Je mi líto sestřenice :(

Anonymní
27.5.13 17:57

Je mi líto sestřenice :(

Omlouvám se za anonym. Jde o to, že mám sestřenici, která se už dlouhou dobu - cca 4 roky pokouší o první miminko, boužel marně.. není nejmladčí - 37 let. Umělé oplodnění neúspěšné 2×, 1× otěhotněla přirozeně - potratila v počátku :( Nikdy jsem to tak nevnímala, ale nyní mám sama malého synka a je mi jí hrozně líto..moc ráda bych jí pomohla, ale není jak. Když je s mým synem, úplně na ní vidím tu touhu být mámou a je mi úzko..Ona to teď chce nechat jen na přírodě, ale já ji to vymlouvám, jelikož si myslím, že jí tlačí čas. Moc bych jí přála miminko, ona tak hodná ženská, prostě je to nespravedlivý, byla by skvělou mámou a některý holky ani mimčo nechtějí a otěhotní za „dveřma diskotéky“.. :roll: :(
Kéž by se stalo, že otěhotní..snad není ještě vše ztraceno v jejím věku? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
27.5.13 18:00

Pokud to chce nechat být, tak ji v tom podpoř. To je nejlepší cesta k početí. Nebude na to tolik myslet a podaří se. Pokud teda nemají diagnostikovaný nějaký důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 18:04

Jen myslím, že její muž měl trochu horší spermio
Já sama stále říkám, že je to hodně i o psychice..tomu opravdu věřím, že psychika je mocná.

• Citovat
  • Upravit
4833
27.5.13 18:08

37 nemusi byt pozde, ja jsem prvni rodila v 37 a ted budu rodit druhe v 39. Obe deti pocaty prirozene za pomoci mereni BT, piti mladeho jecmenu, ovulacnich testu a sperm friendly gelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
27.5.13 18:09

Víš jak, někdo má problémy s plodností, jiný s partnerem, další s alkoholem nebo bůhví s čím ještě… Ona si poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 18:21

Ahoj, mám podobný příběh a s dobrým koncem ;-). Shodou okolností se taky týká sestřenice, proto píšu anonymně.

Sestřenice vždy toužila po dětech, nikdo jsme nepochybovali o tom, že by byla skvělá a milující maminka, ale bohužel pořád nemohla potkat někoho, s kým by to dítě měla. Je věřící, takže nějaká náhodná známost „s následkem“ nepřipadala v úvahu. No, svého manžela potkala, když jí bylo 38 let. Samozřejmě doufala, že po svatbě co nejdříve otěhotní. Nedařilo se a sestřenice to nesla velmi těžce. Navíc u ní kvůli víře nepřipadalo v úvahu ani IVF. Postupně se smiřovala, že tedy vlastní dítě mít nebude, věnovala se dětem svého bratra nebo se přijela potěšit s naším synkem a myslím, že v těch 40 to už tak nějak vnitřně vzdala. No, a najednou ve 42 letech otěhotněla přirozeně, těhotenství probíhalo bez problémů a minulý pátek se jí rovněž bez jakýchkoli problémů a komplikací narodila zdravá dcerka :-)! Prostě happy end jako blázen :-).

Myslím, že ve věku 37 let ještě opravdu není nutné házet flintu do žita ;-).

• Citovat
  • Upravit
69235
27.5.13 18:43

Chápu tě, já sama mám dvě děto a snažení trvalo 13let :zed: včetně IVF, vím moc dobře, co cítí a momentálně koukám na švagrovou, ti se snaží už tři roky, zrovna jedou IVF, taky kouká na mé holky, hlavně tu malinkou zvláštně, a brácha, ten by se rozkrájel, jo jo, někdy je to složité. Ale pomoc není.
Jen, konečně se dá v Čechách koupit Inofolic, podporuje folikuly, srovnává cykly, dobře na něj reagují i holky s PCO, stojí 300 na měsíc, podle diskuzí si ho holky hodně chválí a těhotní s ním, tak třeba by to stálo za zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.13 18:46

@terinka4444 To je lék, nebo vitamínový doplněk?

• Citovat
  • Upravit
69235
27.5.13 18:49

Vitamínový doplněk, volně prodejný, nejlevněji přes internet. třeba na modrém koníkovi, slovenském, tam je povolen déle, jsou diskuze a hodně si ho chválí.
Tak za zkoušku by to třeba stálo.
A ještě, mně hodně pomohl kontryhel na sliznici, tu je taky dobré podpořit, ale v kapkách, mají ho v lékárně nebo ho objednají, stojí asi 80,– a vydrží na tři měsíce, kape se od 1.DC do menstruace, pát kapek do vody 3ydenně a roste po něm krásně sliznice. Jinak nevím, co poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
27.5.13 19:05

Kontryhel jsem pila, ale jen od 1. dne cyklu do ovulace a to caj ze sypaneho, po ovulaci jsem jedla ananas. Zabralo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
27.5.13 20:00

Měla jsem pratetu a mám teď i jednu kamarádku, která nemůže mít děti. Realizuje se hodně v práci, plus (a to je to, kde můžeš pomoct) se hodně věnuje dětěm svých příbuzných. Dokáže pro ně vymyslet fakt super program, na který rodiče třeba nemají tolik času / energie / peněz / dovedností. Ta moje prateta to dělala takhle s náma, milovali jsme ji. Pro děti (hlavně pak starší) je super nějaká ta tetka, která vidí jinýma očima než rodiče.
Takže můžeš pomoct, že třeba aktivně podpoříš vztahy s tvým synem, vyplatí se to všem. Hlavně časem, kdyby to opravdu nevyšlo a až bude syn schopen to ocenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.5.13 21:35
Jo jo, blbě jsem to napsala, samozřejmě do ovulace
@Moodymare píše:
Kontryhel jsem pila, ale jen od 1. dne cyklu do ovulace a to caj ze sypaneho, po ovulaci jsem jedla ananas. Zabralo to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí