Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
škoda že jsi nenapsala odkud jsi, třeba by jsme ti mohli pomoct víc..
Anonymní píše:
Ahoj, potrebuju se vypovidat… Jsem v 8. mesici a nepamatuju si za cele svoje tehotenstvi obdobi, ktere jsem si uzila. Je mi to hrozne lito.
Bohuzel me od zacatku provazi problemy. Na podzim jsem neplanovane otehotnela v tu nejmene vhodnou dobu. Partnerska krize, nova prace, nevyresene vztahy v sirsi rodine… Bohuzel, miminko zrejme citilo, ze neni chtene. Potratila jsem.
Kdyz se mi v lednu podarilo otehotnet, byla jsem stastna. Od zacatku samozrejme byl obrovsky strach o dite, vlastne deti, jak se pozdeji ukazalo. Bohuzel, ve 12tt mi byl diagnostikovan syndrom mizejiciho dvojcete. Jedno miminko to nezvladlo
Od zacatku jsem na rizikovem tehotenstvi - hrozici potrat/predcasny porod. Rodinu mam v jiznich cechach a cesta tam je v mem stavu nemyslitelna. Par znamych, co jsem tady v Praze mela, si se mnou od te doby, co jsem tehotna, nema co rict. Nezmenila jsem se, jen maji proste pocit, ze se mnou uz muzou mluvit jenom o miminech.
A nejvic ze vsech mi ublizuje pritel. Samozrejme chodi do prace, a ma svoje konicky. To chapu (i kdyz je 6× tydne z domu za svoji aktivitou). Ale jeho posledni pocin mi opravdu lame srdicko. Oznamil mi, ze se dnes zucastni jakesi celodenni akce, ktera se protahne do rannich hodin, ale on ze tedy prijede domu o pulnoci. Ostatni budou nocovat na miste, ale obetuje se. Ted samozrejme necituji, ale takto na me jeho sdeleni pusobilo. Pozdeji me informoval, ze se se mnou doma nudi, nikam kvuli me nechodi, tak si to ted chce uzit a ze prijede az v nedeli. Bylo mi to samozrejme lito, tak nakonec slibil, ze tedy dorazi o pulnoci. Samozrejme mi pred chvili sms sdelil, ze prijede rano.
Je mi velice lito, ze mi to nedokaze rict narovinu, slibuje (vedela jsem celou dobu, ze na noc doma nebude, ale to mi opakovane vyvracel), a nejvic ze vseho se obavam, ze si tam najde nejakou „bokovku“. Je vam asi jasne, ze v osmem mesici tehotenstvi nejsem pro muze pritazliva a nas sexualni zivot v podstate neexistuje. Neni to nechuti z moji strany, bylo mi nekolikrat sdeleno, ze se mu tehotne zenske telo hnusi, takze se obcas „premuze“.Omlouvam se za roman a dekuju vsem, kdo docetli az sem, a pripadne za nejaky komentar…
Tvuj chlap je sobec a to že se mu tvé tělo hnusí mě teda dostalo.To si neuvědomuje že v tom těle je malej drobeček a ještě k tomu jeho?Opravdu smutné a nedivim se že ti je s toho smutno.
Kdyby si chtěl najít bokovku muže kdykoliv a kdekoliv.Pokud si najde tak s tím stejně nic neuděláš tak nestresuj malého a uvidíš s čím přijde,ale přijde mi jako sobec kterému jde jen o to aby se on bavil.
Uvidíš co se s toho vyklube,ale držim palce i když poradit nedokážu
Zkus si vyčistit hlavu, někam vyraž, i ta procházka ti pomůže. Někomu blízkýmu se vypovídej, nějaké kamarádce..
Kamča.dalmat dekuju! ![]()
ja vim, ze je sobec. Nechci ho hajit, ve 30-ti by clovek mel mit jasno, ale v jeho pripade je to ciste o vychove… Moje tchyne mi pred mym otehotenenim vykladala, jak ona cele tehu probrecela, bo byla stale sama, chlap ji coural po hospodach, a kdyz jsem otehotnela, zustala doma a dovolila si rict, ze 6 treninku v tydnu je docela dost, byla jsem ja ta zla.
Jo, to si neuvedomuje. Nechce si to uvedomovat, protoze si pripada znasilnenej. On dite nechtel. Ani to prvni, ani mojeho drobka.
Vim, ze si muze bokovku najit kdekoli a kdykoli, ale tak nejak mam pocit, ze na srpnove svatbe, kde jeste navic prespava, je tech prilezitosti vyrazne vic.
Uprimne, byla bych rada, kdyby odtahl za jinou. Jenze se bojim, ze to bude proste jenom o sexu, a ja budu porad ta, co mu vari, pere…
Renata.H píše:
Zkus si vyčistit hlavu, někam vyraž, i ta procházka ti pomůže. Někomu blízkýmu se vypovídej, nějaké kamarádce..
Byla jsem se projit se psem, ale jediny vysledek je zniceny voditko ![]()
A vypovidavam se prubezne od pondelka, kdyz mi to tak setrne sdelil. Vzdycky si zanadavame, a za chvili zase prijde dalsi rana. Po te posledni, dnes v 10 hodin jsem nemela komu se vypovidat, tak jsem to zkusila tady
Anonymko, pokud to tak cítíš. Tak se s ním rozejdi a uvidíš, buď se vrátí s prosíkem a třeba se změní a nebo si najdeš lepšího tatínka ![]()
I když bych to nehrotila teď před porodem a nechala bych to po porodu, až bude zapsaný v rodném listě mimiška, usnadní ti to hodně starostí.
Držím palečky, aby jsi se rozhodla správně, jestli s ním zůstat a nebo odejít.
Ahojky, jsem z Prahy a ráda Ti pomůžu, teď bydlím v Praze 4, do loňska jsem bydlela taky na 5. Pokud chceš, tak mi napiš a můžeme jít třeba na procházku. Neměla jsem taky hezký těhotenství. Drž se!!!
Promiň, ale tvůj přítel mi připadá jako debil, promiň za ten výraz, ale je to tak. Sama jsem měla občas plačtivý dny, byla jsem ráda za každou chvilku s přítelem. Myslím, že ženská v tomhle období potřebuje oporu.. ![]()
Ráda bych ti pomohla, tak pokud budeš chtít, můžeme se sejít a popovídat si, bydlím kousek od letiště
at táhne kretén
Takovýho stejně doma nepotrebujes! kdyz se mu tehu zeny hnusí tak at si najde chlapa. Kdyz musí mít 6× týdně trénink a s tebou se nudí at si najde chlapa. Když nechtel to první a ani tohle, tak sis mela najít chlapa ty!! tohle není muž pro rodinu!! nejsem furie co by drzela chlapa doma, ale když má chlap doma zenskou co je na rizikovým, tak co je jako??? to se nemuze na par mesicu zastavit? chudáček, jak on se asi musí nudit. . já vím, mě se to kecá, já vím že to neni tak jednoduchý, ale naštval mě fakt mě naštval, debil… ještě že ho neznám. Kéž by to šlo prostě nemyslet na to vid ![]()
nikita066 uz jsem ho dokonce vyrazila, ale odmitl se proste hnout z bytu, tak co jsem mela delat se stokilovym chlapem? Navic se mi ted zrovna hodi, ze plati najem (vim, ze mi urcite nekdo rekne, ze jsem hnusna), mam prijem vseho vsudy 8000 - nemocenska a za byt platime skoro 7000. Soud o vyzivne se potahne a ja nevim, z ceho bych zila. Samozrejme, kdyby on prisel s tim, ze odchazi, jeste mu pomuzu zabalit. Ale nejak se mi nechce pod sebou podrezavat vetev. Stres v tehotenstvi proste nechci vyhledavat. Ten co mam, mi staci. Spis jsem se chtela ujistit, ze opravdu ja jsem tady ta normalni.
ajna to me mrzi, ze jsi nemela hezke tehotenstvi, opravdu. Kdyz slysim, ze je to nejhezci obdobi v zivote zeny, tak nechci videt, co prijde po tom. Trochu s nadsazkou mysleno ![]()
Opravdu moc vam dekuju za reakce! Kdybych se nebala o miminko, tak se proste vybrecim, pujdu si zabehat a vytahnu kamaradku na panaka, ale kvuli prckovi se snazim uklidnit. Moc mi pomahate, dekuju
Renata.H to je prave to, ze k tomu vsemu mam jeste prima tehotensky nalady, a opravdu se mnou nekdy neni k vydrzeni, ale tohle je proste moc.
Rada neco podniknu! ![]()
On proste tvrdi, ze prehanim, a tehotenstvi neni nemoc. Jemu se to keca, kdyz jde, kam chce, a kdyz nic jinyho, chodi do prace. Ja tu cumim do zdi a pokecam leda se psem. Taky se nudim, jenze to jeho nezajima. Slova: „kdyz nemuzes ty, tak nemuze nikdo?!“ mluvi za vse
verunkamandarinka chlapa!!
tak to jsi me vazne pobavila! Diky!! To je mozna to, co jsem potrebovala
Nebo spat, jenze ja to neumim, vsechno spatny zaspat. A cucet do stropu se mi nechce. Radeji jsem tu s vami
Snaž se teď nic neřešit…, hormony dělají své… a bohužel někteří chlapi se absolutně nedokáží vžít do toho, jak se těhotná žena cítí a to je zraňující. Hlavně si neříkej, že ty jsi divná…je to naprosto normální, že je ti líto, jak se ten idiot chová.Opravdu, pokud budeš chtít, tak mi napiš a můžeme se sejít..... Lehce se říká buď v klidu…, když Ti ten nejbližší člověj není oporou, je to hodně těžký. v ![]()
ajna píše:
Lehce se říká buď v klidu…, když Ti ten nejbližší člověj není oporou, je to hodně těžký. v
prave… vubec si neumi predstavit, jaky to je. kdyz jsem mu rekla, ze ja bych byla doma, kdyby to bylo obracene, rekne, ze by me poustel. Ja ho preci taky poustim, beze slova, chtela jsem tim rict, ze bych nechtela jit. Musi preci videt, ze se doma trapim. Ne, asi nevidi
Moc rada neco podniknu, jak mas stareho prcka?
Ahoj, potrebuju se vypovidat… Jsem v 8. mesici a nepamatuju si za cele svoje tehotenstvi obdobi, ktere jsem si uzila. Je mi to hrozne lito.
Bohuzel me od zacatku provazi problemy. Na podzim jsem neplanovane otehotnela v tu nejmene vhodnou dobu. Partnerska krize, nova prace, nevyresene vztahy v sirsi rodine… Bohuzel, miminko zrejme citilo, ze neni chtene. Potratila jsem.
Kdyz se mi v lednu podarilo otehotnet, byla jsem stastna. Od zacatku samozrejme byl obrovsky strach o dite, vlastne deti, jak se pozdeji ukazalo. Bohuzel, ve 12tt mi byl diagnostikovan syndrom mizejiciho dvojcete. Jedno miminko to nezvladlo
Od zacatku jsem na rizikovem tehotenstvi - hrozici potrat/predcasny porod. Rodinu mam v jiznich cechach a cesta tam je v mem stavu nemyslitelna. Par znamych, co jsem tady v Praze mela, si se mnou od te doby, co jsem tehotna, nema co rict. Nezmenila jsem se, jen maji proste pocit, ze se mnou uz muzou mluvit jenom o miminech.
A nejvic ze vsech mi ublizuje pritel. Samozrejme chodi do prace, a ma svoje konicky. To chapu (i kdyz je 6× tydne z domu za svoji aktivitou). Ale jeho posledni pocin mi opravdu lame srdicko. Oznamil mi, ze se dnes zucastni jakesi celodenni akce, ktera se protahne do rannich hodin, ale on ze tedy prijede domu o pulnoci. Ostatni budou nocovat na miste, ale obetuje se. Ted samozrejme necituji, ale takto na me jeho sdeleni pusobilo. Pozdeji me informoval, ze se se mnou doma nudi, nikam kvuli me nechodi, tak si to ted chce uzit a ze prijede az v nedeli. Bylo mi to samozrejme lito, tak nakonec slibil, ze tedy dorazi o pulnoci. Samozrejme mi pred chvili sms sdelil, ze prijede rano.
Je mi velice lito, ze mi to nedokaze rict narovinu, slibuje (vedela jsem celou dobu, ze na noc doma nebude, ale to mi opakovane vyvracel), a nejvic ze vseho se obavam, ze si tam najde nejakou „bokovku“. Je vam asi jasne, ze v osmem mesici tehotenstvi nejsem pro muze pritazliva a nas sexualni zivot v podstate neexistuje. Neni to nechuti z moji strany, bylo mi nekolikrat sdeleno, ze se mu tehotne zenske telo hnusi, takze se obcas „premuze“.
Omlouvam se za roman a dekuju vsem, kdo docetli az sem, a pripadne za nejaky komentar…