Stěhování do Německa - Slovenka, Čech

136
15.11.23 15:26

Stěhování do Německa, Slovenka, Čech

Dobrý den.
Jdu k Vám s dotazem ohledně stěhování do Německa.

Abych to víc přiblížila.
Přemýšlíme o tom, že se do Německa prestehujeme za lepším. Jsme mladá rodina 27,28 a dcéra 8.
Rodina nám nepomáha a my na tom nejsme moc finančně dobře. Jak probíhalo stěhování u vás, co se týká papírování? Škola pro dceru? Nebo doučování doma nevím..

Prostě. Jen mne zajímá, jak jste to měli vy když jste si z ničeho nic řekli, že stačí a jdeme od začátku. Oba pracujeme, zaplatíme si nájem, nějaký půjčky a nezbyde nám skoro nic. Takhle se to prostě nedá už. Přítel má sestry v Německu, němčinu ovládá.

Co by jsme měli vyřešit hneď? Přítel je Čech, já Slovensk a dcéra taky. Máme tady přechodný pobyt v ČR.

Přítel je Čech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35799
15.11.23 15:49

Jste v eu, je jedno čech nebo slovák, Základní je mít práci a pak kam se budete stěhovat. Do školy dítě musí, domácí výuka není možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
15.11.23 15:54

Přijeďte, těšíme se na vás. Bavorsko hlásí nedostatek pracovních sil například v pohostinství, ve školkách, na úřadech určitě také. Jen trochu pochybuji, že byste si tím výrazně polepšili, ono to má asi nějaký důvod, že je v těch oblastech pracovníků nedostatek. Jaksi jsi zapomněla napsat, co umíte a co nabízíte. Ty německy umíš? Co dcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.11.23 16:30

@Hibou já jsem se německý učila na střední škole. Ale spíš angličtina. Dcera má jen angličtinu… Asi se budeme muset začít it učit německy. Přítel v Německu už bydlel. Dorozumi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3189
16.11.23 01:35

@Mag1996 Nejdůležitější podle mě je jazyk, bez něj budeš docela ztracená. Já jsem se začala učit až tady a byla jsem ze začátku hodně na nervy. Navíc úplně závislá jen na manželovi a to mi taky hodně vadilo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová