Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj gynekolog taky jede na nadstandardy, a jelikož já je neodebírám (nepotřebuju 3D UZ, nepotřebuju UZ každou kontrolu, stačí mi poslech srdce atp.) tak pro něj nejsem perspektivní a taky se tak ke mě choval při ZT. Já k němu začala chodit po přestěhování, protože ho mám 200 m od bytu. Vybírá registrační poplatek 1.000 kč a další, moc neposílá na vyšetření, protože si hlídá kvóty, ale má dobrý UZ a licenci z Anglie na prvotrim. screening a ten jsem měla nějakou náhodou u 1.těh. zdarma. Je to typ doktora, co kouká jen na peníze.
@MCH píše:
Můj gynekolog taky jede na nadstandardy, a jelikož já je neodebírám (nepotřebuju 3D UZ, nepotřebuju UZ každou kontrolu, stačí mi poslech srdce atp.) tak pro něj nejsem perspektivní a taky se tak ke mě choval při ZT. Já k němu začala chodit po přestěhování, protože ho mám 200 m od bytu. Vybírá registrační poplatek 1.000 kč a další, moc neposílá na vyšetření, protože si hlídá kvóty, ale má dobrý UZ a licenci z Anglie na prvotrim. screening a ten jsem měla nějakou náhodou u 1.těh. zdarma. Je to typ doktora, co kouká jen na peníze.
Tak to je hnusný
Já zas nejsem zastánce toho je přeplácet, mají peněz dost a když se rozhodli pro takové povolání, mají ho taky svědomitě vykonávat. tady je fakt vše o prachách
Možná tu tisícovku bych byla ochotná dát, víc ne
U nás jsou i lékaři, kteří dělají všechno tohle bez nějakých nadstandartů, jen jsou třeba na blbém místě - ve velkém kopci, kde nic nejezdí. No a štrachat se tam s kočárem a ještě s pupkem a třeba v zimě, kdy bych mohla uklouznout.. to nevím no.
@MCH @Kleofasek Jj, holky, máte pravdu, prachy až na prvním místě. Dokud chodím do práce, můžu si to dovolit, pokud zůstanu na neschopence, bude to horší. A případně pak i s děckem půjde životní úroveň dolů. Ale jak říkám, víckrát už těhotná nebudu (ať to dopadne jakkoli).
@DaMaThe a proč bys už příště nebyla těhotná? ty jsi to dítě nechtěla? ![]()
S prckem jde většinou životní úroveň trošku dolů, ale já si třeba nemůžu stěžovat. Nikdy bych to neměnila nazpět.
@Kleofasek My jsme mimino ještě neplánovali. Teď už se na něj ale těšíme. Můj muž chtěl vždycky jen jedno dítě, takže jestli se nám narodí, zůstaneme u jednoho. Ale i když bych o něj přišla, tak už to nechci znova prožít, všechny ty nervy v těhotenství. Zůstali bychom sami.
@DaMaThe zajímavá úvaha. Ale proč ne, když to tak chcete ![]()
To pro mě jsou děti třeba smysl života. Co jsi bez nich? Co po tobě zbyde? No nevím, umřít stará a vědět, že mě nikdo nedojde ani na hrob vyměnit kvítko
.. to byl jen vtípek ![]()
Né, já jsem zas rodinný typ a chci dvě dítka, jedno máme, a to je málo ![]()
Tak třeba to DaMaThe ještě časem přehodnotí. Já mám teďka po druhém potratu taky nervy v kýblu, do dalšího těhu by se mi hned fakt nechtělo, ale myslím, že za pár měsíců to bude v pohodě.
Já jsem vyrůstala jako jedináček, a nelíbilo se mi to, i když v naší čtvrti bylo kamarádů na hraní v mém věku dost, takže jen jedno dítě jsem nechtěla / nechci. A to, o které jsme právě přišli bylo jak „na objednávku“, hned po ukončení kojení, do dvou let věku našeho prvního dítěte (čím míň tím líp), což jsme si přála. Bylo to tak sehraný, že jsem si byla jistá, že vše dobře dopadne. A ono ne:-(
@MCH já jsem ze 4 sourozenců ![]()
Ale děti chci dvě. Brala bych i tři, ale v této zemi to nejde. Asi by jsme 3 neuživili. Jedináčka nee, protože bych se pořád úzkostlivě bála.
Jinak jak jste tu holky psaly, že neznáte z okolí nikoho se ZT, tak já dost, z rodin blízkých přátel, i známých. Je to běžné. A teď jsem byla zdeptaná ze sousedky na patře, co den před mou revizí porodila holčičku a už jsou samozřejmě doma, k tomu mají ještě prcka ve věku mojí malé. Potkaly jsme se s tím jejím v nemocnici, ona po porodu, já před revizí:-( Zvládla jsem se už teď juknout i na tu novorozenou holčičku, a ze sousedky vypadlo, že před prvním dítětem měla ZT třikrát!, nikdo neobjevil důvod, a teď má dvě děti ani ne 1,5 roku od sebe. Tak jí to moc přeju a líp se mi pohled na mrňátko snáší.
@MCH Asi máš pravdu, že je těch ZT dost, ono o tom dost lidí taky asi nemluví. Třeba o mě to ví jenom přítel a dvě blízké kamarádky.
@Sofie2013 já znám hodně lidí se ZT ale z diskuze. Tady v okolí ne. Ale spíš proto, že o tom asi lidi moc nemluví, když se to stane ![]()
@Kleofasek
Jé, to závidím. Vždycky jsem všem záviděla sourozence:-) Já bych brala děti i tři, ale to už nejde kvůli mému věku a zdravotnímu stavu, ale to jedno jsem ještě chtěla stihnout:-( Pro malou, aby nebyla sama, měla si s kým hrát, a doufala jsem, že by byli se sourozencem dobrý parťáci. Finančně bychom to utáhli, nejsme na tom zle i díky tomu, že jsme docela šetřivý, prostě snažíme se neutrácet za nedůležitý věci. Tak s omezením bychom i to třetí dali.
@Verifikation prosím tě mohla bys mi podrobně popsat, jaks takhle krásně zhubla? Já bych potřebovala zhubnout minimálně to co ty, plus ještě 2-4 kila, po prvním porodu mám kila furt nahoře.
@MCH tak mi to měli úplně stejně jak ty, krásně nám toto těhotevství navazovalo na dvouletý rodičák s dcerou, až jsem tomu nemohla uvěřit, otěhotněla jsem na první pokus a vše klapalo, až do neděle…