Revize květen 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
555
26.5.13 21:59

@Neliska
Jj, buď jsou všichni těhotné a je to v pohodě nebo jdou na potrat - zrovna teď to řeší moje kolegyně z práce. Není to fér, kdo dítě chce ho mít nemůže a kdo nechce, tak se mu to podaří… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
26.5.13 22:05

No ale mě se vše špatné obrátilo v úžasnou dceru, myslím, že když si maminka projde tímto - revize, špatný porod, tak si toho dítěte váží o to víc, takže teď když malou mám, snad mohu říct, vše špatný pro něco dobrý, to dobré je dcera, je krásná a bystrá. Takže si říkám, že zase zaděláváme na něco vyjímečného :lol: že za to vše budu prostě odměněna úžasným miminkem - nebo se tím jenom tak utěšuju, já nevím, ale tohle jsou teď moje zblázněný myšlenkový pochody, prostě na tom hledám něco pozitivního. Třeba vám přijdu prdlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
26.5.13 22:08

@Neliska
Myslím si, že ženský, který si něčím takovým projdou, si pak toho mimča víc váží. Určitě nejsi prdlá :D
Moc ti závidím, že už jedno mimčo máš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
26.5.13 22:10

@Verifikation Budeš mít taky, a taky bude vyjímečné, na tohle si jednou vzpomeň, a pak mi napíšeš: MĚLAS PRAVDU!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
26.5.13 22:27

Taky se přidám se svou bolestí, na revizi jsem byla 14.5. v 8+5. Pořád je mi to moc líto. U prvního dítěte jsem se zamlklého těhotenství bála, u tohoto jsem si byla jistá, že vše dobře dopadne, a ono ne… Navíc se nemůžu zbavit pocitu, že se mělo ještě počkat, seběhlo se to rychle a gynekolog byl tak manipulativní a necitlivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
26.5.13 22:31

@MCH
Ahoj, to mě mrzí, že se k nám přidáváš :,(
jak to bylo u tebe? řešil to doktor nějak rychle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
26.5.13 22:39

@Verifikation
Já k němu šla poprvý v těch 8+4, dřív jsem si říkala, že to nemá smysl, zjistil, že plod odpovídá 6+1, ale bez srdíčka. Věděl ale, že jsem právě skončila s kojením protože po dobu kojení se nám nedařilo a prý probíhaly anovulační cykly, takže i ovulace po tom ukončení mohla být rozhozená. Já se ho ptala, jestli nemůžeme počkat, a on „ne, běžte hned, ať se to pryč, máte to do nemocnice 3 zastávky tramvají, běžte…“, no a jak jsem byla mimo, tak jsem konala jak robot. Teď se tý myšlenky, že co když!, nemůžu zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
26.5.13 22:45

Nemůžu se dopátrat informace, jaký kritéria při stanovení ZT gynekologové aplikují. Nepřítomnost akce srdeční v určitém týdnu těhotenství je samozřejmě průkazná, ale ne v 6+1, to ještě nutně být nemusí. Objevuje se v 7.-8. týdnu. Pak jak dlouho je od poslední menstruace, ale to v mém případě taky není směrodatný až tak, poslední menstruaci jsem měla v den ukončení kojení. Jenom na základě těhle věcí vyhodnocují ZT? Já na gyndu šla prakticky najistotu pro potvrzení prosperujícího těhotenství, tak mě tam srazil, jak se choval, že jsem byla mimo sebe a přemýšlet jsem začala až když bylo po všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
26.5.13 22:50

@MCH
Tak to je mi líto… Ten jeho přístup je dost zvláštní.. U mě doktor dokonce dělal ještě dvakrát ultrazvuk po dvou dnech a byla jsem na dvakrát na krvi, aby se potvrdilo snižování HCG. Takže u mě to bylo stoprocentní. A když jsem si volala do nemocnice zda mě vezmou na revizi, tak mi řekli, že musím mít předoperační vyšetření, který teď už týden vyřizuji - mezitím jsem dost krvácela a myslím, že moje tělo se vyčistilo samo…

Vím, jak to bolí. Drž se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
26.5.13 22:59

@Verifikation
Díky.
Právě, že jsem si načetla… měl sledovat HCG, měl UZ znovu zopakovat, nic z toho neudělal. Já jen brečela a opakovala, že bychom měli počkat. On jede na nadstandardy, normální úkony na pojišťovnu ho moc neberou, tak co by se se mnou babral. Nechci mu ani volat, ani k němu už jít, ztratila jsem k němu důvěru.
Ale furt doufám, že snad proboha nějaký další kritéria pro stanovení ZT měl:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
26.5.13 23:05

No mě prohlížel jeden Dr. a říkal (bylo to na pohotovosti) že se to musí zkouknout pro jistotu ještě druhý doktor, no a když se shodli, tak mi jen napsali, že zítra se stavit na revizi, pak už mě nikdo nekontroloval, a ještě mi brali krev, taky jsem si říkala, že by mě měli ještě těsně před tou revizí zkontrolovat, nu což už.
MCH neužírej se tím, co by jak by, myslím, že si jistej byl a hlavně akorát se tím trápíš, už k němu nechoď, najdi si někoho komu budeš důvěřovat. Ale proboha, přeci by tě neposlal na revizi, vždyť snad i při tý revizi, kdyby jako ten plod byl v pořádku, tak by z toho měl průser jak hrom, to by si neriskl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
26.5.13 23:21

@Neliska
No v nemocnici mě druhý doktor taky viděl, ale bylo to za hodinu po tom prvním, tak tam nelze čekat, že by se nález (akce srdeční) za tu hodinu nějak dramaticky změnila.
Rozhodně líp (i když taky ne dobře) bych snášela, kdyby šlo o ZT, stává se a je to příroda; ale tyhle pochybnosti mě deptaj. Musím si to někde nechat prověřit, pro svůj duševní klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
26.5.13 23:28

Mch. ten druhý doktor na pohotovosti mě nejdřív vynadal, proč jdu na pohotovost, když nemám akutní problémy (no poslal mě tak můj gyn. a řekl jeďte hned) a pak mi na monitoru ukazoval fotky své 15ti měsíční dcery. Kdybych neměla doma to moje 16měs. zlobidýlko, tak mě po těchhle přístupech asi vezou rovnou do Bohnic. Už nikdy nechci gynekologa chlapa, ačkoli snad každý člověk nepsychopat bude brát ohled na ženskou, co se právě dozvěděla, že přišla o nenarozený život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
27.5.13 09:39

@MCH musel to pro tebe být strašný zážitek, já nějak nemůžu pochopit ten přístup Dr. na pohotovosti, to s tím ukazováním své dcery, to jsou fakt tak necitelní, nebo si myslí, že ti tímto pomúžou? Ach jo, i tak je to strašné a ještě tohle. Člověk je na všechno takový citlivější, já zase, když jsem ze začátku trochu zakrvácela, tak jsem taky hnala na pohotovost, k večeru a tam otrávený Dr., že kolik nás tam jako ještě je a pak se při mém vyšetřování ptal sestry, do kolika mají v bufetu. Já byla jak omámená strachy, ale doma si to člověk pak v klidu prochází a říká si, že holka tam jde se strachem o své dítě a oni řeší bufet. Ale já to nějak hážu tohle za hlavu, pro mě je vždycky důležitý výsledek, co je s dítětem, ale je fakt že to člověka mrzí, oni to prostě berou jako rutinu, ženská je pro ně kus, hlavně na té pohotovosti, vlastně jsem ještě nenašla doktroa, kterej by mi vyhovoal, ani gyndař (a to už jsem změnila 3-4) ani pediatr pro malou (tu už jsem taky vyměnila, a ani tahle mi nevyhovuje - ta mě zase pořád straší), jsem vlastně spokojená jen s mý´m zubařem, ten je v pohodě. Ale suma sumárum nějak mám raději chlapy gyndaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
27.5.13 17:03

:mavam: Ahoj holky, jsem doma. Vše proběhlo dobře, byla jsem první na řadě. Ještě to chuďátko pro jsitotu kontrolovali na UZ, ale bylo to špatné :(
No, takže jsem po revizi, manžel se mi stará o malou a já mám ještě točáky po narkóze.
Doktorka říkala, že k tomu přispělo asi víc aspektů, hlavně že byl na mě kladený veliký nápor, když mám doma tak malé dítě, které potřebuje pořád mámu ve dne v noci. Byla jsme pořád nevyspaná, tahala jsem se s ní.. prostě veliká zátěž. A brzo po porodu.
Dáme si minimálně 3 měsíce pauzu, a pak se uvidí.
Teďka jdu okoupat špunta a asi zalehnu :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí