Revize květen 2013

2559
25.5.13 16:14

Revize květen 2013

Ahoj holky, zakládám toto téma, abychom se podpořily a zpříjemnily dobu mezi osudnou revizí a novým samozřejmě zdárným těhotenstvím, takže všechny ty, které mají za sebou tuto smutnou událost a věří, že příště se to podaří, přidejte se. Teď je ještě vše čerstvé a smutné, ale já věřím, že za chvilku tu budeme diskutovat o našich nových červících :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
209
25.5.13 16:28

Nelisko, já byla na revizi minulý tyden. Je to smutný, ale mám doma skoro tříletou holčičku, tak mě to drží nad vodou. Za tři měsíce se muzem začít znovu snažit. Akorat u nás to nejde hned, tak je to stresující. Ale věřím, že se jednou zase zadari. Kdy jsi byla ty a jak se citis? Jsem rada, že jsi založila tuto diskuzi. Alespoň se podpoříme a dodáme si sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
25.5.13 16:44

@Ivonetaa Ahoj, já byla v pondělí 20.5., najednou jsem v neděli trochu zašpinila, byla jsem 11tt a na pohotovosti mi hned řekli zítra revize, byl to šok. Já už to zažila jednou v r. 2010, ´pak se mi v r. 2011 narodila holčička a začali jsme zkoušet v březnu, hned se zadařilo, těhu krásně prospívalo, srdíčko bylo a najednou konec. Jinak jsem předtím otěhotněla vždy do 3 měsíců, nevím co se děje, že se to najednou utne. Také jsem to více prožívala u toho prvnního, teď když máme malou, je to takové lepší v tom, že prostě jedno zdravé dítě je a smířila bych se, kdyby u toho i zůstalo, ale sourozence bychom chtěli kvůli ní, ale je fakt, že už se tedy dost bojím, je to docela nápor na psychiku. A jak dlouho jste se snažili s malou a teď? Tedy jestli se můžu zeptat.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
25.5.13 17:36

Ahoj, ráda bych se přidala. Bohužel u mě došlo k zamlklému potratu, teď krvácím a příští týden jdu na vyčištění do nemocnice… Je to hrozně nefér…
Budu ráda, když si o tom s někým popovídám, s někým, kdo prožívá to samé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3523
25.5.13 17:53

Ahoj holky, taky mám za sebou revizi, byla jsem tam ve čtvrtek. Je to u mě už druhé zamlklé těhotenství, minule to odešlo samo, tak jsem na revizi nemusela, tentokrát doktorka říkala, že by to taky mělo odejít samo, v neděli jsem začala krvácet, ve čtvrtek najednou krvácení úplně šílené, tak jsme jeli hned do nemocnice a za chvilku jsem šla na sál :( Koukám, že je nás docela dost, koho to potkalo, tak se držte a budeme doufat, že příště už to dopadne dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
25.5.13 17:58

@Sofie2013
Můžu se zeptat? Teď jsem hodně krvácela, myslím, že ze mě všechno odešlo. Mám jít ještě k doktorovi, aby se mě vyšetřil než půjdu do nemocnice? Nechci aby se ve mě šťourali, pokud by to nebylo nutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3523
25.5.13 18:04

@Verifikation Já bych šla, nic za to nedáš, udělá ti ultrazvuk a pokud by byla děloha čistá, tak bys třeba na revizi nemusela, ten zákrok taky má svá rizika. Moje doktorka je spíš pro to, nechat to v ranném stadiu odejít přirozeně, ale taky se to nemusí vždy podařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
25.5.13 18:08

@Sofie2013
Díky za info. No krvácím docela dost a jdou ze mě i kusy… Tak si říkám, že by to mohlo být v pohodě. V úterý si mám vyzvednout papíry z krve a pak teprve se objednat do nemocnice. Tak asi zavolám v úterý k doktorovi, zda by se na mě ještě nepodíval.. no uvidím. Radši bych, kdybych tam nemusela..
A jak dlouho jste se snažili vy? V kolikátým týdnu jsi byla?
Myslela jsem, že se nám to stát nemůže.. a koukám, že se to stává docela často :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3523
25.5.13 18:14

@Verifikation Podle poslední ms to byl 11 tt, ale od začátku se to nevyvíjelo, nebylo vůbec srdíčko. Doktorka právě doporučila počkat na krvácení, že tak malé těhotenství by mělo odejít samo, tak jsem čekala dva týdny a pak to dopadlo tak jak jsem psala výše. My se právě ani nesnažili, byla to spíš náhoda, ale já už bych se miminku nebránila, je mi 29 a vzhledem k tomu, že už to nedopadlo dobře podruhé, tak bych asi ani neměla moc otálet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
25.5.13 18:40

@Sofie2013
No my jsme začali na mimi pracovat, před třemi lety, teď je mi 31 a poprvé se povedlo - stálo nás to dost nervů a peněz… a vůbec nevím, jak to půjde teď.. kolik času nám to zase zabere, než se podaří. Ale nakoupila jsem si nějaké bylinky a zkusím to podpořit i takhle a budeme se snažit. Jinak na nový IVF prý můžeme za dva měsíce.. tak už se těším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
25.5.13 18:42

Holky jsem ráda, že jste se ozvaly, i když tedy vlastně by bylo lepší, kdyby nás to ani jednu nepotkalo, ale na druhou stranu doufám v to, že tohle bude šťastná diskuse, že se do konce roku 2013 dočkáme všechny dvou čárek se šťastným koncem. Mě Dr. říkal, že se tohle stane v 20-30% těhotenství, něco se špatně spojí a proto to odejde, člověk by se asi do toho konce 12tt vůbec neměl brát jako těhotný, ale já jsem se tak nějak po tom 9tt uklidnila, že teď už to bude dobrý a hle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
25.5.13 18:47

@Neliska
To je pravda… kéž by se nám to do konce roku ještě podařilo. :) Bych byla šťastná jak blecha. Já už se tak těšila a tohle mě vůbec nenapadlo, že to takhle dopadne. Mě říkal doktor že prý náhodná genetická vada a že prý 25 % těhotenství končí potratem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
25.5.13 18:51

Holky na začátku jsem si říkala, co jsem udělala špatně… že jsem uklízela, myla okna, dělala na zahradě… ale šetřila jsem se. Uklidněte mě, že tohle nebyl ten důvod… Na první kontrole nám tlouklo srdíčko a po týdnu přestalo bít. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3523
25.5.13 19:09

@Verifikation Pokud je těhotenství dobře založené, tak uklízení určitě potrat nezpůsobí, spíš bylo od začátku něco špatně a příroda to vyřešila sama. 25 % je dost vysoké číslo, takže se to asi stává poměrně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
25.5.13 19:16

@Neliska Na psychiku je to napor hrozny, ale presne jak pises s tim prvnim zdravym ditetem. Jeste ze tak.
Na prvni jsme se snazili 2 roky, coz bylo teda uz uplne ubijejici, brala jsem i hormony a uz jsem propadala zoufalstvi, pak prislo obdobi, kdy jsem byla pracovne vytizena a slo to raz dva…
Na druhy jsme zacali v zari nebo rijnu, v lednu jsem potratila, ale spontanne, bez revize, pak se nevim jak zadarilo rychle dalsi a kdyz jsme sli v 7. tydnu na srdicko, dr rekl, ze se zastavil vyvoj v 5. nebo 6.tt. Cekalo se dva tydny, jestli to nepujde samo a pak jsem sla na revizi. Dneska je prvni den, kdy jsem psychicky celkem v pohode. Akorat me porad hodne boli bricho. V utery jdu na kontrolu, zda je vsechno pryc.
Muzu se zeptat, zda ti to posilali na histologii? ja mam v papirech, ze si tam mam zavolat, ale nikdo mi k tomu nic nerekl a volat se mi tam popravde ani nechce.
Me akorat ted proste depta to, ze nam to m oc nejde otehotnet a ze me zase ceka doufani, cekani, prasky a cely ten kolotoc kolem toho, ktery je uplne sileny, jak psychicky, tak fyzicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí