Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36720
21.8.14 15:52
@klarushka píše:
Hustý tak to mávám skoro sousedce :mavam:
:lol: :lol: :lol: :mavam: :mavam: :mavam:
jsem fakt sousedka, vesnice před vámi :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.8.14 16:21
  • Citovat
  • Upravit
140240
21.8.14 17:20
@Anonymní píše:
To po něm nechci aby přestal chlastat úplně… Až bude mimi větší a budu mít večery pro sebe, tak se taky vrátím zpátky k vínu a že jsem ho pila taky téměř každý den, někdy i celou flášu… a taky jsem to měla jen na odreágování a dobře se mi po něm usínalo… kdyby pil 2 piva za den tak bych byla naprosto spokojená.. a pokud bude budoucnost taková jak říkáš, že bude dávky zvyšovat, tak ne, s alkoholik opravdu žít s dítětem nebudu..a on to moc dobře ví

to máte nakročeno k alkoholismu oba dva, když už plánuješ jak budeš pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
21.8.14 20:08
@micta píše: :lol: :lol: :lol: :mavam: :mavam: :mavam:
jsem fakt sousedka, vesnice před vámi :jazyk:

jako ža…sy? Tak tam máte už svýho toníčka ne? :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
21.8.14 21:40
@klarushka píše:
jako ža…sy? Tak tam máte už svýho toníčka ne? :) ;)

jo jo. :potlesk: a ten náš toníček teda moc zásobenej není, takže stejně jezdím vedle do vsi-pokud teda nejedu do nějakého super, hyper ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
22.8.14 10:18
@micta píše:
jo jo. :potlesk: a ten náš toníček teda moc zásobenej není, takže stejně jezdím vedle do vsi-pokud teda nejedu do nějakého super, hyper ;)

No vidíš a to si ho babička která bydlí u vás tak pochvalovala že má všechno až na to krájení salámů bez rukavic to by si prej měl zvyknout že se v Čechách nedělá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
22.8.14 14:45
@klarushka píše:
No vidíš a to si ho babička která bydlí u vás tak pochvalovala že má všechno až na to krájení salámů bez rukavic to by si prej měl zvyknout že se v Čechách nedělá :mrgreen: :mrgreen:

babička, jo? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
22.8.14 20:18
@micta píše:
babička, jo? :think: :think:

No jasně přítelova ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.14 15:03

Alkoholik?

Tak jsme na tom podobně. Můj manžel se dříve napil tak jednou dvakrát do týdne. Poslední dva roky je to denně jedna až dvě flašky sedmičky a k tomu někdy i pivo. Prý to pije dvě až tři hodinky, tak nemůže být na mol. Je to chytrý vzdělaný člověk až na to pití. Někdy mi přijde, že když potřebuji něco řešit zrovna, když je opilí tak reaguje zcela jinak než střízlivý. někdy mi to vadí a někdy si říkám, no co když mu to chutná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.12.14 15:19
@starostlivá píše:
Tak jsme na tom podobně. Můj manžel se dříve napil tak jednou dvakrát do týdne. Poslední dva roky je to denně jedna až dvě flašky sedmičky a k tomu někdy i pivo. Prý to pije dvě až tři hodinky, tak nemůže být na mol. Je to chytrý vzdělaný člověk až na to pití. Někdy mi přijde, že když potřebuji něco řešit zrovna, když je opilí tak reaguje zcela jinak než střízlivý. někdy mi to vadí a někdy si říkám, no co když mu to chutná :roll:
čili zvyšuje dávky alkoholu? a pije denně? je to alkoholik..
 http://www.alkoholik.cz/…nespora.html
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.14 15:37
@starostlivá píše:
Tak jsme na tom podobně. Můj manžel se dříve napil tak jednou dvakrát do týdne. Poslední dva roky je to denně jedna až dvě flašky sedmičky a k tomu někdy i pivo. Prý to pije dvě až tři hodinky, tak nemůže být na mol. Je to chytrý vzdělaný člověk až na to pití. Někdy mi přijde, že když potřebuji něco řešit zrovna, když je opilí tak reaguje zcela jinak než střízlivý. někdy mi to vadí a někdy si říkám, no co když mu to chutná :roll:

To je dost :(, hele můj manžel taky popíjí pravidelně, prý se mu líp spí a vyčistí si večer hlavu od práce, ale má pravidla, že si nalije až když dítě spí, a alkohol včetně piva si kupuje ze svých peněz, ne ze společných, když mu dojdou, jeho problém. On ale nebývá opilý, víc než tři piva nebo půllitru vína si dá maximálně v pátek a sobotu, nikdy by třeba nešel na účtu kvůli penězům do mínusu, ale když začal platit alkohol z kapesnýho, omezil to, protože já chci stejně vysoké kapesné jako on (jsme manželé, tak máme mít stejnou úroveň), a on najednou viděl, že fakt utratil třeba tři tisíce jen za pivo, víno a sem tam hospodu, a já si mohla koupit nové boty, kabelky, dražší věci, a on na svoje koníčky neměl, protože to propil. Ale z hlediska pravidelnosti pití to taky už je alkoholik.
Dvě lahve vína za den, to musí být hodně peněz, nechybí vám?
Anonym rspektujte, je to citlivé téma.
 D.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.12.14 16:13

Pro jistotu anonymně. Jak tady všechny píšete, že ten kdo pije denně je okamžitě alkoholik podle nějakých těch tabulek atd. Já pila víc jak rok každý den. Buď pivo nebo víno a dávky to zrovna nebyly nízké. Každý by mě už poslal tady léčit, nazval alkoholikem. Pila jsem vždy jen večer a i když jsem byla někdy až opilá, tak jsem na druhý den fungovala úplně normálně. Samozřejmě že by hned vznikly i narážky, že bez toho být nemůžu atd. Jenže pak skončilo období školy a já najednou měla víc času. Z každodenního pití se stalo jen občasné, nebo jen víkendové, někdy ani 14 dní jsem se alkoholu netkla a žádná chuť na něj ani nebyla. Takže ne vždy má člověk problém s pitím, pokud pije každý den. :nevim: Já jsem toho důkazem. I ten rok, co jsem pila zcela běžně, tak jsem neměla problém nárazově vynechat 14 dní, když jsem si polámala nohu na kole. Každý člověk by se měl soudit individuálně a ne podle nějakých tabulek. :! Dnes to mám tak, že když je příležitost, někdy si ráda vypiju, jindy na to chuť třeba nemám. Jsou situace, kdy ani měsíc na nic alkoholického nesáhnu a přitom se mi toho ve vitríně válí mraky. :|

• Citovat
  • Upravit
49159
12.12.14 16:21
@Anonymní píše:
Pro jistotu anonymně. Jak tady všechny píšete, že ten kdo pije denně je okamžitě alkoholik podle nějakých těch tabulek atd. Já pila víc jak rok každý den. Buď pivo nebo víno a dávky to zrovna nebyly nízké. Každý by mě už poslal tady léčit, nazval alkoholikem. Pila jsem vždy jen večer a i když jsem byla někdy až opilá, tak jsem na druhý den fungovala úplně normálně. Samozřejmě že by hned vznikly i narážky, že bez toho být nemůžu atd. Jenže pak skončilo období školy a já najednou měla víc času. Z každodenního pití se stalo jen občasné, nebo jen víkendové, někdy ani 14 dní jsem se alkoholu netkla a žádná chuť na něj ani nebyla. Takže ne vždy má člověk problém s pitím, pokud pije každý den. :nevim: Já jsem toho důkazem. I ten rok, co jsem pila zcela běžně, tak jsem neměla problém nárazově vynechat 14 dní, když jsem si polámala nohu na kole. Každý člověk by se měl soudit individuálně a ne podle nějakých tabulek. :! Dnes to mám tak, že když je příležitost, někdy si ráda vypiju, jindy na to chuť třeba nemám. Jsou situace, kdy ani měsíc na nic alkoholického nesáhnu a přitom se mi toho ve vitríně válí mraky. :|

alkoholismus má své fáze. tys byla v té první ze které se dá ještě dostat svépomocí, když člověk chce a má motivaci..čili ano mělas problém…to žes 14 dní vynechala je právě ten omyl kdy si lidi říkají však já nejsem závislej, já umím nepít.. říká se tomu kvartál… jde o to jestli po alkoholu bažíš a jestli to denní pití - když máš pocit, že musíš a máš chut umíš zastavit i mimo pauzu atd.. těch faktorů je moc..můžeš být závislá a nebo taky ne..
zkus test..
 http://alkotest.drogy.net/test1.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
27.6.16 00:44

Jak zakázat pivo a nezničit vztah?

Ahoj, hledám objektivní radu nezávislých.
Partnerovi je 33, mě 28. Lepšího chlapa jsem nepotkala, pro mě by udělal cokoliv, nekřičí na mě, pracuje, koupili jsme si byt, jsme spolu 5 let, perfektně si rozumíme, moc si ho vážím a miluji ho. Dohodli jsme se, že bychom se snažili o mimi koncem léta. ALE..Než jsme se poznali, zvykl si na život po svém. Což se projevuje tak, že musí mít každý den pivo. Přes týden si domu koupí alespoň dvě, tři, občas chce jít do hospody, o víkendech často grilujeme, atd, takže zase pivo. Bohužel jsem dospěla do té fáze, kdy ho opilého nenávidím, pivo mi smrdí, když z něj táhne, jsem večer ráda, že jeden z nás usne dřív, atd. Abych nebyla za jepici..třeba mu chci udělat radost a z nákupu po práci mu jedno přinesu, jenže on si stejně zajde do večerky a další 2 přikoupí. Když jdeme spolu o víkendu na pivo, a nedejbože si dá jen 3, musí alespoň na benzíně cestou domu jedno či dvě koupit. Chtěli jsme začít pracovat na mimču, ale mě tohle nějak začalo žrát hlavu, čím víc se případné těhotenství blíží. Bude to fajn otec? Přestane pít až se dítě narodí? Změní se to? Jak to vyřešit, ale nezničit náš vztah? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
27.6.16 03:09

@skeble88 tak hlavne, urcite pit neprestane az se dite narodi. to si fakt nemaluj, bohuzel. no, a jinak dle tveho popisu pije opravdu hodne, to uz je pres caru. ja jsem zaryte proti pivu, muj chlap ho nepije a dame si tak jednou za pul roku kdyz mame doma vepro-knedlo, pekne napul :lol: tohle si neumim vubec predstavit, nestrpela bych to. musite to nejak vyresit driv nez se mimco zadari nebo to nedopadne dobre. opravdu s nim promluv a pripadne vyhledejte pomoc. drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí