Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Andrej29
Ahoj, no koukám, že jsme na tom skoro úplně stejně
i s tím věkem
Je smutný, že nás to potkalo, po tom všem, co jsme si museli projít. Jaký je problém vůbec otěhotnět a pak o to přijít.
A jak to zvládáš? a co tvůj muž? A plánujete nový IVF? Nebo máte něco zamraženo?
Držím ti moc moc palečky, ať ti to brzo vyjde. A ať jsme do konce roku znova těhotné ![]()
Holky, my máme hotový baráček, máme připravené dva pokojíčky.. a chtěli bychom dvě děti. Tajně bych si přála děti tři. Manžel s tím nemá problém, moc se těší. Ale když nám osud nepřeje.. ![]()
@Neliska píše:
@Verifikation prosím tě mohla bys mi podrobně popsat, jaks takhle krásně zhubla? Já bych potřebovala zhubnout minimálně to co ty, plus ještě 2-4 kila, po prvním porodu mám kila furt nahoře.
No já jsem postupně nabrala kila, jak nám bylo s manželem dobře
Pak jsme se po novém roce zabejčili a pustili jsme se do hubnutí. Manžel zhubl 20 kg. Hlavně jsme upravili jídelníček: úplně jsme vynechali pečivo, jíme každé dvě hodiny malé porce, hodně ovoce, zeleniny, děláme si vlastní müsli. A já začala cvičit Jillian Michaels - je to skvělé cvičení na půl hodiny. Pořádně jsem se do toho zabrala a zhubla jsem dvě velikosti v oblečení ![]()
Tak jsem si i říkala, jak se bude u mě miminku líbit, když jsem zhubla. Jo jinak měřím 178 cm, vážila jsem 91 a teď mám 78 - 77 kg.
@Neliska
No a co teď v mezidobí?
Ještě že bude léto a těch aktivit je více. V zimě by mi to neutíkalo.. My máme pořád práce na baráčku. Teď budeme dodělávat plot, sázíme trávu ![]()
U mě hlavně práce, chci si přečíst pár knížek a hlavně se zase vrhnu do cvičení. Máme to kousek do lesa, tak chci začít chodit běhat. ![]()
@Verifikation no, teď už to zvládám celkem dobře, on čas dělá divy
, ale nebýt přítele, tak se v tom plácám snad ještě teď.. Máme zamraženo ještě jedno vyšetřený embryo, tak uvidíme, nemůžu se KETU už ani dočkat.. Ale pořád se to nějak protahuje, první porevizní MS jsem dostala až po 2 měsících a to jen díky injekci, ta další přišla normálně a teď čekám ještě na jednu, měla by dorazit příští týden. Pak kontrolní ultrazvuk a jestli bude všechno ok, tak se konečně KET bude plánovat. Kdyby to ale nevyšlo, což si zatím nepřipouštím, tak jdeme hned do druhého IVF.
@Andrej29
Musíš takhle dlouho čekat?
No my máme taky jedno zamraženo, ale prý horší kvality a nechceme to riskovat, tzn. půjdeme znova do celého IVF. S doktorem jsem domluvená, že mám přijít pod dvou menstruacích a objednáme léky. Už se na to moc těším. Vždycky jsem natěšená, že se něco děje, než jen to čekání.
Držím palečky ![]()
No, musím čekat, protože ač jsem nikdy neměla problém se sliznicí, tak ta revize dá tělu zabrat a dorůstá pomalu. Na poslední kontrole byla prý optimální, ale pořád se mu v jednom místě něco nezdá, jako kdyby tam byla nižší, tak doktor nechce nic riskovat, na jednu stranu je to dobře takovej přístup, než aby KET udělali s vědomím, že to vyjít nemusí.. Se právě modlím, aby ten ultrazvuk byl ok.. My máme zamraženou jednu hatchující blastocystu..
Moc přeju, ať nemusíš čekat tak dlouho jako já, je to fakt hrozný, když se nic neděje.. ![]()
@Andrej29
Aha tak to jo. No já budu zítra zjišťovat u doktora, zda musím na tu revizi. Odkrvácela jsem a myslím, že ze mě všechno odešlo samo. Tak uvidím. Moc se mi do té nemocnice nechce.
No právě to čekání je na palici.. A jaký je u vás problém, že mimi nejde samo? Já mám PCO - anovulační cykly a manžel má horší spermiogram. Měl v dospělosti příušnice, sedlo mu to na varlata a jedno mu nepracuje.
@Verifikation mě můj doktor ani nedal navybranou, rovnou mě hnal do nemocnice, dostala jsem i neschopenku a musela jsem vybrat antibiotika, už prej jen, že to bylo první těhotenství, že nechtějí riskovat nebo co, tak jsem poslechla ![]()
U nás je problém u přítele, špatný spermiogram (jsou ty mršky líný
), ale na ICSI to stačí, tak alespoň něco, u mě žádnej problém zjištěnej nebyl..
Buď ráda, že do nemocnice nemusíš, hlavně, aby ti dopadl dobře ultrazvuk..
Holky a vy krvácíte?
Minule mě po revizi taky hodně očesali, to vím jstě. Protože mě řekla dr. na kontrole. Prý jsem měla sliznici jen 7mma nechávají tak 1cm.
Tak si si dali záležet i teď ![]()
Proto stejně musím počkat min. ty 3 měsíce, aby sliznice zas pěkně dorostla.
@Andrej29 někdy trvá ta cesta k mimču dýl, ale když tomu člověk věří a dělá proto co může, myslím, že se většinou dočká.
Tak neboj, blíží se to pomalu, ale blíží ![]()
Já zž ted jen obcas trochu hnede krve, dnes jsem byla na KO, vse snad OK. Dr mi dala letak na nejake rozpustne pytliky ve vode INOFOLIC - ze brat alespon pul roku, pak pekne rostou vajicka, snad i kvalita dobra. Znate to nektera? A to jsem se Vas preave chtela zeptat, uzivate nejake preparaty na podporu otehotneni apod.? Kontryhel, kyselina list… Ja to brala, ale nejak jsem dospela k nazoru, ze pokud proste nebude mimi v poradku, zadny magie na nej nezaberou a priroda si stejne udela svy…
Jsem strrasne rada, ze zacne leto, kooonecne jsme po letech koupili chalupu, tak je to muj splneny sen, tesim se na zahradu, na kytky, na les… To bylo taky to, co me drzelo krome dcery nad vodou… Takovy svetylko na konci tunelu, bylo aspon neco, na co se tesit.
Nevim, jak zvladnu ty tri mesice cekani a sestinedelni sex. pust asi taky nezvladnu. Co Vy? Dela va, m to taky problem? Nebo v pohode a jste naopak rady, ze mate padny duvod rict NE
![]()
@Ivonetaa Já zatím teda na sex chuť nemám, ale myslím, že 6 týdnů nevydržím
Z toho co jsem tady četla v různých diskuzích, tak spousta holek nedodržela šestinedělí. Jdu 14. června na kontrolu, tak pokud bude všechno ok, tak si myslím, že pak by to s kondomem asi šlo. Možná se zeptám doktorky ![]()
@Kleofasek to doufám, že se dočkám, udělám pro to maximum. Nikdy dřív bych neřekla, že ta cesta k vysněnýmu miminku bude tak složitá. ![]()
Nojo, já se celej život bála, abych do toho nepřišla, furt mě všichni strašili, abych si nezkazila život, abych dodělala školu, a když jsem byla příkladná, tak jsem doufala, že pak bude mimčo odměna a ne tohle
No jinak já tedy po porodu chuť na sex nula, manžel mi už vyhrožoval návštěvou určitého zařízení
, no a teď po té revizi jsem nějak chut dostala, ale asi je to tím zakázaným ovocem, ale jinak mi to tedy problém nedělá, já mám opačný problém - prostě moc nechci odjakživa. Ale teď jsem si říkala, co se v tom těle děje, že po 1,5 jsem dokonce chtěla
, no ale myslím, že mi to přejde až budeme moct
@Kleofasek No jak vidno, ať už špinění nebo krvácení, oboje může a nemusí znamenat něco fatálního. Třeba u mě i přes ty potíže se embryo vyvíjí. Zatím. Prostě je to vis major, já jen musím teď najít tolik pokory, abych dokázala přijmout fakt, že to prostě neovlivním.
Asi Tě důkladně vyčistili při revizi a zbytek se vstřebal, bude to v pořádku, uvidíš.
@MCH Značkové oblečení apod. stejně nepřipadají v úvahu, ne kvůli penězům, ale tyto věci mne fakt neberou. Jestli na to dojde, hodlám použít staré oblečky po mně a sestře, autosedačku po neteři apod. Samozřejmě něco by se nového koupilo. Spíš můj muž je nevím proč rozhodnut, že dítě jen jedno. Asi právě aby mu mohl dopřát maximum. No kéž bychom se dočkali toho jednoho, co je teď na cestě, víc už bych Pána Boha pokoušet nechtěla.