Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já měla ultrazvuk až v 21.týdnu, kdy se zároveň přišlo na to, že jsme těhotná, teoreticky mi podle ultrazvuku udělali stáří plodu a termín porodu a sekli se jen o pár hodin a teoreticky sedělo i datum početí, vlatsně, když jsme si to tak spočítala, tak vim přesně, kdy, kde a jak jsem počala ![]()
Já to mám přesně. Jen mi zase pak doktorka napsala do průkazky o týden míň a pak ještě jednou, protože jsem byla nemocná a ona automaticky napsala po čtyřech týdnech, takže jednu dobu jsem měla pořád psáno o dva týdny míň. Teď už to mám dobře. Ale jinak mi den oplození sedí.
Ja mam tehotenstvi z IVF a vetsinou mi sedi utz s transferem, coz je asi o 5dni starsi nez fle MS a naposledy bylo jeste vetsi. Je to o presnosti mereni.
Ne, nesedělo. vím přesně kdy byl počat mladší, nejprve hodnoty HCG i všechno seděly, pak nějak vykynul, a z cca 7 plus 4 jsem byla po prohlídce během 10 minut 9 plus 2. měla jsem delší cykly, 35 dní, a početí bylo navíc skoro 2 dny po ovulaci. NO ale nakonec mě to nevadilo, já produkuju hotový a nadprůměrně veliký děti cca po 37 týdnech od PM, tak že aspoň byl mladší ofiko ve 39 plus 1, i když ve skutečnosti byl stejně jako starší cca 37 plus 3 ![]()
Mně to tentokrát taky sedí +-2 dny, ale v předchozích těhotenstvích, která nevyšla, byly plody cca o 10 dní mladší
Jo, sedí mi to u obou dětí, datum porodu se shoduje jak s PM, tak s UTZ. Druhé mimčo teda byla na úplném začátku téměř o dva týdny mladší, ale do 10tt. to s přehledem dohnalo a ve 30tt. už bylo o týden větší. Syn byl větší vždy pak o dva týdny.
@mařenkaa píše:
Tak já měla ultrazvuk až v 21.týdnu, kdy se zároveň přišlo na to, že jsme těhotná, teoreticky mi podle ultrazvuku udělali stáří plodu a termín porodu a sekli se jen o pár hodin a teoreticky sedělo i datum početí, vlatsně, když jsme si to tak spočítala, tak vim přesně, kdy, kde a jak jsem počala
i s kým??? ![]()
Jinak u mě to nesedělo o 3 dny, rodila jsem na termín dle UZ, ne dle MS ![]()
Ne nesedí. Podle PM jsem 13+2, podle UTZ 12+2
ale mimčo je o ten týden menší už od začátku, napsali mi to do průkazky a víc se to neřeší
A to jsem si ještě to zapsání do průkazky vydupala, kvůli TP, kdyby mi zase po týdnu přenášení chtěli vyvolávat porod, tak je přemluvím, aby ještě počkali(jojo, maluju si to pěkně). ![]()
Tak podle mě je to úplně jedno, pokud není odchylka víc jak třeba 2 týdny… to stejně nikdo přesně neurčí… i když člověk ví, kdy počal, tak mohl mít cyklus nějakou výchylku…
Já třeba měla cyklu po vysazení HA 28-35 dní… takže bych mohla počítat leda tak kulový.
První jsem měla rozdíly mens. termínu a utz 2 dny, teď 5 dní a nějak to neřeším.
Já vim u obou dětí ovulaci, v ten den jsme i počali a sedí mě to úplně přesně s ultrazvukem - tím ve 13.týdnu i ve 20.týdnu. cyklus mám dlouhej, tak je jasný že mě to s menstruací nesedí, ale datum PM si dycky prepocitam k ovulaci a pak u doktorů hlásím to prepocitany datum a oni mají radost jak všechno pěkně odpovídá.
Ahoj všem průzkum:-) jak vám sedí ultrazvuk s datumem početí…zajímá mě to protože každý doktor má jiný názor…ja počala 28.12. a sedí mi to +-2 dny..ultrazvuk byl proveden v 12+4…jakou máte zkušenost vy:-)?