Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky bych potřebovala zhubnout, než jsem potratila, celkem mě honily chutě a je to znát
Štve mě, že po té revizi nesmí člověk sportovat. Myslíte, že je to po celé šestinedělí?
Mě teď pomáhá o tom mluvit snad skoro na potkání, jinak jsem v osobních věcech taky spíš introvert, ale tohle byla pro mě taková rána, že se mi můj postoj úplně prohodil. Sama to nechápu. Ale díky tomu právě sbírám ty příběhy: „chápu, taky se mi (nám) to stalo, jednou, dvakrát…“, prostě je toho dost. A jen jedna jediná holka z toho množství (shodou okolností blízká kmarádka) už znovu nepočala, jinak všechny.
To my jsme si plánovali druhé miminko až bud emít Adélka tak 1,5 roku. A otěhotněla jsem první cyklus po porodu. Někdo by řekl, že to je na mašli. Miminko jsm esi chtěli nechat, ale prostě asi ještě nebyl čas. Každopádně bych to druhé taky chtěla stihnout ještě běhěm RD ![]()
@Neliska
Přesně! Já už si malou představovala, jak pár dní před jejíma druhýma narozkama přineseme na Vánoce uzlíček z poorodnice, jaký to pro ní bude, jak bude koukat… Jak pak to malý povyroste, jak si spolu budou hrát. Je to smutný.
@Kleofasek
To je pecka. Škoda, že vám to nevyšlo. Měla bys to náročný, ale jen tak ty dva roky, a děti by byly skoro jak dvojčata. Pak už by to naopak bylo podle mě snadnější, obě děti by se zabavili navzájem. Mám kámošku co má děti 11 měsíců od sebe, občas toho měla plný brejle, ale jinak si to nemůže vynachválit.
No holky a co budem teď dělat v mezidobí??? Máte nějaký typ? Já si tedy v první řadě chci oběhnout doktory: zubaře, chci si nechat zkontrolovat znamínka a chci si nechat vyšetřit prsa. Pak bych chtěla naplánovat dovču ještě se dvěma páry a jejich dětmi na léto. No a pak už nevím. Chtěla jsem přes léto vymyslet pokojíčet pro malou a nový přírůstek, ale to tedy padá min. do doby, než budu alespoň ve 20tt. A ještě budu učit v létě malou na nočník. No a co vy? A chtěla bych si najít nějakou práci z domova, já tedy dělám účetnictví při rodičáku, ale je už toho strašně málo, tak se potřebuju na něco nového zaměřit.
@Neliska
Nelisko, mame stejne plany:-) K zubari jdu za 14 dni, hledam tu gynekolozku, jeste nejaky dalsi doktory obehat, na neplanovanou dovolenou jedeme prelom srpna/zari, tesim se aspon, ze mala uvidi more. Ja byla u more poprve v roce a pul a od te doby kazdy rok i dvakrat, tak to ted i male dopreju. Vyuku nocniku taky planuju na leto, spolu s vetsim pouzivanim priboru a prechodem na vic dospelejsi stravu. A praci z domova mam nastesti zajistenou, mame s manzelem firmu zednicko-podlaharskou, tak delam nabidky, kalkulace, obchodni jednani, je fajn prijit na jiny myslenky. Pujdu ke kadernici zmenit vizaz, pujdu si koupit neco na sebe, ale stejne budu myslet i na nenarozeneho broucka.
Já jsem to asi špatně napsala. Chtěla bych děti i dvě, ale nehodlám jít přes přání svého muže. Kdyby nám je tak donesl čáp, to by bylo vůbec nejlepší. Fakt si nedovedu představit tím vším projít znova. Už jestli to jediné donosím, bude pro mě velké požehnání. Samozřejmě finanční aspekt je tu taky. Máme 3+1, jak se doplatí, chceme dům, je to životní sen mého muže, a to bychom asi s dvěma dítky nezvládli.
@Neliska a kde si necháš vyšetřit prsa? taky bych chtěla, ale moje gyndařka to nedělá, tak nevím, kam se s tím teda obrátit? ![]()
Znamínka jsou taky dobrý nápad. Jenže když mám tak malou holčičku, tak budu mít v mezidobí o zábavu postarané
Navíc teď má uřvanou náladu. Řve v náručí, řve v postýlce, nechce si hrát, ani dudlík.. řve ![]()
Asi zoubky nebo fakt nevím ![]()
@DaMaThe aha, já to pochopila, že jako když tohle nevyjde, že už nechce žádné.
Ale neboj, já věřím, že to vyjde. Zkus se šetřit, aspoň na to mysli při každé činnosti.
Kdy máš další kontrolu?
@MCH no, bylo by to hodně náročné, hlavně sem bývala hrozně unavená a nevyspaná. protože jsme otěhotněla, když měla malá 2 měsíce!
Bylo by to hezké mět tak děti od sebe. Navíc by byly narozené v jednom roce. malá v lednu a to druhé v prosinci. No nevyšlo to ![]()
@Kleofasek Mám teď jen termín odběrů příští středu, to se domluvím i na termínu případného screeningu, pokud se tak daleko teda dohrabu. Jinak jsem dohodnutá s dr., že přijdu okamžitě jak zase začnu krvácet. No kéž by to nenastalo, ale víme svoje ![]()
@DaMaThe já jsem si třeba naivně myslela, že když se špiní hnědě, že to nic není. Ale to bylo fakt naivní. Hnědě jsem špinila celý týden, pak to o víkendu přešlo do rudé, ale pořád špinění. A co je zajímavé, tak po revizi nekrvácím, ani nešpiním. jako není to divné ![]()
@DaMaThe
Přeju, ať s mimčem zabojujete, už teď jste tým, tak to zvládněte! Jinak si myslím, že dům a hypo zas až tak jedno nebo dvě děti neovlivní. Nemusí mít děti třeba značkový oblečení, chodit do finančně náročných kroužků, kupovat jim reklamní taháky na peníze apod., jídlo co se vaří pro celou rodinu - tam se jeden dětský žaludek ztratí, horší by bylo kdyby dítě mělo nějaké speciální potřeby nebo zdravotní handikap. Jinak to dle mého je utáhnutelné v phodě i se dvěma, třema dětma.
@Kleofasek
„narozené v jednom roce“
to by byla taky pěkná kuriozitka. Škoda toho všeho.