Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
je mi 17 a jsem +- v 5.týdnu těhotenství dneska jsem byla na ultrazvuku a gynekoložka řekla že je tam vidět jen váček..ale na netu jsem četla že by tam mělo být vidět víc…celkem mám strach jak to bylo u vás a jak to mám říct mamce která ještě nic neví…:/
V 5. týdnů je váček naprosto normální, ani jedno z mých dětí nemělo v 5. týdnů vidět srdce.
jak to říct mámě? no hlavně co nejdříve a slušně. Přece jen se asi o sebe ani dítě postrarat nedokážeš a staost bude hlavně na ní…
V 5tt je váček normální… Ještě je brzo. Jak to říct mámě neporadím, asi co nejdřív, záleží, jak to chcete řešit…
Diskuzí na toto téma tu je mnoho, stačí hledat a číst.
A jak to říct? Co nejdřív a s pokorou, rozmyslem a plánem, jak vše chceš dál zařídit - jak budeš dál studovat, kde budeš bydlet, z čeho žít, jak chceš všechno poplatit.
Btw. nevíš, že existuje Postinor?
Když děti mají děti… Jak to dopadá? Matka samoživitelka, dětem se budou ve škole smát, že nemá moderní věci jako ostatní. Vy budete dřít za pár korun, jelikož 90% mladých matek školu nedodělá, a i když dodělá bez praxe a s dítkem to je vražedná kombinace. Žádný zaměstnavatel Vás chtít nebude. Nehledě na to, že kluci v tomto věku se nechtějí starat o uřváně, ale chtějí pařit s kamarády. Vy o kamarádky také přijdete, nebudete si mít s nimi co říct, ony budou vymetat večírky, Vy přebalovat. Je hezké mít doma živou panenku, ale ta bude růst… No holka, držím ti palce
Moje sousedka také porodila v 17. do 30 měla další 3 děti, pokaždé s někým jiným, je na sociálce, nikdy nemala. Děti nikdy neviděly obyčejnou zoo o moři ani není nutné se zmiňovat.
@Amarel tvl zase nějaký stupidní paušalizování. Ono je to o cílevědomosti matky. Moje máma taky nedodělala střední, protože měla dítě, ale nakonec se hecla a se 3 dětma jako samoživitelka udělala střední i vysokou, takže to není tak černobílé…
@Mary Gtj Normálně to mamce řekni a to co nejdřív, stalo se. Evidentě si chceš dítě nechat, to je dobře. Co otec dítěte, už to ví?
@paola white Ovšem, že není. Tehdy byla jiná doba. Potkala jste v dnešní době někoho takového? Já bohužel ne. Dneska děti do školy chodit nechtějí a slečna o škole nic nepsala, tudíž jsem usoudila, že ji to nezajímá. Ale rozhodně se to nebudu hádat ![]()
@Amarel Ale no tak. Znam mnohem, mnohem starsi matky u kterych si deti o mori mohou taky nechat jenom zdat. O veku to zas tolik neni. Nekdy ta mlada maminka da diteti vic nez stara.
Edit. Moje mamka me mela v 18. A mela jsem vsechno, rekla bych az nadbytek. A i to more mi nekolikrat doprali ![]()
Příspěvek upraven 30.09.15 v 17:02
@Amarel ano kupodivu znám dvě holky co dělají vysokou i s dětma… ![]()
Zapomněla jsem dodat bydlím s přítelem který má práci a finančně zajištění bychom tedy byli
spíš jde o to aby se máma nezhroutila..
Chudák maminka. Mě by asi kleplo říct mi tohle holka v 17
Ráda bych byla „mladou babičkou“ ale zase ne tak moc ![]()