Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2259
8.2.14 18:23
@rybka56 píše:
@Samy Jo, každý svého štěstí strůjcem. Můj kolega mi říkal, že si jeho exmanželka na internetu přečetla, že alkoholik nedokáže tři měsíce nepít, tak se prý „hecl“ a vydržel 4 měsíce, v hospodě mu nadávali do „kofoláčů“ a podle jeho slov už je „naštěstí s exkou rozvedený, pořád měla nějaké blbé připomínky, co si přečetla na interentu“.
Já jsem pevně přesvědčená, ež to bylo emimino :pankac:

Tak proč se emiminem zahazuješ? To si nemáš s kým popovídat? :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
8.2.14 18:26
@andice píše:
Tak proč se emiminem zahazuješ? To si nemáš s kým popovídat? :lol: :mrgreen:

naštěstí mám, ale tady je sranda a navíc se tady hdoně člověk naučí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
8.2.14 19:03
@rybka56 píše:
naštěstí mám, ale tady je sranda a navíc se tady hdoně člověk naučí :pankac:

No asi moc ne, proč tedy nezavoláš kámošce než zakládat tisíc diskusí, když emimiňačky tak nesnášíš. :think: Emimino kritizuješ a koukám, že článků tu zakládáš jak hub po dešti :D :D tak asi si sem pro rady taky chodíš. Mě to nevadí, ale nekritizuj ostatní i když si samozřejmě „free“ a děsně nad věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
9.2.14 09:04
@andice píše:
No asi moc ne, proč tedy nezavoláš kámošce než zakládat tisíc diskusí, když emimiňačky tak nesnášíš. :think: Emimino kritizuješ a koukám, že článků tu zakládáš jak hub po dešti :D :D tak asi si sem pro rady taky chodíš. Mě to nevadí, ale nekritizuj ostatní i když si samozřejmě „free“ a děsně nad věcí.

prosím tě, já tady nekritizuji všechny emimiňačky komplet, jenom inkvizici vůči chudákovi, co si po práci rád otevře desítku a druhak všeobecně platné rady typu „když si každý den dává pivo, je určitě alkoholik“ :roll: Emimino je celkemě rozsáhlý portál, kde se najdou rady ke všemu možnému a také rozumné ženy, bohužel občas jejich hlasy zanikají v balastu. Ale je to zase hodně vypovídající vzorek populace a jejího způsobu přemýšlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
9.2.14 09:51
rybka56 píše:
prosím tě, já tady nekritizuji všechny emimiňačky komplet, jenom inkvizici vůči chudákovi, co si po práci rád otevře desítku a druhak všeobecně platné rady typu „když si každý den dává pivo, je určitě alkoholik“ :roll: Emimino je celkemě rozsáhlý portál, kde se najdou rady ke všemu možnému a také rozumné ženy, bohužel občas jejich hlasy zanikají v balastu. Ale je to zase hodně vypovídající vzorek populace a jejího způsobu přemýšlení :kytka:

Líbí se mi tvůj názor, k e-miminu přistupuju dost podobně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
9.2.14 13:10

Můj táta taky a přítel tomu taky spěje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
9.2.14 13:17

@rybka56 Jenže tenhle chudák si neotevře tu desítku jednu, ale dá jich 5, což je pro mě docela rozdíl. :mrgreen: Jinak já neudělovala rady, ale napsala jsem svůj názor. Kdo měl tu smutnou zkušenost potkaz nějaké alkoholiky, tak ví, že rady jsou stejně na prd, ten člověk musí chtít s tím něco dělat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
9.2.14 13:50

Ono je celkem těžké, někoho takhle přes internet označit za alkoholika. Můžeme vedle sebe postavit dva lidi, jeden vypije denně deset piv a dvakrát týdně láhev vodky a alkoholik nebude a ten druhý vypije jen jedno pivo denně a alkoholikem bude. Poměrně těžko se to bude takhle na dálku určovat. Pokud bude ten člověk schopný na tři měsíce absolutně nepít a nebude to mít na jeho chování žádný vliv, tak v tom případě bych řekl, že takový člověk momentálně se svým pitím nemá problém. Je to taky o tom, jak to kdo vnímá, někdo má alkohol zažitý jako něco běžného, někdo ho má spojený třeba s oslavami a někdo nepije vůbec. Takové množství alkoholu, jak se tady popisuje, by pro mě už představovalo problém, minimálně finanční problém, hlavně bych měl strach, že by se to v budoucnu mohlo změnit ve větší problém. Vzhledem k tomu, že piju jen vyjímečně a nikdy ne do „totální smrti“, tak bych takovéto popíjení u své partnerky asi nepřekousnul, dovedu si představit lepší způsoby trávení volného času. Už se mi párkrát stalo, že jsem byl opilý, ale rozhodně to pro mě nebyl zrovna moc příjemný pocit, pokud to překročilo nějakou únosnou míru. Nikdy bych třeba nemohl omlouvit agresivitu v opilosti, to mi přijde jako něco nepřípustného. Agresivní chování, i když je to způsobeno třeba „jen“ alkoholem, je pro mě neomluvitelné. V konečném výsledku se každý musí rozhodnout sám, jestli je pro něj snesitelné se s takovým člověkem stýkat a tím člověkem myslím abstinenta i alkoholika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.14 17:57

Zakladatelka:Manžel pije těch piv denně už víc, průměrně sedm. Teď mu došlo pivo, tak si otevřel láhev bílého vína, které pije z flašky. Ani skleničku si nevezme. Do práce chodí, rodinu živí, ale alkoholik nepochybně je. Bohužel s tím neudělám nic, dokud on sám si nepřizná, že má problém a nebude ho chtít řešit. Neozvala jsem se, protože jsem více méně na jeho pití rezignovala, už se nehádám, neřeším to, nekontroluji, ať se uchlastá.
Alkohol mi zničil život aniž bych se ho sama dotkla.

• Citovat
  • Upravit
3379
14.4.14 19:09

Tak to už fakt smrdí průserem. Jdi od něj pokud to půjde. Být s alkáčem to je cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
15.4.14 10:39

Zakladatelko, to je mi líto, ale hodně slušně řečeno - to fakt nevypadá dobře :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 11:14

Ja bych k tomu napsala asi tolik, ze si kazdy den dam 3-4 piva vecer s pritelem, kdyz dam deti spat a rozhodne se jako alkoholik necejtim, funguju uplne normalne a do matek valicich se ozrale po zemi v ulicich mesta s detmi u sebe ( narazim na nekolik reportazi z tv zprav za posledni dobu) mam daleko (do takoveho stavu se samozrejme dostat umim, ale sama a bez deti). Takze asi tak…

• Citovat
  • Upravit
15097
15.4.14 11:16
@Anonymní píše:
Ja bych k tomu napsala asi tolik, ze si kazdy den dam 3-4 piva vecer s pritelem, kdyz dam deti spat a rozhodne se jako alkoholik necejtim, funguju uplne normalne a do matek valicich se ozrale po zemi v ulicich mesta s detmi u sebe ( narazim na nekolik reportazi z tv zprav za posledni dobu) mam daleko (do takoveho stavu se samozrejme dostat umim, ale sama a bez deti). Takze asi tak…

On se málokdo cítí jako alkoholik i ten co opravdu je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
15.4.14 20:15
@Anonymní píše:
Ja bych k tomu napsala asi tolik, ze si kazdy den dam 3-4 piva vecer s pritelem, kdyz dam deti spat a rozhodne se jako alkoholik necejtim, funguju uplne normalne a do matek valicich se ozrale po zemi v ulicich mesta s detmi u sebe ( narazim na nekolik reportazi z tv zprav za posledni dobu) mam daleko (do takoveho stavu se samozrejme dostat umim, ale sama a bez deti). Takze asi tak…

Když já za alkoholika nepovažuju člověka válejícího se na zemi, ale toho, kdo chlast pravidelně potřebuje. A to množství se postupně zvedá, většinou začíná u piva, pak je těch piv podstatně víc, někdo to prokládá tvrdým, jiný pije „jen“ víno. Prostě chlast k životu potřebuje. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.14 19:55

Před časem mi bylo řečeno, že pije kvůli těm kecům pořád, tak jsem se rozhodla mlčet a nějakou dobu jsem jen mlčela. Tak teď je manžel v průměru na osmi pivech denně, dneska jsem se ozvala. Prý mám držet hubu, že pije stejně jenom kvůli těm mým kecům.
Mám jít do práce, bojím se mu tu nechat děti. Když má dovolenou nebo o víkendu pije totiž od rána, ani nesnídá. Ve všední dny pije, až když přijde z práce.
Neznám ho vůbec bez láhve piva - buď ji má na stole, nebo vedle postele, nebo v ruce…
Asi se chce se mnou rozvést, protože on živí rodinu a já jsem si dovolila mu říct, že moc pije. Ani jsem na něj nezvýšila hlas, jen jsem řekla, že se mi přestává líbit, jak navyšuje to množství a že se tím strašně shazuje. Prý mám vypadnout, když se mi to nelíbí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky