Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2907
7.2.14 14:34

No nevím, já si myslím, že teda problém má když vypije 5 piv denně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
7.2.14 14:36

Podle některých z vás denní pití 5 piv není začínající alkoholismus, pak se tedy ptám, kolik těch piv vy už za problém považujete. Ono totiž dost lidí se tomu nejprve vysmívá, ale přestat s těmi „pár“ pivy stejněnedokážou, spíš ten počet ještě časem navýší. Tolik smutné zkušenosti s vlastním otcem, táty mých kamarádek, tchánem a dalšími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
7.2.14 14:36

@Fialka84 jo, taky si myslím, že 5 piv KAŽDÝ den je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
7.2.14 14:39
@Samy píše:
Podle některých z vás denní pití 5 piv není začínající alkoholismus, pak se tedy ptám, kolik těch piv vy už za problém považujete. Ono totiž dost lidí se tomu nejprve vysmívá, ale přestat s těmi „pár“ pivy stejněnedokážou, spíš ten počet ještě časem navýší. Tolik smutné zkušenosti s vlastním otcem, táty mých kamarádek, tchánem a dalšími.

No přesně a hlavně už to není pití piva jakoby „na chuť“, ale prostě místo vody… v takovým množství jim pivo téměř pokryje pitný režim, což mi přijde hrozný teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
7.2.14 14:42

Ctyri piva denne, to si myslim je alkoholik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
7.2.14 14:58

Mimochodem, když pominu alkoholismus. Co třeba orgány v těle? :think: Pít každý den tolik piv je pro orgány celkem záhul. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
concetta
7.2.14 15:03

Ja si take myslim, ze 4-5 piv kazdy den je hodne. Ja mam pivo i vino moc rada (tvrdy alkohol ne) a vsimla jsem si, ze kdyz v nejakem obdobi piju kazdy den (treba dve deci vina, vic ne), tak proste potom na to mam chut… ten navyk se ziska strasne rychle, clovek si to vubec neuvedomi. Ted se snazim otevrit tak 1 lahev vina na tyden a kdyz se dopije (ja piju urcite vic nez manzel :oops: ), tak proste ten tyden uz dalsi neotevru.

• Citovat
  • Upravit
1091
7.2.14 15:11
@TynaCut píše:
@Grey Sky ale tak jo beru každý den je to fakt moc, nevím doma to nemám, jinak by se mi asi mluvilo, kdybych takového měla doma :think:

říkám že je to hodně… něco jinýho je občas třeba v pátek a nebo denně: yale jenom 1 večer k večeři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
7.2.14 15:15

Tak já nevím, jak tu čtu názory, že každodenní konzumace alkoholu v libovolném množství není přeci nic hrozného, vlastně je to normální a vůbec na Moravě :roll: nezdá se Vám to trochu divné nebo jsem divná já? Vždyť se už jedná o návyk, neřeknu jednou za čas tak na chuť, ale denně? A jak už tu bylo řečeno, na orgány to určitě nějaký negativní vliv mít bude… Jsem ráda, že se dokáži bavit a normálně fungovat i bez alkoholu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
7.2.14 15:20
@Grey Sky píše:
5 piv denně běžně po práci je hodně

Mě teda 4-5 piv přijde taky hodně a pokud si to dává denně, je to normálně akoholismus jak fík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
7.2.14 15:21
@andice píše:
Mě teda 4-5 piv přijde taky hodně a pokud si to dává denně, je to normálně akoholismus jak fík

jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.14 15:22

Myslím si, že alkoholik je ten člověk, kterému jeho pití způsobuje problémy. Pokud pracuje, stará se o rodinu, prostě funguje po všech směrech tak je každému houby po tom kolik toho vypije. Myslím, že na světě je plno abstinentů, kteří jsou pro společnost daleko větší přítěží. Takže pro mě lepší popíjející pracující než abstinent na soc. dávkách.

• Citovat
  • Upravit
1091

Zkus mu říct at vydrží aspon 30 dní nepít ani jedno…pokud bude nevrlej, mluvit o tom atd tak už je fyzicky závislej a měl by se léčit než se to dostane do horší fáze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
@Anonymní píše:
Myslím si, že alkoholik je ten člověk, kterému jeho pití způsobuje problémy. Pokud pracuje, stará se o rodinu, prostě funguje po všech směrech tak je každému houby po tom kolik toho vypije. Myslím, že na světě je plno abstinentů, kteří jsou pro společnost daleko větší přítěží. Takže pro mě lepší popíjející pracující než abstinent na soc. dávkách.

ale tohle zakladatelka asi moc neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
7.2.14 15:25
@Anonymní píše:

tak tohle není vůbec pravda! To máš špatné informace. Nikdo netvrdí, že se nepostará, ale čtyři pět piv je prostě alkoholismus. Zkus mu říct, ať to dva dny vydrží bez piva, nevydrží. Možná sis zvykla, ale problém to je, když si dáš 4-5 cigaret denně, tak taky nejsi kuřák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí