Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101702
21.8.14 09:31

Tak my třeba pivo v akci kupujeme ve velkém, třeba 24 kusů, ale u nás není nikdo alkoholik, takže tu prostě stojí (no hlavně pro návštěvy) dokud se nevypije. Při nákupech obden moc neušetříš ani ve velkém krámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 09:32
@myslacek píše:
Můj tchán začal pít v práci, dělal na dráze. Každý den chodil opilý, občas byl doma agresivní. To ho přešlo, když ho můj manžel přerostl a jednu mu vlepil. Tak přišel na to, že už není pánem domu. Choval se lépe, ale pil pořád stejně. Když jsme začali opravovat jejich chalupu na domek, nacházeli jsme všude poschovávané flašky a krabice od nejlevnějších vín. Před 3mi lety se mu ucpal močový měchýř a měl namále, vydržel nepít jen chvilku.Na jaře upadl do bezvědomí ( má cukrovku), zjistilo se že pil domácí s kamarádem. Zase se z toho dostal, a stejně si ponaučení nevzal a popíjí dál. Tchyně mu dává pár korun na den, a stejně si vždy někde něco sežene. Nepomáhá ani to, že má vnučku. Má ji rád, ale s takovou si ji dlouho neužije. Pomoct nechce, už jsme rezignovali. :,(

Tak kdyby pil něco silnějšího a byl fakt každý den opilí že by se jen válel a nic nedělal, tak to bych s ním nebyla ani já… ale jak říkám, zatím je to tak, že pije pouze když přijde domů a to pracuje i doma.. je ke mě hodný, prostě jako by nepil pivo ale vodu se sirupem, vůbec na něm nepoznám že je přinapitý.. jestli vůbec je… ale pokud se to začně stupňovat nebo se změní jeho chování tak je jasné že na to budu mít jiný pohled a budu to řešit jinak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.14 09:33

@myslacek upřímně pokud on sám nebude chtít nikdo a nic na světě s ním nehne, bohužel…také mám tu zkušenost s tchánem, pil dlouho a dlouhý roky…dokonce když neměl co, vlezl k nám do bytu a vypil nám 10 let starý víno :cert:, přestal až když jak se říká utekl hrobníkovi z lopaty, od té doby nepije (už přes deset let) a nesmí si ani čuchnout jinak v tom lítá znova…a je uplně jinej člověk, super děda…ale on byl opravdu alkoholik a ti pijí cokoliv co teče a je v tom alkohol a zrovna moc nefungoval, což není člověk co si dá po práci denně jednu, dvě desítky či víno a funguje naprosto normálně…takže ono opravdu je třeba rozlišovat a tu hranici má každej jinde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.14 09:36
@klarushka píše:
No 4-8 piv denně mi příjde dost. Pokuď by si dal denně jedno či 2 a třeba o víkendu večer 3-4 tak bych to aj pochopila ale takhle? Chápu že chlap příjde z práce stahanej a má na to pivko chuť to ten můj taky ale dá jedno maximálně 2 (a to taky né každodenně ). Jinak pivo v plastu seženeš o dost levnějc. Já tady na malý vesnici kupuju kozla u Toníčka (Větnamec) a stojí 32 Kč a to je to fakt pidi krám… ;)

Nemáme tu větnamce… :) máme tu 3 sámošky jednu menší jak druhou a 1,5 stojí kolem 40ti korun a dvoulitr 49,90 tak asi proto kupuje 2litr když je o pár kaček dražší..

• Citovat
  • Upravit
1223
21.8.14 09:38

Záleží na tom jak moc ti vadí a jak ho dokážeš zkrotit a jak on se nechá zkrotit :) V mém blízkém okolí je pár, dnes už manželský. Jsou spolu 7 nebo 8 let, mají dvě holčičky. On byl na začátku vztahu asi větší ochlasta než ten tvůj, chlastal dost tvrdý, kvůli chlastu měl problémy v práci a upřímně nevěřila jsem že jako pár spolu vydrží. Nicméně vydrželi. Když bylo nejhůř dala mu nůž na krk a on ji a děti tak miloval že se tvrdého chlastu vzdal a teď chlemtá jen to pivo a to už několik let. Do rozpočtu jim to asi leze, ale vzhledem k tomu že nemají moc peněz nemůže si dovolit pít až tolik. Jako otec je skvělý, o holky se postará, doma uklízí, pere, vaří a žehlí no ale k tomu pije to pivo…jinak myslím že rozpočet má v ruce ona, on dostává na chlast kapesné, prostě nesmí se mu povolit uzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 09:40

No já si s ním holky budu muset zase promluvit, on se o tom sice nerad baví protože nevidí na tom nic špatnýho, že přijde z práce a dá si ze 4 kousky… navrhnu mu, že mu budu kupovat pivo já z lidlu (tam stojí myslím 35 nebo 39) a že mu ho budu kupovat obden, že bude mít 2 piva na den.. a pokud s tím nebude souhlasit, tak nevím co dál… :think:

• Citovat
  • Upravit
30556
21.8.14 09:40
@Anonymní píše:
Tak kdyby pil něco silnějšího a byl fakt každý den opilí že by se jen válel a nic nedělal, tak to bych s ním nebyla ani já… ale jak říkám, zatím je to tak, že pije pouze když přijde domů a to pracuje i doma.. je ke mě hodný, prostě jako by nepil pivo ale vodu se sirupem, vůbec na něm nepoznám že je přinapitý.. jestli vůbec je… ale pokud se to začně stupňovat nebo se změní jeho chování tak je jasné že na to budu mít jiný pohled a budu to řešit jinak…

No protože je zvyklej tolik pít, ono po určité době s nimi pár piv nic neudělá, proto tu dávku začínají pomalu zvyšovat…
a to že pije jen ty plasťáky je fakt divný, chlap, který si chce na pivu pochutnat, tak si dá alepoň dobrého lahváče, plasťák je taková nouze :think:

a my taky kupujeme teda po přepravkách, v akci, třeba teď tu máme Heinekena (mňam), ale měsíc nám tu určitě vydrží ; ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 09:42
@zagora píše:
Záleží na tom jak moc ti vadí a jak ho dokážeš zkrotit a jak on se nechá zkrotit :) V mém blízkém okolí je pár, dnes už manželský. Jsou spolu 7 nebo 8 let, mají dvě holčičky. On byl na začátku vztahu asi větší ochlasta než ten tvůj, chlastal dost tvrdý, kvůli chlastu měl problémy v práci a upřímně nevěřila jsem že jako pár spolu vydrží. Nicméně vydrželi. Když bylo nejhůř dala mu nůž na krk a on ji a děti tak miloval že se tvrdého chlastu vzdal a teď chlemtá jen to pivo a to už několik let. Do rozpočtu jim to asi leze, ale vzhledem k tomu že nemají moc peněz nemůže si dovolit pít až tolik. Jako otec je skvělý, o holky se postará, doma uklízí, pere, vaří a žehlí no ale k tomu pije to pivo…jinak myslím že rozpočet má v ruce ona, on dostává na chlast kapesné, prostě nesmí se mu povolit uzda.

To mě taky napadlo, že bych měla všechny peníze v ruce já, stejně chodím nakupovat jídlo já a vždycky se ho ptám, jestli něco nepotřebuje kopit, když u nás nic není… ale přijde mi to takové divné, sice taťka svou výplatu taky nevidí, chodí to všechno mamce na účet, máte to tak některá taky??
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.14 09:45
@catherine100 píše:
No protože je zvyklej tolik pít, ono po určité době s nimi pár piv nic neudělá, proto tu dávku začínají pomalu zvyšovat…
a to že pije jen ty plasťáky je fakt divný, chlap, který si chce na pivu pochutnat, tak si dá alepoň dobrého lahváče, plasťák je taková nouze :think:a my taky kupujeme teda po přepravkách, v akci, třeba teď tu máme Heinekena (mňam), ale měsíc nám tu určitě vydrží ; ;)

A po jaké době začínají tu dávku zvyšovat? On takhle pije už půl roku. v průměru cca ty 4 piva denně, někdy vypije 3, někdy 4 a když je víkend a plno práce kolem baráku, na autě tak i 6 se sousedem… ale to je jednou za čas..

• Citovat
  • Upravit
5730
21.8.14 09:48
@Anonymní píše:
Tak kdyby pil něco silnějšího a byl fakt každý den opilí že by se jen válel a nic nedělal, tak to bych s ním nebyla ani já… ale jak říkám, zatím je to tak, že pije pouze když přijde domů a to pracuje i doma.. je ke mě hodný, prostě jako by nepil pivo ale vodu se sirupem, vůbec na něm nepoznám že je přinapitý.. jestli vůbec je… ale pokud se to začně stupňovat nebo se změní jeho chování tak je jasné že na to budu mít jiný pohled a budu to řešit jinak…

Myslím, že má slušně nakročeno k tomu, aby se z něj stal alkoholik (i když teď ještě být nemusí). To, že se pivem odreagovává po práci si myslíš ty, nebo ti to řekl on? Co mu zkusit podat pomocnou ruku než bude pozdě, a třeba po práci si jít společně zaběhat, projet se na kole…tím se také odreaguje, vyčistí si hlavu - a myslím, že i chuť na to pivo by mohla ustoupit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
21.8.14 09:48
@Anonymní píše:
A po jaké době začínají tu dávku zvyšovat? On takhle pije už půl roku. v průměru cca ty 4 piva denně, někdy vypije 3, někdy 4 a když je víkend a plno práce kolem baráku, na autě tak i 6 se sousedem… ale to je jednou za čas..

to je těžký, každý to má jinak, ale až ho přestanou „uvolňovat“ 4pivka tak to trochu zvýší, pokud nedostane rozum :nevim: ono opravdu i ty 4 piva denně je dost, pokud je to opravdu denně…

a ano jako řešení bych viděla mít všechny peníze přes sebe, u nás více či méně spravuju peníze taky jen já, protože manžel je lajdák na placení účtů, tak to raději mám všechno pod palcem…ale jako přístup k penězům máme oba stejný na všechny účty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
21.8.14 09:49
A po jaké době začínají tu dávku zvyšovat? On takhle pije už půl roku. v průměru cca ty 4 piva denně, někdy vypije 3, někdy 4 a když je víkend a plno práce kolem baráku, na autě tak i 6 se sousedem… ale to je jednou za čas..

Nechci nic říkat ale až se vám narodí mimi bude stres ty nebudeš úplně v pohodě a chlap bude chlastat víc a víc aby se uvolnil.. zblázníš se.. můj měl taky takový tendence ale v hospodě.. rázně jsem to utla 4 piva denně a někdy i více bych nepřekousla ani náhodou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
21.8.14 09:54
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
No já si s ním holky budu muset zase promluvit, on se o tom sice nerad baví protože nevidí na tom nic špatnýho, že přijde z práce a dá si ze 4 kousky… navrhnu mu, že mu budu kupovat pivo já z lidlu (tam stojí myslím 35 nebo 39) a že mu ho budu kupovat obden, že bude mít 2 piva na den.. a pokud s tím nebude souhlasit, tak nevím co dál… :think:

Já bych si sním spíš promluvila aby přestal chlastat úplně. Ty se nebojíš budoucnosti až začne své dávky zvyšovat? a věř, že začne. Promiň, vůbec nic mi do toho není, ale tobě fakt nevadí, že máš doma alkoholika? a ještě si ochotná mu to kupovat? a že se mu líp pracuje a má víc síly? každý alkoholik má důvod proč pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
21.8.14 09:57
@Anonymní píše:
Nemáme tu větnamce… :) máme tu 3 sámošky jednu menší jak druhou a 1,5 stojí kolem 40ti korun a dvoulitr 49,90 tak asi proto kupuje 2litr když je o pár kaček dražší..

Pokuď ti opravdu nejde o to kolik vypije ale jen o ty peníze tak bych mu být tebou začala pivo nakupovat v supermarketu a bylo by :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.14 09:57

@malinika To mi řekl on, že ho to uvolňuje a dodává mu to sílu, má větší chuť něco dělat, spravovat atd… že ho to posilní a zároveň uvolnění… tak nevím… no teď nemůžu dělat žádný sport, když jsem těhotná… ale chce začít zase cvičit (má doma čínky a lavici) a říkal, že by nemohl pít pivo, tak mě napadlo že bych ho mohla podporovat v tom cvičení a třeba přestane pít uplně :)
@catherine100 Tak účty zase platí on někdy i za mě.. máme to tak že vždycky vybereme nějaký obnost a dáváme ho do jednoho předmětu a z tama si prostě bereme na co potřebujem, já na jídlo on na oleje do auta, na PIVO a na různé nářádí atd… a chodíme nakupovat i spolu ale to se vždycky hodně utratí..
@Niki91 no tak to by si mohl zkusit chlastat víc a víc.. to jen jakmile uvidím že začíná pít víc a víc tak mu to taky rázně utnu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky