Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bože, už fakt nevím, jak se toho chlapa zbavit.
Byli jsme domluveni, že půjdeme na matriku, aby ho uvedli jako otce (a to mi původně říkal, že dítě nechce a není jeho) a nyní si určuje podmínky, že dítě bude mít příjmení po něm.
Jsem z toho na nervy, protože od samého začátku se o nás nezajímal a nyní tohle. Bojím se, že něco kuje.
PORAĎTE, co mám dělat.
Veverko: ja bych snim na matriku nesla.Nezapisovala proste nic.Radsi mit min penez nez toto.
Když jsem uviděla název diskuze, věděla jsem kdo jí zakládal, ten ignorant snad nedá nikdy pokoj!!! Šla bych být tebou na sociálku se tam poradit, jsou tam v 99% připádech paní, které jsou vůči maminkam moc milé, já jsem díky bohu na žadnou špatnou nenarazila, když jsem přišla žádat o přídavky tak na mě hned vyhrkla a alimenty máte? Jinak to z něj dostanem. Naštěstí jsem tohle řešit nemusela. Držím pěsi veverko ať to těhu máš už v klidu.
Jo jinak ho do rodného listu zapsat můžeš, ale na matriku chodít nemusíš, tam se chodí jen v tom případě, že bys chtěla aby se malý jmenoval po něm.
LadyRebeka píše:
Jo jinak ho do rodného listu zapsat můžeš, ale na matriku chodít nemusíš, tam se chodí jen v tom případě, že bys chtěla aby se malý jmenoval po něm.
Nene, jen tak do rodného listu ho zapsat nemůže, to právě musí on na matrice podepsat… nebo pak po narození dítěte přes soud.
Jen přidám zkušenost s tím, že do rodného listu se zapisuje na základě prohlášení na matrice! Takže na matriku v každém případě, pokud má být otec zapsán v RL a musíte to prohlášení podepsat oba dva. Malá se jmenuje po mně a přesto jsme tam museli a i jsme tam dávali rovnou i jména, jak se bude dítě jmenovat, pro holku i kluka…
Jinak nevím co ti poradit ![]()
Pokud chcete uvést otcovství na matrice, tak se na příjmení musíte dohodnout.
Druhá varianta pak už jen ta, před porodem nic neřešit, nechat otce neznámého, tím dostane dítko příjmení po tobě a pak teprve nechat přes soud určit otcovství… a pak už dítku zůstane příjmení po tobě, protože pro změnu by musely být vážné důvody a to nějaké těžko vymyslí. Ale zas musíš řešit soud.
Jo? Nám to v nemocnici řekli úplně jinak, tak fakt nevím jako. ![]()
Staci po narozeni dotatecne a pres soud nemusi.protoze kdyz porodis driv a nestihnes to tak taky nejdes pred soud kvuli urceni otcovstvi.
Co s takovým chlapem… A pro dítě, co s takovým tatínkem??? Jen pro zlost. Budeš něco chtít, on řekne ne a budeš se s ním muset domluvit. Pryč od něj i s malým ![]()
Zapsat se může dodatečně kdykoliv, když ti to podepíše. My nepodepsali jeden papír o kterém nám na matrice neřekli a dali nám RL otec neuveden
Tak jsme tam došli, podepsali během pár minut nám vyjeli nový ![]()
Jména jsme podepisovali jen křestní, dítě má automaticky příjmení po matce pokud oba rodiče nepodepíší že chtějí příjmen po otci…
Neznám tvůj příběh, ale přeju ať se všechno vyřeší ![]()
Tak ja doufam ze ani neuvazujes ze bys mu vyhovela ![]()
Ja si taky vybojovala prijmeni po mne, nakonec stacilo pohrozit soudem a na matriku dosel.
Radim to same - bud bude souhlasit s prijmenim po tobe, nebo s nim nikam nechod a dej to soudne po porodu
ROZHODNE V TVE SITUACI NEDAVEJ PRIJMENI PO NEM!!!!
LadyRebeka píše:
Do Rl nezapíšou otce když otec na matrice nepodepíše papír, kdyb to bylo takhle jednoduché jak píšeš, měla bych uvedeného v RL yna jeho otce už dávno a nemuela bych tále čekat na to až se soud umoudří a milostivě s tím pohne!!! ![]()
Veverko, pokud se nedohodnete, tak nezbývá nic jiného, než po narození dítěte nechat soudně určit otcovství a taky nechat dítěti soudem určit příjmení. Znám z praxe jeden takový případ ![]()
Ale tady musí ten, kdo prohraje, platit soudní výlohy - na testy otcovství. S tím určováním příjmení si nejsem jistá, ale mám pocit, že zdarma je jen úprava výživy a výchovy dítěte.