Je konzumace masa neetická?

Anonymní
27.6.24 17:21

Je konzumace masa neetická?

Na jednu stranu nám maso dodává potřebné živiny, ačkoli je většina již nahraditelných. Ale na druhou stranu je mi těch zvířat líto.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65312
27.6.24 17:39
@Anonymní píše: Více

tak to nejez. K čemu diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.24 17:41

@vokishka zajímají mne názory i ostatních :) na tom přece není nic špatného

• Citovat
  • Upravit
5244
27.6.24 17:42

Zalezi na uhlu pohledu. Osobne preferuju bio a maso z ekologickych chovu, idealne od malych farmaru, nebo zverinu. Snazim se kupovat jenom ceske maso. A snazim se masa jist min, ne kazdy den a podobne, a zadne maso nevyhazovat a vsechno zpracovat. Proste kdyz uz to maso jim, tak aby se ta zvirata mela za zivota dobre a pred smrti moc netrpela (idealne ani stresem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
27.6.24 17:52

Můj názor je, že není. Vychází to z principu, že člověk jakožto jediný tvor s nesmrtelnou duší, rozumem a svobodnou vůlí, je vyšší a nadřazenější tvor než zvířata. S tím ovšem nebudou souhlasit lidé, kteří věří, že jsme se vyvinuli z opic.

• Citovat
  • Upravit
56505
27.6.24 17:55

Proč anonym? Stydíš se za svůj názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
27.6.24 17:56
@Afrikana píše: Více

Přesně tak to mám taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28990
27.6.24 18:14

Přemýšlím nad tím asi tolik jako puma. Jíst musím, bílkoviny potřebuju, tak asi nic moc nenadělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3053
27.6.24 18:16

Samotna konzumace neni… nehezke je to, v jakych podminkach ta zvirata prumyslove chovame (no, lepsi vyraz by bylo asi vyrabime).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
27.6.24 18:21

Proč anonym, je snad to, že je ti líto zvířat intimní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31055
27.6.24 18:31

Takhle byl svět stvořen, tak to tak holt beru. Kdybych si měl zvířata zabíjet sám, zřejmě sem vegetarián :mrgreen:, ale takhle už to je holt produkt v obchodě.
Co se snažím řešit je za jakých podmínek byly zvířata chovány

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21655
27.6.24 18:32
@Beruska999999 píše: Více

Byla ses někdy v nějakém chovu podívat? Třeba u skotu nebo prasat? Drůbež je jiný level, to uznávám.
Jinak já vyznávám názor, že člověk je všežravec a ke svému správnému vývoji maso potřebuje. A ne, není snadno nahraditelné něčím jiným. Při nákupu beru české maso, farmářské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80184
27.6.24 18:32

Není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
27.6.24 18:33

Jednak nechápu, proč anonymně.
Druhak, připadá mi, že chceš diskutovat o něčem, o čem toho moc nevíš a jen do toho pleteš emoce.
Nebo dalsi diskuze na rozproudeni traffic na emiminu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.24 18:39

@Svetluska55 nerozumím, proč tolik řešíte, zda je diskuze založena anonymně nebo pod přezdívkou, která stejně o ničem nevypovídá a nic z ní nevyčtete. Tady je převážně diskuzí založeno anonymně než pod přezdívkou a ostatní diskuze také nejsou intimního rázu a přesto jsou založeny anonymně. Já tu diskuzi založila anonymně, protože je mi to komfortnější. Hlavně máme na výběr, založit diskuzi pod přezdívkou či anonymně, kdyby výběr nebyl, neřeším to. Hezký den.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová