Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
27.6.16 05:25

@skeble88 Hele, netroufla bych si říct, jestli je alkoholik, ale podle Tvého popisu to vypadá, že jo. Jinak řídí on, když si dá, nebo tohle má pod kontrolou a za volant by pod vlivem nesedl? To by mi třeba přišlo hodně přes čáru…

Jinak za sebe: Taky myslím, že s miminem pít nepřestane - naopak si bude „svoje“ pití „hlídat“ jako „jeho“ soukromé území, jako čas a „libůstku“, které si ponechává ze „svého života“. A pokud Ti to vadí už teď, tak unavená a hormonálně rozhozená ho budeš chtít zabít.

Jinak mluvila jsi o tom s jeho rodinou, kamarády? Přijde jim to v pohodě a normální? Není možné, aby mu domluvili? A co říká on, když si mu postěžuješ, že Ti vadí, jak po pivu smrdí, že Ti je pak fyzicky eklhaft?

Hele upřímně, musíš si říct, co chceš. Pokud už Ti tikají biologické hodiny, pokud ho opravdu chceš za otce pro svoje dítě a pokud si umíš představit vychovávat dítě sama, tak si ho s ním pořiď a řeš to pak - třeba i rozchodem; nebo naopak trpělivostí a ochotou to snášet. Jestli Ti varianta rozchodu s malým děckem přijde nepřijatelná nebo nerealizovatelná (= byla bys po porodu „v pasti“), tak holt bič a pryč a hledat jinej model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
27.6.16 06:52

Jestli je nebo není alkoholik je celkem jedno. I když ti tady 99% lidí napíše, že ne, necháš to být a „přejdeš to“? Asi ne.
Důležité je, jestli to vadí tobě. Opravdu nepočítej s tím, že ho miminko změní. Na tomto se už spálilo hodně žen.
Nějak mi tady chybí vaše komunikace. Když se ti hnusí a smrdí ti to. Tys mu to neřekla? Nepromluvila si s ním, že si myslíš, že tolik piv denně je moc? Tohle je základ. Promluvte si a snažte se najít kompromis dříve než se začnete pokoušet o miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.6.16 07:04

@skeble88 on je ze 3 piv opilý? :think: jinak - evidentně to není tak super chlap, jak si namlouváš, jinak by Ti toto nevadilo. Takže s nim promluv. Ale praktikuje to 5 let, ty jsi mlčela, takže nečekej změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.6.16 07:06

@skeble88 ještě dodatek - samože se to nezmění narozením dítěte, proč by se to mělo měnit? On je takhle zvyklý, bude pokračovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
27.6.16 07:57

Tak alkoholik je to jednoznačně, to věčný dokupování zásob, to je jasný. Můj muž nepije a jsem tááák ráda, že tohle nemusím řešit. Ale taky to tak vždy nebylo. Chce to rezolutní krok, nemůžeš žít v tichý toleranci celý život, to nedokážeš, abys to tolerovala a považovala toto s ním za krásný život. Pro začátek bych zkusila, zda dokáže vydržet bez piva měsíc. Tenhle tvůj kixne tak za tři dny a bude vědět, že má problém. Hlavně je důležitý mu říct, že ti to vadí a že takhle ne. Že ti vadí ta opilost, ta závislost a ten smrad. Že jsi moc hezká a moc mladá na to, aby ses zasekla s alkoušem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
27.6.16 08:04

Ja si myslím, ze 3 piva za den neni tolik, ne? Bud rada ze pije 3× pivo nez kdyby byl 3×2 lahve coca cocoly. Po třech pivech nemůže byt ani opilý. A opravdu je to zdravější nez si dat nějake slazene nápoje. Byt tebou řešila, bych tuhle situaci, kdyby byl každy druhy den v hospodě a chodil po 8 kouskach domu. To uz je špatne. Ale takhle si nemyslím, ze je to nějaký problem ani u zacatku plozeni miminka. Přeju hodne štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
27.6.16 08:37

Podle mě má velkej problém. Buđto by to začal řešit, nebo pápá šáteček. S ochlastou bych nebyla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
27.6.16 08:45
@skeble88 píše:
Ahoj, hledám objektivní radu nezávislých.
Partnerovi je 33, mě 28. Lepšího chlapa jsem nepotkala, pro mě by udělal cokoliv, nekřičí na mě, pracuje, koupili jsme si byt, jsme spolu 5 let, perfektně si rozumíme, moc si ho vážím a miluji ho. Dohodli jsme se, že bychom se snažili o mimi koncem léta. ALE..Než jsme se poznali, zvykl si na život po svém. Což se projevuje tak, že musí mít každý den pivo. Přes týden si domu koupí alespoň dvě, tři, občas chce jít do hospody, o víkendech často grilujeme, atd, takže zase pivo. Bohužel jsem dospěla do té fáze, kdy ho opilého nenávidím, pivo mi smrdí, když z něj táhne, jsem večer ráda, že jeden z nás usne dřív, atd. Abych nebyla za jepici..třeba mu chci udělat radost a z nákupu po práci mu jedno přinesu, jenže on si stejně zajde do večerky a další 2 přikoupí. Když jdeme spolu o víkendu na pivo, a nedejbože si dá jen 3, musí alespoň na benzíně cestou domu jedno či dvě koupit. Chtěli jsme začít pracovat na mimču, ale mě tohle nějak začalo žrát hlavu, čím víc se případné těhotenství blíží. Bude to fajn otec? Přestane pít až se dítě narodí? Změní se to? Jak to vyřešit, ale nezničit náš vztah? :nevim:

Alkoholik je. Pít nepřestane. Jak to bude ovlivňovat život? To samozřejmě netuším.

Můžeš nesouhlasit, ale to je tak všechno co můžeš dělat. Sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
27.6.16 09:54
@skeble88 píše:
Přestane pít až se dítě narodí? Změní se to?

To je otázka jak od pubertální naivky.

„Kvůli mně přestane“, resp. „Kvůli dítěti přestane“.

Nepřestane.

Dítě je odpovědnost a zápřah, ne prostředek, jak zbavit partnera závislosti na alkoholu (když on se jí nota bene zbavit nechce, ba - ani si ji nepřipouští). Kdo byl závislý na alkoholu předtím, bude se potom k alkoholu uchylovat tuplem (budeš se přece víc věnovat dítěti, na něj ti zbude míň času).

Byl by to hazard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.16 11:12

Je vidět ze se hodne z vás nikdy s alkoholismem nesetkalo :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
113
27.6.16 11:23

Díky všem za odpovědi. Nemyslela jsem dítě jako nějakou záplatu. Spíš jestli třeba to nemůže být tak, že ho nic nenutí k tomu aby zmoudrel trochu. Mě přijde že je jak puberťák. tak jestli jste to tak nejaka neměla..?.Je pravda, že s tim jsem do toho vztahu šla. Já se dřív taky více ráda „bavila“, ale už jsem z toho nějak vyrostla. Po 3 pivech není samozrejme opilej, myslela jsem když pije více třeba o víkendu..a netvrdim, že je nutne alkoholik. Jen jsem poptavala radu, jak to naznačit, říct, najít reseni, ale aby on to hned nevzal jako útok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
27.6.16 11:32

@skeble88 neboj opravdu alkoholik neni, ony jsou tu jen občas některé dámy přehnany :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.6.16 11:33

Díky všem za odpovědi. Nemyslela jsem dítě jako nějakou záplatu. Spíš jestli třeba to nemůže být tak, že ho nic nenutí k tomu aby zmoudrel trochu. Mě přijde že je jak puberťák. tak jestli jste to tak nejaka neměla..?.Je pravda, že s tim jsem do toho vztahu šla. Já se dřív taky více ráda „bavila“, ale už jsem z toho nějak vyrostla. Po 3 pivech není samozrejme opilej, myslela jsem když pije více třeba o víkendu..a netvrdim, že je nutne alkoholik. Jen jsem poptavala radu, jak to naznačit, říct, najít reseni, ale aby on to hned nevzal jako útok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
27.6.16 11:38
@Anonymní píše:
@skeble88 neboj opravdu alkoholik neni, ony jsou tu jen občas některé dámy přehnany :hug:

Jestli bez piva nemůže být, i když to jeho partnerce vadí (smrdí totiž), tak je alkoholik, ne společenský konzument.

Ale asi se za svůj názor stydíš, že píšeš anonymně. Ty „přehnané dámy“ - včetně mne, chlapa, se za svoje příspěvky nestydí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
27.6.16 11:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat