Je mi často zima

Anonymní
18.11.23 15:58

Je mi často zima

S nadcházející zimou se mi vrátil každoroční problém. Je mi velmi často zima. Vlastně skoro pořád. Mám prakticky pořád ledové ruce a nohy, v noci se budím zimou. Večer je mi často taková zima, že se nekontrolovaně klepu jak ratlík.
Nebaví mě to.
Už teď chodím venku v čepici, celou zimu zase strávím v chlupaté mikině a termoleginach. V noci spím pod zimní dekou a mám chlupaté povlečení a chlupatou deku, do které se balím ještě navíc. Samozřejmostí jsou teplé ponožky.
Byla jsem u doktora s jiným problémem, ale zkusila jsem se poradit i o tomto. Doktor mě vysmál, že si máme zatopit a mám si uvařit čaj a uklízet, že se pohybem zahřeju. Co mám dělat v noci mi neporadil. Možná jsem i ráda.
Máte někdo něco podobného a něco vám pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
18.11.23 16:00

Taky je mi pořád zima. Všechny chodí v trysku a já nevím co bych na sebe navlékla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42442
18.11.23 16:29
@Anonymní píše:
S nadcházející zimou se mi vrátil každoroční problém. Je mi velmi často zima. Vlastně skoro pořád. Mám prakticky pořád ledové ruce a nohy, v noci se budím zimou. Večer je mi často taková zima, že se nekontrolovaně klepu jak ratlík.
Nebaví mě to.
Už teď chodím venku v čepici, celou zimu zase strávím v chlupaté mikině a termoleginach. V noci spím pod zimní dekou a mám chlupaté povlečení a chlupatou deku, do které se balím ještě navíc. Samozřejmostí jsou teplé ponožky.
Byla jsem u doktora s jiným problémem, ale zkusila jsem se poradit i o tomto. Doktor mě vysmál, že si máme zatopit a mám si uvařit čaj a uklízet, že se pohybem zahřeju. Co mám dělat v noci mi neporadil. Možná jsem i ráda.

Já to mám taky tak, většina mých kamarádek úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10861
18.11.23 16:32

Co se zkusit otužovat, či chodit na dlouhé procházky i v zimě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 16:35
@Betty MacDonald píše:
Já to mám taky tak, většina mých kamarádek úplně stejně.

Taky se budis několikrát za noc naprosto prochladla a zmrzlá?
Jak to řešíš?

• Citovat
  • Upravit
251
18.11.23 16:36

Pomůže se otužovat a pravidelný pohyb. Pokud doma kde máte zatopeno spíš v hubertusu obalená chlupatou dekou, peřinou a v hrubých ponožkách, je jasné, že ti musí být venku kde jsou 2° zima :think:. Nejsi třeba moc hubená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24818
18.11.23 16:37

Zkus homeopatii a čínskou medicínu
já to mám naopak, furt je mi vedro
dosud jsem chodila naholo (nohy) a poprvé za asi tři roky mám rýmu :mrgreen: zřejmě už bylo moc… :mrgreen:
za mne máš něco blbě s termoregulací, nech si nabrat kompletně odběry, dodávat multáky a minerály.. ale jo, dost ženských kolem mne to má jako ty… smějeme se, ony v létě ponožkách, já až dosud bez..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 16:38

Jsem poštovní doručovatelka, jsem denně venku 6 - 7 hodin. Dlouhé procházky v zimě nepomůžou. Jsem zmrzlá od října do května, zima je mi ať jsem venku nebo vevnitř. Půl roku chodím nabalená a nic mě nezahřeje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.23 16:38
@Bytsamsebou píše:
Co se zkusit otužovat, či chodit na dlouhé procházky i v zimě?

Na procházku chodím denně. O víkendu klidně i 10-15 km za den.
Snažím se nenabalovat. Ale stejně je to horší a horší. Jsem zmrzlá. Půl zimy jsem pak nemocná a nastydlá. Ale přijde jaro a léto a vše ok. Sice mám studené ruce a nohy celoročně, ale nejsem zmrzlá.
I jsem měnila jídelníček, abych nejedla přes zimu potraviny, co ochlazují organismus.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.11.23 16:40
@Anonymní píše:
Nebaví mě to.

Mně pomohlo hodit na sebe druhou deku. Ale je mi zima skoro celý život, spím pod dvěma perinama a jsem si na to dávno zvyklá.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
18.11.23 16:41
@Anonymní píše:
Na procházku chodím denně. O víkendu klidně i 10-15 km za den.
Snažím se nenabalovat. Ale stejně je to horší a horší. Jsem zmrzlá. Půl zimy jsem pak nemocná a nastydlá. Ale přijde jaro a léto a vše ok. Sice mám studené ruce a nohy celoročně, ale nejsem zmrzlá.
I jsem měnila jídelníček, abych nejedla přes zimu potraviny, co ochlazují organismus.

A to je co, proboha?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.23 16:43
@Maddellinne píše:
Pomůže se otužovat a pravidelný pohyb. Pokud doma kde máte zatopeno spíš v hubertusu obalená chlupatou dekou, peřinou a v hrubých ponožkách, je jasné, že ti musí být venku kde jsou 2° zima :think:. Nejsi třeba moc hubená?

Mně je zima doma. V létě ve 20°C jsem v pohodě. Aktuálně ve 20° mrznu.
Na jaře a v létě spím pod slabou dekou v noční košili a to i když je v ložnici méně, než máme teď.
Denně ujdu aspoň těch 7-8 km. Přes víkend i víc.
Hubená nejsem.
Venku jsem asi nejvíc v pohodě, pokud mám čepici. Ještě jsem nevytáhla ani zimní bundu.

• Citovat
  • Upravit
103
18.11.23 16:44

A štítnou žlázu máš v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
18.11.23 16:44

Nastudovala bych ochlazujici/zahrivaci potraviny a zacala se podle toho stravovat a sehnala si treba ginkgo bilobu nebo neco podobneho, co napomaha prokrveni organismu. A je dobre se hodne pohybovat venku, klidne poradne rychle, ostra chuze, aby ti nebyla zima, ale zaroven sis na chlad zvykala. Ja jsem driv byla zmrzla taky porad, ale jak jsem se hodne hybala venku celorocne, vyznamne se to zlepsilo. Dobre je taky nastudovat si, jak si na ven vrstvit obleceni a poridit si treba merino spodni pradlo, bundu s omni-heat technologii, mikinu ze zimni varianty polartecu a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2366
18.11.23 16:45
@Anonymní píše:
Nebaví mě to.
Štítná žláza? Kontrola hormonů z krve ukáže, zda ji máte v poradku.
U některých poruch bývá zimomrivost.

Perovr bundy jsou super. Nemají ale zmoknout a jsou drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová