Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, mám takový dotaz týká se kamarádky. Moc peněz nemá a může mít za dobrou cenu kočárek Joolz day sportovní verzi, myslí si že korbička je zbytečná že z toho dítě hned vyroste a přes zimu moc nenajezdí, že je k tomu ta vložka pro mimi, takže by tam mohlo v pohodě ležet. Jak jste to měli vy? Pořizovali jste radši korbičku kvůli zádům atd.. Nebo rovnou sporťák a do něj vložku? Díky moc ![]()
No já nevím, mě to přijde divný vozit novorozeně v zimě ve sporťáku, v té korbičce je přece jen chráněný mnohem víc před větrem.. pokud dítě nebude nemocný a nebudou extra mrazy, tak není důvod sedět doma.
Spíš mě teda udivuje, že známá má na kočárek joolz, ale už ne na korbičku
mimochodem, mě v korbičce jezdí desetiměsíční
![]()
@Rickinka píše:
Holky, mám takový dotaz týká se kamarádky. Moc peněz nemá a může mít za dobrou cenu kočárek Joolz day sportovní verzi, myslí si že korbička je zbytečná že z toho dítě hned vyroste a přes zimu moc nenajezdí, že je k tomu ta vložka pro mimi, takže by tam mohlo v pohodě ležet. Jak jste to měli vy? Pořizovali jste radši korbičku kvůli zádům atd.. Nebo rovnou sporťák a do něj vložku? Díky moc
Měla jsem Inglesinu Magnum s vložkou pro miminka a pak Gesslein, kde je vložná taška. Byl tam naprostý leh pro mimčo a mimčo v nich bylo v zimě hezky chráněné. Ani jeden neměl speciální korbičku pro miminko, ale ani jí na ně nenabízeli. Oboje mi přišlo naprosto v pohodě. A oba pro miminko považuji za dobré kočárky. Jak je přesně řešený Joolz však nevím.
Ja jsem mela do kocarku vloznou tasku s pevnymi zady, uzavrena byla dost, vpodstate ekvivalent korbicky. A muze si ji dokoupit univerzalni klidne do toho nabizeneho kocarku ![]()
Ano v cizině vůbec hluboký nemívaj.. Pokud je vložka pro mimino vymakaná, určitě stačí.
Mela jsem sportak s vloznou taskou a pohoda. Ale sel do uplneho lehu! Byla v tom do 8 mesicu, nez presla do klasika sportaku.
Jinak teda nevim, nemit moc penez, jestli bych sla zrovna do Joolz
Prijde mi to jako takovy kocar na paradu do mesta, ale tak vec nazoru
Ovsem pokud jsem ho pochopila spravne (videla jsem x-krat, ale nikdy zblizka nezkoumala), tak ten sportak nema vubec polohovaci zada, ne? Je to takova ta tvarovana korbicka-vajicko, ktere se naklapi jako celek, ale do lehu nejde? Pokud se mylim, omlouvam se, pokud ne, tak teda pro novorozence bych do toho nesla ani omylem, ten potrebuje lezet na rovnem, i v autosedacce by mel travit omezene mnozstvi casu.
Pokud je ta vlozka toto:
http://prislusenstvi-ke-kocarkum.heureka.cz/…specifikace/#…
tak nevim nevim, pisou od 6 mesicu a ze to pouze zmensuje prostor?
Dalsi vec je ochrana proti snehu, vetru, desti, v tom pripade neni nad korbicku nebo tu krytou vloznou tasku.
Aha, tak do kočárku tohodle typu si to taky představit nedokážu ![]()
Nevím no, bez hluboké korby v zimě mi to příjde hodně divné. To bych si raděj koupila jiný kočár…
@ugluk píše:
Pokud se mylim, omlouvam se, pokud ne, tak teda pro novorozence bych do toho nesla ani omylem, ten potrebuje lezet na rovnem, i v autosedacce by mel travit omezene mnozstvi casu.
Pokud je ta vlozka toto:
http://prislusenstvi-ke-kocarkum.heureka.cz/…specifikace/#…
tak nevim nevim, pisou od 6 mesicu a ze to pouze zmensuje prostor?
Dalsi vec je ochrana proti snehu, vetru, desti, v tom pripade neni nad korbicku nebo tu krytou vloznou tasku.
Tak pokud je to tohle, to pro novorozence fakt ne
@Rickinka Záleží, kdy se dítě narodí. Já jsem používala korbu skoro do 10 měsíců, teď dám na chvilku sporťák a od jara golfky. Ale mám zimní dítě. Kdyby se mi malej narodil třeba v červenci, stačila by mi korba na červenec - březen a pak už nějaké odolnější golfky. Sporťáky mi obecně přijdou dost naprd, není nad pořádnou korbu, kde se dítě může hýbat.
Jinak můj bratranec byl od narození v golfkách a má z toho astma (špatně se mu vyvíjely plíce), měl špatně vyvinutou bránici a problémy s páteří.
@Rickinka Jestli je to ten kočár, co myslím, tak bych ho nechtěla ani zadarmo. ![]()
Ale vážně, pokud má na kočár 3500, ať pohledá na bazárcích a možná za tu cenu sežene i dvoukombinaci.
Novorozenec musí být na rovném a musí mít možnost ho nějak v zimě zakuklit (buď v korbě nebo ve vložené tašce).
Nějak nevím, jak myslí, že v zimě toho moc nenajezdí. To bude s miminem jenom sedět doma? Já najezdím denně min. 2 hodiny, spíš víc.
@Rickinka hele ať si ho ozkouší
za mě prostě novorozeně patří do korbičky
nehledě na to, že joolz je opravdu kočár na parádu do města, má ho moje kamarádka a k tomu má ještě druhý na normální ježdění a v zimě jsem jí snad s tím ještě neviděla na sněhu ![]()
Myslím že za tu cenu sežene jiny kocarek i s korbou do sportaku joolz bych novorozence nedala a do něj vložnou tašku nedá.
![]()