Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.3.13 12:53

Má zkušenost s partnerem. Rád si něco dá. Třeba si dáme víno, ale kupujeme ho max dva litry, protože víme, že kdybychom ho koupili více, tak ho vypijeme a pak je mi špatně:D Dá si třeba i pivo, nebo půlku. Ale každý den chodí do práce a často chodí i na 16 hodin denně. O víkendu se rád opije. Ale není agresivní, je s ním sranda. Je to jeho jediná chyba. Musím teda říci, že bylo hůře. Dokud jsme spolu chodili a bydlel u rodiny, tak chodil za mnou do hospody (dělala jsem tam číšnici) a za hasičema. A tam se pilo vždy. Alkohol k našemu životu patří. Věřím, že až konečně otěhotním, tak se to změní. Ale třeba že bychom měli něco v baru, nebo v ledničce, tak to nehrozí. Není alkoholik a já ho miluji. Něco si dáme o víkendu, někdy i v týdny, ale to ne mnoho. Taky jsem to velice řešila, ale je to úžasný chlap a chlastem řeší problémy. Jinak to neumí, ale pak z něj vytáhnu co ho s*re:)

• Citovat
  • Upravit
CLS
22.7.13 10:57
@Pájunka píše:
Akorát že takhle pije o samotě a vyloženě se chce opít. Nemá spíš nějaké problémy o kterých ti neřekl? :think:

Chce se opít po 4 desítkách? To snad nemůžete myslet ani vážně.. Pročetl jsem si celé vlákno a u některých příspěvků jsem se opravdu bavil.. Je vidět, co řeší matky na mateřské :-)

• Citovat
  • Upravit
1074
22.7.13 18:49

Ženské, šmarjá, nebuďte hysterické a neplašte zakladatelku! :lol: Však to jsou jenom desítky! Kdo to kdy viděl, aby byl někdo „navátej“ z desítek??? 8o
Já také piju každý den, ALE alkoholik je ten, který pije PŘESTOŽE MUTO PŮSOBÍ PROBLÉMY. S přítelem si také zajdeme na jedno po práci (já dám max. teda dvě, tři je už moje mírečka :-D ) kupujeme si vínko od místních vinařů, slivovičku si dáváme nalačno každé ráno, co nejdeme do práce a nejsem alkoholici :) ještě se mi nestalo, že bych pila sama nebo mi někdo řekl, že piju příliš. A znám několik chlápků, co se každý den po práci staví na jednu rukavičku do hospody :jazyk: takže to, že si zakaldatelčin manžel hoví na zahradě s DESÍTKOU není alkoholismus :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
22.7.13 18:50
@CLS píše:
Chce se opít po 4 desítkách?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To bude mít hodně těžké, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
23.7.13 13:21

A kdyz piju vino denne jsem alkoholik? 8o :mrgreen: :mrgreen: co je na tom, ze si vecer s pritelem otevrem lahvinku neceho dobreho? Nekdy teda i 2 :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
23.7.13 13:31
@MiskaKosa píše:
A kdyz piju vino denne jsem alkoholik? 8o :mrgreen: :mrgreen: co je na tom, ze si vecer s pritelem otevrem lahvinku neceho dobreho? Nekdy teda i 2 :-D

ne, to je zdravé :jazyk: jinak by jižní Morava byla celá jedna velká léčebna - Praha daleko a PánBůh vysoko
4 desítky :lol: :lol: vtip roku
aspoň se mi spravila nálada před radou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
annooonyyym
23.7.13 13:33

Je veľmi ťažké definovať alkoholika. Absolútne nie je pravda, že alkoholikom je ten, kto pije denne. Sú rôzne typy alkoholikov, niektorí nepotrebujú piť aj celý mesiac a potom majú 2-3 týždne ťah a opíjajú sa. Taktiež nie je pravda, že alkoholikom je ten, kto pije tvrdý alkohol, ako tu zaznelo v jednom príspevku. Dá sa opiť z piva, rovnako aj z vína. Ľudia si doprajú víno alebo pivo denne ako formu relaxu po práci, je to dosť bežná praktika a nie sú alkoholici. Akurát som chcela podotknúť, že tá hranica medzi popíjaním denne a alkoholizmom je veeeľmi tenká.

• Citovat
  • Upravit
1074
23.7.13 13:37
@annooonyyym píše:
Je veľmi ťažké definovať alkoholika. Absolútne nie je pravda, že alkoholikom je ten, kto pije denne. Sú rôzne typy alkoholikov, niektorí nepotrebujú piť aj celý mesiac a potom majú 2-3 týždne ťah a opíjajú sa. Taktiež nie je pravda, že alkoholikom je ten, kto pije tvrdý alkohol, ako tu zaznelo v jednom príspevku. Dá sa opiť z piva, rovnako aj z vína. Ľudia si doprajú víno alebo pivo denne ako formu relaxu po práci, je to dosť bežná praktika a nie sú alkoholici. Akurát som chcela podotknúť, že tá hranica medzi popíjaním denne a alkoholizmom je veeeľmi tenká.

