Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děložní čípek je otevřen stále-spermie vyčkávají ve vejcovodu-jinde ani k oplodnění dojít nemůže.
@lasička1 píše:
Děložní čípek je otevřen stále-spermie vyčkávají ve vejcovodu-jinde ani k oplodnění dojít nemůže.
vsude se pise, ze se otvira pred ovu a pred ms, proto ten blbej dotaz, tak ze myslis, ze se tam muzou dostat i treba 5 dni pred ovulaci, kdyz se mi zda uzavreny? diky
Prosím tě, kdyby byl uzavřený a nepropustný, tak by si lidi nemuseli dávat pozor a byla by zbytečná antikoncepce…
Je logické, že ty si nenahmatáš tunel, taky veliksot tvých prstů a spermií je nebetyčně obrovský
![]()
@araw píše:
Prosím tě, kdyby byl uzavřený a nepropustný, tak by si lidi nemuseli dávat pozor a byla by zbytečná antikoncepce…![]()
Je logické, že ty si nenahmatáš tunel, taky veliksot tvých prstů a spermií je nebetyčně obrovský
![]()
oukej, tak me zarazi, ze to nekdo vyuziva jako antokoncepcni metodu
diky holky, tak snad tam ten tunel nekde je ![]()
Ja myslim, ze cipek je nepropustne uzavreny jen v tehotenstvi, jinak tam porad nejaka mala dirka je, na spermie staci. V dobe ovulace se ale zkracuje a otevira vic - jako kdyz vic otevres dvera aby mohlo vic lidi dovnitr.
kde cekaj teda nevim, lae pred cipkem asi ne, to by neprezili, preci jen je to moc blizko ven a stacil by nejakej vyplach ![]()
V pohodě se dostanou přes čípek do dělohy a dál do vejcovodů, kde čekají. není uzavřený hermeticky. i špinění mimo menstruaci, které má mnoho žen, vypovídá o tom, že je čípek normálně průchozí stále. Samozřejmě při ovulaci je pro spermie cesta nejotevřenější.
Ve vejcovodu, ale 5dnůpřed ovulací je docela dlouho, to už přežije jen zbytek. sem tam nějaká, navíc, do toho vejcovodu se dostane asi jen 5% všech spermií, ostatní po cestě zhynou a padnou za vlast.
k popukání!! Nevím kde čekají ale přežijí i 5 dní, ale jen ty nadsamčí
. Jinak čípek je jak už bylo zde psáno otevřený pořád, výtoky jsou toho důkazem, já jsem třeba po porodu a čípek se mi zdá že je v něm dírka pořád, když jsem ještě nerodila, zdál se uzavřený a popravdě jsem ani netušila že tam otvor je :-/. to mě zajímali úplně jíné důležitější věci ![]()
Spermie cakaju vsade, ale v cipku maju najlepsie prostredie, tie vydrzia dlhsie. Tie ktore plavaju prilis skoro maju smolu
Ale zalezi aj na hlieniku zeny, v plodnom hlieniku ich prezije viac, ale na suchu rychlo umieraju
@albao píše:
Spermie cakaju vsade, ale v cipku maju najlepsie prostredie, tie vydrzia dlhsie. Tie ktore plavaju prilis skoro maju smoluAle zalezi aj na hlieniku zeny, v plodnom hlieniku ich prezije viac, ale na suchu rychlo umieraju
ja si prave poridila ten conceive gel a ted nevim, od kdy ho pouzivat, ovulku bych mela mit cca v utery ![]()
@faflina píše:k popukání!! Nevím kde čekají ale přežijí i 5 dní, ale jen ty nadsamčí
. Jinak čípek je jak už bylo zde psáno otevřený pořád, výtoky jsou toho důkazem, já jsem třeba po porodu a čípek se mi zdá že je v něm dírka pořád, když jsem ještě nerodila, zdál se uzavřený a popravdě jsem ani netušila že tam otvor je :-/. to mě zajímali úplně jíné důležitější věci
ono kdyz se snazis rok, pak potratis a snazis se znovu, tak uz te zajima uz fakt vsechno ![]()
Ahoj holky, mam asi dost blby dotaz

Všude ctu, ze spermie vydrzi cekat az 5 dni, ale zajimalo by me kde? Kdyz budu mit sex cca 3 dny pred ovu, cipek je jeste zavreny, tak kde pockaji? Dostanou se i do zdanlive uzavreneho cipku? Nebo jak to je? Po pozorovani cipku se otevira tak den pred pozitivnim ovu testem tak na dva, tri dny a pak se zavre, tak ted jsem z toho jelen, diky za reakci a omlouvam se za anonnym, stydim se…diky