Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rybka56 píše:![]()
![]()
To bude mít hodně těžké, co?
tak už jsem se málem lekla, že mám doma taky alkoholika..manžel si taky dá pivko po práci každý den…prostě přijde domů, dostane oběd a pak si do večera, než jde spát vypije tak 3-4 pivka a je úplně normální, maká v práci od rána do večera, nikdy v práci nechyběl, nezaspal, je důsledný, pečlivý a 11 let na jednom místě…bere to jako relax prostě…ale rozhodně není opilý…to musí být jiná liga…já jsem žena a 4 piva nejsou žádný problém…a ty piva navíc vypije třeba za 5 hodin…ale asi jsme odolní, jsem z Moravy
my když už se opijeme, tak to musí být minimálně 8 piv a k tomu 4-5 panáků whisky…a jdeme domů normálně po svých…
@Anonymní píše:
tak už jsem se málem lekla, že mám doma taky alkoholika..manžel si taky dá pivko po práci každý den…prostě přijde domů, dostane oběd a pak si do večera, než jde spát vypije tak 3-4 pivka a je úplně normální, maká v práci od rána do večera, nikdy v práci nechyběl, nezaspal, je důsledný, pečlivý a 11 let na jednom místě…bere to jako relax prostě…ale rozhodně není opilý…to musí být jiná liga…já jsem žena a 4 piva nejsou žádný problém…a ty piva navíc vypije třeba za 5 hodin…ale asi jsme odolní, jsem z Moravymy když už se opijeme, tak to musí být minimálně 8 piv a k tomu 4-5 panáků whisky…a jdeme domů normálně po svých…
chichi, naprosto souhlasím se vším
taky jsem z Moravy… a když se pije, tak se pije ![]()
Ahoj tak jestli tě to potěší, mám to podobné, ten můj pije pivo pokaždé když má na druhý den volno nebo odpolední, před ranní ne, musím taky říct že rodinu uživí, doma ale pomáhá naprosto se vším, s domácností, s dítětem, je na něj spoleh. Svůj koníček ale nemá, to je to pivo, prostě si chce povídat u piva. Do hospod nechodí, naštěstí nepije po ránu ale k večeru. Nikde se nezřeže že by nemohl chodit nebo mluvit. ![]()
Anonymní: No a kdy naposledy dokázal několik dnů po sobě nedat si těch několik piv? A že mu nic není, to svědčí o tom, že už si na tu hladinu 5 piv tělo dávno zvyklo. Tchán taky každý vyklopí několik piv, vlastně první si dá ještě nepřevlečený, ale na našemu naznačování, že s tím má problém, se těžce vysmívá.
Já jsem taky z Moravy, rádi si dáme víno - několikrát týdně ve dvojko večer vypijeme 0,7l dobrého vína (ale to je už na relax, kdy už mrně spí, je vše hotové, tak před spaním). Tvrdé nepijeme vůbec (vyjma oslav) a pivo jen k obědu nebo večeři na půl, když je něco hodně těžkého ![]()
Ale zcela upřímně musím napsat, že s chlapem co pije 4-5 piv denně bych nebyla. Je jedno, že má dobré spalování alkoholu, ale nebylo by mi to příjemné. ![]()
No já teda zas nevím, ale když chlap normálně maká a není tam žádný jiný problém(myslím třeba agresy v opilosti i horší věci)tak to snad nic není, sice to doma nemám to je fakt, ale kdyby sil dal každý den pivko, a normálně fungoval jako chlap, manžel a táta přece to není důvod k rozvodu a rozchodu, mám třeba kamaráda, který taky takto vypije, ale normálně funguje pracuje, stará se o domácnost, sám si postavil dům, s dcerou si zahraje jak málokterý chlap, sportuje, no prostě záleží na okolnostech
nutno dodat že někdo vypije 5piv a člověk to na něm nepozná a někdo se motá po dvou, my máme cvik, taky jsem z Moravy
![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, ale je to více než soukromé a navíc trapné. Manžel chodí do práce, uživí rodinu, ale denně pije pivo. Z 365 dní v roce je tak 5 dní, kdy se toho piva vůbec nenapije. Vypije v průměru 4 možná 5 desítek denně - o víkendu víc, někdy míň. Zítra má dovolenou, tak sedí venku a chlastá. Už je zas pěkně navátej. Dá se s tím něco dělat? Je to alkoholismus? Začíná se mi hnusit. Přijde z práce, sedne si a chlastá. Je to skoro jako by člověk žil s dementem. Sedí, čumí, je jakoby mimo realitu.
Kdybych se i chtěla rozvést, tak stejně nemám kam jít.
Agresivní není, rodinu živí, na toto si stěžovat nemohu. Doma mi ale samozřejmě většinou nepomůže nic. Sedí venku, kouří a pije pivo z láhve.
5 piv denně běžně po práci je hodně
@Samy píše:
Anonymní: No a kdy naposledy dokázal několik dnů po sobě nedat si těch několik piv? A že mu nic není, to svědčí o tom, že už si na tu hladinu 5 piv tělo dávno zvyklo. Tchán taky každý vyklopí několik piv, vlastně první si dá ještě nepřevlečený, ale na našemu naznačování, že s tím má problém, se těžce vysmívá.
Přesně tak… nejde o to, že si dá 5 piv, to není nic hrozného, ale že si dá 5 piv KAŽDÝ DEN mi už přijde divné. Ale nedokážu to posoudit, můj manžel nebo táta si dají s chutí třeba dvě piva, ale spíš v létě na zahrádce v hospodě, v zimě vlastně skoro vůbec. Teda ke kachně se zelím jo, ale ne jako běžný pitný režim každý den.
Taky jsem z Moravy, ale tohle bych nedala.
Přítel dřív pil každý den něco a to se mi nelíbilo. Nevadí mi, když si zajde na pivko nebo si jednou za čas něco doma dá, ale aby KAŽDÝ DEN něco pil, natož 4-5 piv to nee. Stačí dvě, tři piva denně nebo dva panáky denně a už to jsou počátky alkoholismu. Není to můj výmysl a HLAVNĚ píšu jen svůj názor.
![]()
@Grey Sky ale tak jo beru každý den je to fakt moc, nevím doma to nemám, jinak by se mi asi mluvilo, kdybych takového měla doma ![]()
Někomu se prostě lépe žije, když má mozek lehce obluzený alkoholem. A potřebuje to prostě pořád, jinak ho život nebaví. Realita bez nějaké té promile je asi pro tyto lidi těžká. Tím myslím ty, kteří pijí každý den. Každý máme nějakého toho koníčka. Někdo hraje fotbal, někdo lepí modely a někdo si každý večer dá pár piv nebo lahev vína a je mu dobře. Kdyby z toho pití nebyl připitomělej, proč by to dělal?