jak jsem řekla, alkoholikem je člověk v tu chvíli, kdy mu pití alkoholu způsobuje sociální či finanční problémy a přesto pít nemůže přestat. Ožralica od nás ze vchodu pila všechno kromě piva, protože z toho piva se moc neopijete a musíte ho vypít hodně a z desítky budete akorát nalété, ale ne nalité :). Nejvíc ožralica pila víno a vodku, vodku po té, co brala invalidní důchod, víno, když měla málo peněz, pak škrábala auta klíčem :cert: to myslím zakladatelčinu manželovi nehrozí, tak bych se neplašila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
23.7.13 13:48
@rybka56 píše:
ne, to je zdravé :jazyk: jinak by jižní Morava byla celá jedna velká léčebna - Praha daleko a PánBůh vysoko
4 desítky :lol: :lol: vtip roku
aspoň se mi spravila nálada před radou

Jojo to by jsme tady na Morave museli byt vsichni alkaci :-D :mrgreen: no prosimte ze 4 desitek je Prazak hned na sutr to nevis? 8o :mrgreen: :lol: Moravaci jsou odolnejsi ;-))))))) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
23.7.13 13:50

Když můj muž přijde z práce, sedne na zahradu, otevře dva lahváče a zapálí si u toho. Taky jsem to jedno období řešila, ale pokud není jak duha, není agresivní, tak co. A to pití o samotě…já si teď po práci na zahradě taky otevřela lahváče a piju ho sama (a navíc z flašky), na večer jsem koupila vínečko. A nepřipadáme si jako alkáči. Pokud je chlap hodný, neprochlastá prachy na živobytí, tak mu toho lahváče i otevřu. Taky má právo na relax :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.13 20:14

Nuda a pivo.

Asi se nudí, nemá jiného koníčka..hlavně ať nepije Svijany, jsou plné mykotoxinů a v množství pěti piv to může být nebezpečné. Testoval to časopis dTest.
Vyžeňte ho něco dělat ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
7.8.13 21:32

Je to alkoholik… a nevadí mu to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kárl30
10.8.13 00:49

Reakce na úvodní dotaz

Dvě 10-ky denně jsou prej zdravý prospěšný, takže 4 jsou 2× lepší :D. Když večer vypije 5 lahváčů, tak je ráno určitě OK. Že pije po práci doma určitě neznamená, že pije i v práci (jak tady někdo psal) - to vím z vlastní zkušennosti, protože si taky ty 2-3 lahváče večer dávám. Teď jak byly ty vedra tak klidně i těch 5. Je to hlavně o tom relaxu po práci, obzvlášť když dělá něco náročnýho na mozek. A když potom není nijak agresivní tak čemu to vadí? Maximálně jeho játrům. Myslím si, že je lepší si dát pár lahváčů než bejt v jednom kuse s nervama v… kýblu. To, že ho donutíte přestat pít pivo, neznamená, že vám začne pomáhat s domácími pracemi a pokud mu začnete organizovat volný čas dle svých představ, tak bych to viděl na rozvod (já bych nevydržel s ženskou, která by se ke mě chovala jako k malýmu děcku a nenechala by mě chvíly v klidu).
Jestli je to alkoholismus nevím, ale pokud jo, tak jsem alkoholik já a asi určitě i 50% mých známých. A nehodláme na tom nic měnit!!! :D

• Citovat
  • Upravit
jonnie
21.8.13 20:31

alkoholik?

Jsem na tom relativne podobne. Pet piv vecer je takovy muj standard, nicmene je to vic „konicek“, nez zavislost.. Jsem tricetilety introvert a „nereseni“ problemu nema zadnou pricinnou souvislost s pozitivnim vztahem k pivu. Za cca deset let v pracovnim procesu jsem nikdy nevypil v praci ani kapku alkoholu, nepocitam-li 2 dl sedmistupnoveho piva v parnem lete v jidelne preddeviti lety :-). Travim hodne casu za volantem a nikdy jsem se nebal, ze bych mohl nadychat (mnohokrat overeno dragerm). Moc rad jezdim SAM na motorce, ale ne proto abych mohl byt z dosahu pritelkyne, ale jen proto me to samotneho bavi.
Jsem zrejme pijan, ne vasak vic - stav bazeni po alkoholu se nikdy nedostavil. panaky piji jen vyjimecne, odhadem 2× za rok. nedela mi problem mesic nepit, jen k tomu malokdy byva duvod :-)
Neres manzeluv „alkoholismus“, res duvod, proc rad sedi venku bez Tebe (ovsem jen pokud to nejak narusuje funci rodiny - Vadilo by Ti, pokud by stejnou dobu venoval blbnuti na motorce, lepeni modelu, lezeni po skalac leptani tistaku, rezani do dreva, etc.?)

• Citovat
  • Upravit
jonnie
21.8.13 20:48

Alkoholik II?

Jen jeste dodam, ze pracuji v nepretrzitem rezimu (cili dokonale nabouranirezimu den/noc) a zarove jde o praci s „mimořádnou neuropsychickou zátěží“ (stupen 4 z 5), k tomu obcas delam ucitele autoskoly, lektora skoleni zdokonalovani zpusobilosti ridicu a obcas se svezu s autobusem. Posledni tri jmenovane jen pro zabavu, ne kvuli vydelku. Pro me je „popijeni“ proste jen VELMI prijemnym zpusobem relaxace.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky