Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pájunka píše:
Akorát že takhle pije o samotě a vyloženě se chce opít. Nemá spíš nějaké problémy o kterých ti neřekl?
Chce se opít po 4 desítkách? To snad nemůžete myslet ani vážně.. Pročetl jsem si celé vlákno a u některých příspěvků jsem se opravdu bavil.. Je vidět, co řeší matky na mateřské ![]()
Ženské, šmarjá, nebuďte hysterické a neplašte zakladatelku!
Však to jsou jenom desítky! Kdo to kdy viděl, aby byl někdo „navátej“ z desítek??? ![]()
Já také piju každý den, ALE alkoholik je ten, který pije PŘESTOŽE MUTO PŮSOBÍ PROBLÉMY. S přítelem si také zajdeme na jedno po práci (já dám max. teda dvě, tři je už moje mírečka
) kupujeme si vínko od místních vinařů, slivovičku si dáváme nalačno každé ráno, co nejdeme do práce a nejsem alkoholici
ještě se mi nestalo, že bych pila sama nebo mi někdo řekl, že piju příliš. A znám několik chlápků, co se každý den po práci staví na jednu rukavičku do hospody
takže to, že si zakaldatelčin manžel hoví na zahradě s DESÍTKOU není alkoholismus ![]()
@CLS píše:
Chce se opít po 4 desítkách?
![]()
To bude mít hodně těžké, co?
A kdyz piju vino denne jsem alkoholik?
co je na tom, ze si vecer s pritelem otevrem lahvinku neceho dobreho? Nekdy teda i 2 ![]()
@MiskaKosa píše:
A kdyz piju vino denne jsem alkoholik?![]()
![]()
co je na tom, ze si vecer s pritelem otevrem lahvinku neceho dobreho? Nekdy teda i 2
ne, to je zdravé
jinak by jižní Morava byla celá jedna velká léčebna - Praha daleko a PánBůh vysoko
4 desítky
vtip roku
aspoň se mi spravila nálada před radou
Je veľmi ťažké definovať alkoholika. Absolútne nie je pravda, že alkoholikom je ten, kto pije denne. Sú rôzne typy alkoholikov, niektorí nepotrebujú piť aj celý mesiac a potom majú 2-3 týždne ťah a opíjajú sa. Taktiež nie je pravda, že alkoholikom je ten, kto pije tvrdý alkohol, ako tu zaznelo v jednom príspevku. Dá sa opiť z piva, rovnako aj z vína. Ľudia si doprajú víno alebo pivo denne ako formu relaxu po práci, je to dosť bežná praktika a nie sú alkoholici. Akurát som chcela podotknúť, že tá hranica medzi popíjaním denne a alkoholizmom je veeeľmi tenká.
@annooonyyym píše:
Je veľmi ťažké definovať alkoholika. Absolútne nie je pravda, že alkoholikom je ten, kto pije denne. Sú rôzne typy alkoholikov, niektorí nepotrebujú piť aj celý mesiac a potom majú 2-3 týždne ťah a opíjajú sa. Taktiež nie je pravda, že alkoholikom je ten, kto pije tvrdý alkohol, ako tu zaznelo v jednom príspevku. Dá sa opiť z piva, rovnako aj z vína. Ľudia si doprajú víno alebo pivo denne ako formu relaxu po práci, je to dosť bežná praktika a nie sú alkoholici. Akurát som chcela podotknúť, že tá hranica medzi popíjaním denne a alkoholizmom je veeeľmi tenká.
jak jsem řekla, alkoholikem je člověk v tu chvíli, kdy mu pití alkoholu způsobuje sociální či finanční problémy a přesto pít nemůže přestat. Ožralica od nás ze vchodu pila všechno kromě piva, protože z toho piva se moc neopijete a musíte ho vypít hodně a z desítky budete akorát nalété, ale ne nalité
. Nejvíc ožralica pila víno a vodku, vodku po té, co brala invalidní důchod, víno, když měla málo peněz, pak škrábala auta klíčem
to myslím zakladatelčinu manželovi nehrozí, tak bych se neplašila
@rybka56 píše:
ne, to je zdravéjinak by jižní Morava byla celá jedna velká léčebna - Praha daleko a PánBůh vysoko
4 desítky![]()
vtip roku
aspoň se mi spravila nálada před radou
Jojo to by jsme tady na Morave museli byt vsichni alkaci
no prosimte ze 4 desitek je Prazak hned na sutr to nevis?
Moravaci jsou odolnejsi
![]()
Když můj muž přijde z práce, sedne na zahradu, otevře dva lahváče a zapálí si u toho. Taky jsem to jedno období řešila, ale pokud není jak duha, není agresivní, tak co. A to pití o samotě…já si teď po práci na zahradě taky otevřela lahváče a piju ho sama (a navíc z flašky), na večer jsem koupila vínečko. A nepřipadáme si jako alkáči. Pokud je chlap hodný, neprochlastá prachy na živobytí, tak mu toho lahváče i otevřu. Taky má právo na relax ![]()
Asi se nudí, nemá jiného koníčka..hlavně ať nepije Svijany, jsou plné mykotoxinů a v množství pěti piv to může být nebezpečné. Testoval to časopis dTest.
Vyžeňte ho něco dělat ven.
Dvě 10-ky denně jsou prej zdravý prospěšný, takže 4 jsou 2× lepší
. Když večer vypije 5 lahváčů, tak je ráno určitě OK. Že pije po práci doma určitě neznamená, že pije i v práci (jak tady někdo psal) - to vím z vlastní zkušennosti, protože si taky ty 2-3 lahváče večer dávám. Teď jak byly ty vedra tak klidně i těch 5. Je to hlavně o tom relaxu po práci, obzvlášť když dělá něco náročnýho na mozek. A když potom není nijak agresivní tak čemu to vadí? Maximálně jeho játrům. Myslím si, že je lepší si dát pár lahváčů než bejt v jednom kuse s nervama v… kýblu. To, že ho donutíte přestat pít pivo, neznamená, že vám začne pomáhat s domácími pracemi a pokud mu začnete organizovat volný čas dle svých představ, tak bych to viděl na rozvod (já bych nevydržel s ženskou, která by se ke mě chovala jako k malýmu děcku a nenechala by mě chvíly v klidu).
Jestli je to alkoholismus nevím, ale pokud jo, tak jsem alkoholik já a asi určitě i 50% mých známých. A nehodláme na tom nic měnit!!! ![]()
Jsem na tom relativne podobne. Pet piv vecer je takovy muj standard, nicmene je to vic „konicek“, nez zavislost.. Jsem tricetilety introvert a „nereseni“ problemu nema zadnou pricinnou souvislost s pozitivnim vztahem k pivu. Za cca deset let v pracovnim procesu jsem nikdy nevypil v praci ani kapku alkoholu, nepocitam-li 2 dl sedmistupnoveho piva v parnem lete v jidelne preddeviti lety
. Travim hodne casu za volantem a nikdy jsem se nebal, ze bych mohl nadychat (mnohokrat overeno dragerm). Moc rad jezdim SAM na motorce, ale ne proto abych mohl byt z dosahu pritelkyne, ale jen proto me to samotneho bavi.
Jsem zrejme pijan, ne vasak vic - stav bazeni po alkoholu se nikdy nedostavil. panaky piji jen vyjimecne, odhadem 2× za rok. nedela mi problem mesic nepit, jen k tomu malokdy byva duvod ![]()
Neres manzeluv „alkoholismus“, res duvod, proc rad sedi venku bez Tebe (ovsem jen pokud to nejak narusuje funci rodiny - Vadilo by Ti, pokud by stejnou dobu venoval blbnuti na motorce, lepeni modelu, lezeni po skalac leptani tistaku, rezani do dreva, etc.?)
Jen jeste dodam, ze pracuji v nepretrzitem rezimu (cili dokonale nabouranirezimu den/noc) a zarove jde o praci s „mimořádnou neuropsychickou zátěží“ (stupen 4 z 5), k tomu obcas delam ucitele autoskoly, lektora skoleni zdokonalovani zpusobilosti ridicu a obcas se svezu s autobusem. Posledni tri jmenovane jen pro zabavu, ne kvuli vydelku. Pro me je „popijeni“ proste jen VELMI prijemnym zpusobem relaxace.
Má zkušenost s partnerem. Rád si něco dá. Třeba si dáme víno, ale kupujeme ho max dva litry, protože víme, že kdybychom ho koupili více, tak ho vypijeme a pak je mi špatně:D Dá si třeba i pivo, nebo půlku. Ale každý den chodí do práce a často chodí i na 16 hodin denně. O víkendu se rád opije. Ale není agresivní, je s ním sranda. Je to jeho jediná chyba. Musím teda říci, že bylo hůře. Dokud jsme spolu chodili a bydlel u rodiny, tak chodil za mnou do hospody (dělala jsem tam číšnici) a za hasičema. A tam se pilo vždy. Alkohol k našemu životu patří. Věřím, že až konečně otěhotním, tak se to změní. Ale třeba že bychom měli něco v baru, nebo v ledničce, tak to nehrozí. Není alkoholik a já ho miluji. Něco si dáme o víkendu, někdy i v týdny, ale to ne mnoho. Taky jsem to velice řešila, ale je to úžasný chlap a chlastem řeší problémy. Jinak to neumí, ale pak z něj vytáhnu co ho s*re:)