Denně pije pivo - alkoholik?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.8.14 10:01
@hanča74 píše:
Já bych si sním spíš promluvila aby přestal chlastat úplně. Ty se nebojíš budoucnosti až začne své dávky zvyšovat? a věř, že začne. Promiň, vůbec nic mi do toho není, ale tobě fakt nevadí, že máš doma alkoholika? a ještě si ochotná mu to kupovat? a že se mu líp pracuje a má víc síly? každý alkoholik má důvod proč pije.

To po něm nechci aby přestal chlastat úplně… Až bude mimi větší a budu mít večery pro sebe, tak se taky vrátím zpátky k vínu a že jsem ho pila taky téměř každý den, někdy i celou flášu… a taky jsem to měla jen na odreágování a dobře se mi po něm usínalo… kdyby pil 2 piva za den tak bych byla naprosto spokojená.. a pokud bude budoucnost taková jak říkáš, že bude dávky zvyšovat, tak ne, s alkoholik opravdu žít s dítětem nebudu..a on to moc dobře ví

• Citovat
  • Upravit
1223
21.8.14 10:09
@Anonymní píše: **
To mě taky napadlo, že bych měla všechny peníze v ruce já, stejně chodím nakupovat jídlo já a vždycky se ho ptám, jestli něco nepotřebuje kopit, když u nás nic není… ale přijde mi to takové divné, sice taťka svou výplatu taky nevidí, chodí to všechno mamce na účet, máte to tak některá taky??

No jasně, měj peníze pod kontrolou ty, ale udělej to brzo, dokud jsi těhotná. Čím dříve si na to zvykne tím lépe. Po porodu budeš řešit jiné starosti, tohle si určitě zařiď předem. Holek co mají peníze chlapů pod kontrolou znám vícero. U nás dostávám peníze na jídlo já, ze začátku jsem s tím moc hospodařit neuměla a dnes už umím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
21.8.14 10:11
@zagora píše:
No jasně, měj peníze pod kontrolou ty, ale udělej to brzo, dokud jsi těhotná. Čím dříve si na to zvykne tím lépe. Po porodu budeš řešit jiné starosti, tohle si určitě zařiď předem. Holek co mají peníze chlapů pod kontrolou znám vícero. U nás dostávám peníze na jídlo já, ze začátku jsem s tím moc hospodařit neuměla a dnes už umím :)

Promiň, ale tohle je tak hloupej názor, že to snad ani není možný, že by to snad někdo mohl myslet vážně :roll:
Copak chlap je dementní zvířátko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
21.8.14 10:16
@Anonymní píše:
To po něm nechci aby přestal chlastat úplně… Až bude mimi větší a budu mít večery pro sebe, tak se taky vrátím zpátky k vínu a že jsem ho pila taky téměř každý den, někdy i celou flášu… a taky jsem to měla jen na odreágování a dobře se mi po něm usínalo… kdyby pil 2 piva za den tak bych byla naprosto spokojená.. a pokud bude budoucnost taková jak říkáš, že bude dávky zvyšovat, tak ne, s alkoholik opravdu žít s dítětem nebudu..a on to moc dobře ví

Proboha, co děláte po večerech? Nenudíte se? :-) TAk nějak si představuju jak spolu sedíte v obýváku, jeden víno (kravicový), druhý pivo z petky - do toho nějaká cigaretka…opravdu si takhle představujete hezky prožitý život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
21.8.14 10:19

Abstinenti nejsme-to hned na uvod :mrgreen:, manzel si jedno dve piva k veceri da, ja si obcas take dam sklenicku vina, ale vytahnout denne 4-8 kousku a flasku vina mi prijde jako velmi slusny nabeh..

• Citovat
  • Upravit
294
21.8.14 10:21

Ze začátku pil 3× týdně 2 piva, po roce pije denně 4 piva a nehodlá se omezovat. Myslím, že je jasné jak to bude pokračovat a podle mě rozhodně ne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
21.8.14 10:23
@malinika
@malinika píše:
Proboha, co děláte po večerech? Nenudíte se? :-) TAk nějak si představuju jak spolu sedíte v obýváku, jeden víno (kravicový), druhý pivo z petky - do toho nějaká cigaretka…opravdu si takhle představujete hezky prožitý život?

já taky valím oči :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
21.8.14 10:26
@Anonymní píše:
To po něm nechci aby přestal chlastat úplně… Až bude mimi větší a budu mít večery pro sebe, tak se taky vrátím zpátky k vínu a že jsem ho pila taky téměř každý den, někdy i celou flášu… a taky jsem to měla jen na odreágování a dobře se mi po něm usínalo… kdyby pil 2 piva za den tak bych byla naprosto spokojená.. a pokud bude budoucnost taková jak říkáš, že bude dávky zvyšovat, tak ne, s alkoholik opravdu žít s dítětem nebudu..a on to moc dobře ví

Tak to je síla… Teda já ani manžel nejsme abstinenti. Každý pátek se staví manžel ve vinotéce a koupí 2 litry vína. Máme je na celý víkend. Ale abych vypila každý večer flašku vína? Myslím, že máte oba velmi dobře našlápnuto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
21.8.14 10:27

Ahoj anonymní,

váhala jsem, jestli napsat nebo ne….ale nakonec zvítězilo, že jo ;), takže se pokusím něco sesmolit dle mé zkušenosti:

takhle – v zásadě je velice jednoduché někoho odsoudit, že je alkoholik a jak má „našlápnuto“ apodobně podle popisu kolik a kdo za den vypije :nevim: …jo, je to strašně lehký. Záleží taky na tom daném člověku, na chlapovi prostě – jaký je to „typ“ chlapa, jestli v zásadě lenoch od pohledu nebo dříč atd…. na vesnici, když třeba celá rodina „hópne“ na víkendovou šichtu na barák, tak ty piva vozí dvoukolákem (dle popisu mé tety).

Já to znám podobně – můj chlap hodný, šikovný, inteligentní, chodí do práce poctivě (taky si teda nosí domů stresy – kdo v dnešní době ne, že :? …), léta makal na opravě baráku, fakt dřel jak kůň a pivo (lahváče teda) u toho jelo, byla to těžká práce – hlavně když betonoval a vytahoval beton v kbelíkách jeřábem nahoru a betonoval podlahu, strop atd…nebo svařoval…když nemakal, tak si pivo nedal, neměl chuť, vyloženě při té práci….Jinak bezva manžel, výborný milenec, máme dva kluky, o které se postará, nakoupí, uvaří atd…

Vadit mi začalo pití tvrdého alkoholu, to jsem musela utnout a dát mu najevo, že tohle tedy ne. Poznala jsem to okamžitě – protože jsem naprostý absolutní abstinent, tak to okamžitě poznám – hned tvrdý alkohol z druhého člověka ucítím. Záleží prostě na chlapovi, to musíš ty poznat nebo vycítit, co na něho platí a jak na něj – jestli tvrdě nebo jemně…u nás je to navíc tak, že účty máme oddělené, máme rozdělené, kdo co platí, ale účty každý zvlášť, takže nějaké „kapesné“ mu nedávám a ani se mi tento systém nelíbí. Mně by se taky nelíbilo druhému vyúčtovávat každou korunu, chci mít taky pocit určité nezávislosti a svobody a ne aby mi druhý kontroloval každou korunu, to bych nesnesla. Takže u nás to bylo tím obtížnější, ale šlo to. Záleží, co na něj platí. Já na to šla po dobrém – dávala jsem mu najevo, že ho mám pořád moc ráda (což je pravda – i po 20 letech), že s ním chci pořád být a nechci s klukama odejít atd….

Každá situace je prostě jiná….

Ty píšeš, že i ty sis dala ráda víno a vypila po večerech klidně flašku 8o … – takže kdybych měla být upřímná, tak ty k tomu alkoholu taky nemáš daleko a nemáš mu co vyčítat, jsi v podstatě stejná jako on (nemyslím to ve zlém) a teď v těhotenství určitě nepiješ vůbec. Ale už dopředu říkáš, že se „k vínku po večerech určitě vrátíš“ - mno, to nezní moc slibně do budoucnosti teda…
Já to měla o to těžší, že jsem absolutní abstinent, alkoholu se nedotknu ani na oslavě a opravdu mi to ani nic neříká a ani nechutná. ;)

Příspěvek upraven 21.08.14 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
21.8.14 10:28
@malinika píše:
Proboha, co děláte po večerech? Nenudíte se? :-) TAk nějak si představuju jak spolu sedíte v obýváku, jeden víno (kravicový), druhý pivo z petky - do toho nějaká cigaretka…opravdu si takhle představujete hezky prožitý život?

Také se nestačím divit. A teď si představ, že půjdou dítku příkladem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
21.8.14 10:30

@Catus Nemyslím že je chlap dementní zvířátko :), ale pokud má někdo problémy s chlastem tak je lepší mít jeho finance pod kontrolou protože jakmile má peníze v ruce tak je utratí za alkohol což je v případě založení rodiny trochu problém v případě jeli na partnerovi žena finančně závislá. Tudíž varianta tady máš kapesné (víš kolik) na pivo je dle mého lepší. Pokud je chlap (nebo ženská) v pohodě a netrpí žádnou závislostí pak není co řešit a pod kontrolou být nemusí. Alkoholismus je nemoc, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kili22
21.8.14 10:33

S manželem si otevřem tak 1× za 14 dni láhev vína(pokud zrovna nejsem těhotná) to pak nepijeme skoro vůbec, v létě si rádi dáme čepované pivo. Ještě když je nějaká oslava to si třeba dáme i panáka. Ale to je vše. Pít každý den 4-5 piv to je masakr, tohle beru už na slušný náběh k alkoholismu :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.14 10:38
@Gerberka píše:
Ahoj anonymní,

váhala jsem, jestli napsat nebo ne….ale nakonec zvítězilo, že jo ;), takže se pokusím něco sesmolit dle mé zkušenosti:

takhle – v zásadě je velice jednoduché někoho odsoudit, že je alkoholik a jak má „našlápnuto“ apodobně podle popisu kolik a kdo za den vypije :nevim: …jo, je to strašně lehký. Záleží taky na tom daném člověku, na chlapovi prostě – jaký je to „typ“ chlapa, jestli v zásadě lenoch od pohledu nebo dříč atd…. na vesnici, když třeba celá rodina „hópne“ na víkendovou šichtu na barák, tak ty piva vozí dvoukolákem (dle popisu mé tety).

Já to znám podobně – můj chlap hodný, šikovný, inteligentní, chodí do práce poctivě (taky si teda nosí domů stresy – kdo v dnešní době ne, že :? …), léta makal na opravě baráku, fakt dřel jak kůň a pivo (lahváče teda) u toho jelo, byla to těžká práce – hlavně když betonoval a vytahoval beton v kbelíkách jeřábem nahoru a betonoval podlahu, strop atd…nebo svařoval…když nemakal, tak si pivo nedal, neměl chuť, vyloženě při té práci….Jinak bezva manžel, výborný milenec, máme dva kluky, o které se postará, nakoupí, uvaří atd…

Vadit mi začalo pití tvrdého alkoholu, to jsem musela utnout a dát mu najevo, že tohle tedy ne. Poznala jsem to okamžitě – protože jsem naprostý absolutní abstinent, tak to okamžitě poznám – hned tvrdý alkohol z druhého člověka ucítím. Záleží prostě na chlapovi, to musíš ty poznat nebo vycítit, co na něho platí a jak na něj – jestli tvrdě nebo jemně…u nás je to navíc tak, že účty máme oddělené, máme rozdělené, kdo co platí, ale účty každý zvlášť, takže nějaké „kapesné“ mu nedávám a ani se mi tento systém nelíbí. Mně by se taky nelíbilo druhému vyúčtovávat každou korunu, chci mít taky pocit určité nezávislosti a svobody a ne aby mi druhý kontroloval každou korunu, to bych nesnesla. Takže u nás to bylo tím obtížnější, ale šlo to. Záleží, co na něj platí. Já na to šla po dobrém – dávala jsem mu najevo, že ho mám pořád moc ráda (což je pravda – i po 20 letech), že s ním chci pořád být a nechci s klukama odejít atd….

Ty píšeš, že i ty sis dala ráda víno a vypila po večerech klidně flašku 8o … – takže kdybych měla být upřímná, tak ty k tomu alkoholu taky nemáš daleko a nemáš mu co vyčítat, jsi v podstatě stejná jako on (nemyslím to ve zlém) a teď v těhotenství určitě nepiješ vůbec. Ale už dopředu říkáš, že se „k vínku po večerech určitě vrátíš“ - mno, to nezní moc slibně do budoucnosti teda…
Já to měla o to těžší, že jsem absolutní abstinent, alkoholu se nedotknu ani na oslavě a opravdu mi to ani nic neříká a ani nechutná. ;)

Mám stejného chlapa co popisuješ ty, prostě v práci dře, přijde domů dá si pivo a pokračuje v další práci doma.. Není to žádnej lenoch, pořád by chtěl něco dělat a kolikrát se sejdem u televize až v 9 večer…
@malinika píše:

Představuješ si to špatně a ne vůbec se nenudíme… právě naopak práce každý máme až až.. a nekouříme ani jeden, jsme tvrdě proti kuřákům… a po celém dni a práci není nic lepšího než si společně sednou u televize s flaškou kvalitnějšího vína, promiň ale krabicové víno pro mě není víno a odpočívat u fajn filmu… a že jsem v pátek někdy i v sobotu vypila sama 0,75 litrů vína? proč ne, není to vodka…

• Citovat
  • Upravit
1304
21.8.14 10:38
@Gerberka píše:
Ahoj anonymní,

Nic ve zlém ale nemyslím, že si to měla těžší. Myslím, že zakladatelka to bude mít těžké pokud bude chtít aby to přítel radikálně omezil. Podle mě jí bude předhazovat, že také pila a nedělalo jí problém stáhnout flašku vína za večer. A jak bude potom zakladatelka argumentovat? Ty si to měla jednoduché protože si nepila… Ale to je jen můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
21.8.14 10:40

Je to docela jednoduchý, at týden nepije vůbec a pokud bude nervózní atd tak je jasnej. Kdyz se tihle hladinkáři dostanou s něčím do nemocnice, tak se pak dějou věci.
Mimochodem, s tim vínem večer si to moc nemaluj. To se pak k dítěti blbě vstává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí