Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si teď asi jako jediný pozitivum užívám, že nemusím, protože od přírody jsem spíš zdrženlivý typ co se sexu týče. Ještě horší po narození dcery, ještě stále se v noci budí, já chodím pozdě spát a ona brzo vstává, tak jsem unavená. Mě by vyhovovalo tak 1× za 14 dní, ale manželovi 1× denně, tak je to u nás vždy o kompromisu. Teď jsem ale řádně omluvena ![]()
Chtěla jsem se zeptat, zda používáte nějaké bylinky a tak? Objednala jsem si Malinovou směs - měla by být dobrá na srovnání menstruace a chci vyzkoušet Nosifol - v hodně diskusích píšou, že pomáhá při PCO a na ovulaci. Co myslíte?
@Verifikation
Já zatím nic, zvažuju kontryhel. A někdo už tu psal o doplňku Inofolic, našla jsem na něj pozitivní recenze tady i na koniku. Ze pry i pri PCO zabral pro otehotneni. Chci se na nej zeptat, až najdu novou gynekoložku.
Holky, já bych moc nevymýšlela. Myslím, že stačí kontryhelový čaj a třeba kyselina listová a vitamín C na podporu imunity. Ten inofolic je defakto to samé, jen je dost drahý.
Mám taky mírné PCO, ale osobně nehodlám brát nic jiného, než to, co jsem brala dosud a k mimču mě to taky pomohlo.
Jinak hlásím, že jsme byli včra na ponaučení ohledně křtin pro malou a dobré. Půjdem ještě na jedno, a pak už jen křtiny. Hleděla jsem, že pan farář nepotřebuje krom našich občanek žádné jiné dokumenty, ani potvrzení o křtu nebo oddací list
Zas to máme aspoň jednodušší. Jen nemůžu sehnat šaty pro prcka ![]()
@MCH já jsem byla strašně naddržená po porodu
ale byla sem tak dorasovaná od malé, že mě museli moc sešít a moje tělo ještě špatně zareagovalo na šicí materiál, takže se mi v pochvě nadělaly takové drobné brmbolce, které při styku šíleně bolely. Hrůza. Dr. mi na to předepsala čípky, už mě to stálo 2 tisíce, ale zdá se mi to o něco lepší. Mohla bych na operaci, ale počkám ještě na druhý porod, stejně to asi nedopadne líp, a pak ať mi to kdyžtak zparví nafurt. Doufám, že sex bude lepší. Manžel je spíš taková malá frigída, mu stačí jednou za týden
![]()
@Verifikation Ja si vcera koupila ten inofolic, doporucila mi ho na KO doktorka, ted si rikam, jaky je v tom asi rozdil od obyc. kys. listove, krome tech tri stovek
Kontryhel mam jeste ve skrini, ale taky se na nej chystam. Jinak asi nic jinyho, ale o tech malinach jsem taky slysela.¨
@Kleofasek Ja mam ted desnou chut po te revizi, ale ke styku jsem se jeste neodhodlala, mam strach, abych z toho nemela nejaky zanet…Resime to jinak
Ale myslim, ze pristi tyden uz to nevyddrzim.
Holky, a jak Vam je, je Vam uz lip? Jak fyzicky, tak hlavne psychicky? Zlepsujete se den ode dne? ![]()
Ahoj holky, já jsem fyzicky zcela ok, 15 dní po revizi. Dnes potvrzeno i na porevizní kontrole na gynekologii. Psychicky dobrá nejsem, furt se mi to vrací, stále hledám odpověď na otázku, zda se nemělo ještě počkat. Konzultuju to, čekám na vyjádření apod.
@Kleofasek
to mas dobry s tim manzelem, to zavidim:-) Mala byla krtena minuly rok o Letnicich, uz si ani nepamatuju, co jsme vsechno dokladali. Ihned po obradu krtu mi usnula v naruci az do konce bohosluzby. Bylo to moc roztomily. Saty nemela, po dohode s fararem byla v postate v lepsim civilnim.
@MCH tak naše malá určitě neusne
To je vřešťan ![]()
Já mám tyto šaty, ale nejsou uplně bílé, tak jsem si nebyla jistá, jestli můžou být. Al eholky z jiné diskuze řekli, že jo. Tak nebudu asi nic shánět. Jen bílé body a bílé punčošky.
Holky, bolí mě břicho
Jako né křeče, ale je to nepříjemné.
Nekrvácím ![]()
Psychicky dobrý, ale nemít malou, asi se užírám a bulím pořád.
Sexovat budem nejdřív za těch 14 dní právě kvůli infekci. Ale kdo ví jestli, jestli se tomu mému bude chtít ![]()
@Kleofasek
Saty jsou za me uplne ok, zalezi taky na zvyklostech farnosti. My ji mame liberalni. Mala byla taky hrozne uplakana, dny noci,,, dochazely jsem dokonce do Centra pro nadmerne placici kojence. Tak i to jsem konzultovala s fararem, rekl, ze jednou skoro nemohl odslouzit, jak se krtenatka rozvriskala. Ze se nemam bat. No a nase vrestidlo zakricelo 2× pri oblevani, jinak nic a pak spokojene usnulo. Maly zazrak:-)
Omlouvam se vsem za OT, ale pomaha mi se vypsat a vzpominat na pekne veci.
Vsem drzim palce do dalsiho postupu, at uz bude jakykoli!
@Kleofasek
Bricho me taky bolelo, obcas, ne na prasky proti bolesti, ale trochu neprijemne. Ale po prvni kyretazi pred peti lety me hned druhy den zacalo fest pichat vlevo v podbrisku a pak jsem se toho nemohla zbavit cca 2 roky. Nikdy neodhalili pricinu, a odmitli to spojovat s kyretazi, ale ja vim svy. Jen opakovane nachazeli tekutinu v male panvi, takze probihajici zanet, ktera se objevovala a zase mizela, bez reakce na lecbu. Ale ta bolest kdyz prisla, byla fakt hnusna. Trvalo to dva roky:-(
No mě bylo hned tu hodinku po revizi blbě, břicho bolelo, pak to přestalo a pobolívalo pár dní jen jako při MS, no a od včera, je to cca 11 dni po, mě bolí tak nějak zvláštně, nedovedu to vysvětlit, taková neznámá bolest, spíš nepříjemno, mám pocit nafouklého břicha a jakobych tam měla kámen, ale asi se znovuobnovuje sliznice, jen by mě zajímalo, za jak dlouho dostanu MS, myslíte normálně za 26dní(to mám cyklus) nebo po šestinedělí - tedy po 6ti týdnech.
@MCH píše:
@Kleofasek
Bricho me taky bolelo, obcas, ne na prasky proti bolesti, ale trochu neprijemne. Ale po prvni kyretazi pred peti lety me hned druhy den zacalo fest pichat vlevo v podbrisku a pak jsem se toho nemohla zbavit cca 2 roky. Nikdy neodhalili pricinu, a odmitli to spojovat s kyretazi, ale ja vim svy. Jen opakovane nachazeli tekutinu v male panvi, takze probihajici zanet, ktera se objevovala a zase mizela, bez reakce na lecbu. Ale ta bolest kdyz prisla, byla fakt hnusna. Trvalo to dva roky:-(
to je teda děs. Mě to dneska bolí dost a taky trošku pichá, ale v celém břiše. Nedělám nic, ale stejně no.
Jinak máme doma malou smradošku, jsem dneska dělala k obědu chřestovou polívku a jak má plenku, tak si učurne a strašně to smrdí
. Jinak jsem se chtěla zeptat, zda holkám, co nemají ještě dítko nevadí, že sem občas písnem něco o našich starších, nebojte se napsat, jestli jo, myslím, že to ostatní budeme respektovat, chtěla bych, aby se tu všechny cítili dobře, a pochopila bych, kdyby jim zmínky o dětech ubližovaly.
@Neliska a byla jsi už na kontrole? Bylo všechno v pořádku? A jak probíhá u vás kontrola po kyretáži, taky jen ultrazvuk?
Mě u té předešlé udělali jen jedn UZ a tím to bylo pořešené. Zdálo s emi to nějak málo. Ale asi to tak dělají všude, že?
Tu Ms bys měla dostat za 4-6 týdnů. tak to teda bylo psané v těch papírech a bylo mi to řečeno při propuštění.
S tím psaní o dětech souhlasím. Jestli to holkám vadí, nebudu psát o malé.
No mě dneska na porevizní kontrole nekontroloval utrazvukem, jen vaginální vyšetření zrcadly a pohmatem, ale furt je to ten gyn. co je na prachy, takže je možné, že vaginální UZ mu pojišťovna neproplatí nebo proplatí málo, takže ho nedělal. Stále hledám novou dr., ale je to tu v Praze těžké.
MS za 4–6 týdnů, bez 100% vazby na původní délku cyklu, protože to ovlivňuje více faktorů (prý).
Mě taky teď 12-14 dní po revizi píchalo břicho, a myslím, že to byla ovulace, i když nevím, zda je to možné. Byly i její jiné příznaky.
@Neliska píše:
Jinak máme doma malou smradošku, jsem dneska dělala k obědu chřestovou polívku a jak má plenku, tak si učurne a strašně to smrdí.