Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak mě tak nějak napadlo se vás zeptat,jestli se chovají i vaši manžílkové a partneři podobně jako ten můj - např. dneska mi povídá, že k nám přijde zítra návštěva - nějaký jeho kolega, tak abych tu poklidila…jako bych nevěděla,že bych to měla udělat. přitom podotýkám, že nejsem žádná bordelářka…ale nějak mě to „pobavilo“ a řekla jsem si, jestli je to normální,aby mě musel říct, co mám udělat..samozřejmě to neřekl nijak rozkazovačně, jen to prohodil jen tak mezi řečí…Dělají vám to taky vaše protějšky?A spousta dalších věcí by se našla… ![]()
Tak ten můj spíš je naprostý opak. Někdy mám pocit, že by mu nevadilo, kdyby ho ta špína sežrala
. Sice jsem ho už trošku vycepovala, že má po sobě uklízet věci, umývat nádobí se taky někdy musí, vracet věci aspoň zhruba na původní místo, šaty patří do skříně - poskládané. Navíc v těhu jsme si rozdělily domácí uklízecí práce. Takže i když nerad, pomůže mi. Ale že by řekl, že se má uklidit, to nikdy. Od určité doby zastávám názor, že tady v tomto má vždy vliv výchova. Jak byl chlap vychován od svých rodičů, jak žijí oni. Jestli po něm pořád maminka chodila a uklízela, čeká to asi od své ženy. Jestli žily na vesnici se slépkama v baráku pomalu, tak taky nevadí asi bordel. Jestli měly útulný uklizený barák, byt tak asi je ten člověk pořádnější
. Ale to je asi mimo téma už.
kolegové z práce, to je pohodička, to jsou taky lidi.. u nás se dělá největší grunt když se blíží tchýně
drahý má totiž dojem že bude mít s sebou zkumavku a snímat množství bakterií mezi kachličkami v koupelně třeba. Přitom já se u nich do sprchy spíš bojím - i když je pečlivá, má černou plísní olezlou sprchovou hadici a taky zespodu „nahnilej“ závěs co visí do vany
To chce klid a nohy v teple, hlavně nic nepřehánět. Spíš je manža asi nervozní z toho kolegy protože po něm patrně něco chce a tak na něj musí zapůsobit
![]()
To můj by asi neřekl.. Uklízí teď za mě, když jsem těhotná a jinak mi taky pomáhá - sám od sebe, nikdy mu nemusím říkat, takže jeho by to asi ani nenapadlo mi říct ![]()
Je, tak koukám, že mám asi doma exota…Mě totiž doma s úklidem nepomůže. Na druhou stranu musím ale říct, že zas udělá všechno kolem baráku, takže já venku nemusí hnout prstem…Takže to je asi daň za t
No me taky rika a ja odpovidam, at si to udela sam kdyz mu to uz vadi
ne, vetsinou uklidim, ale stve me kdyz rika, melo by se tu uklidit, a bylo by potreba tohle a tamhleto a vzapeti sed rozvali u pocitace. Vim, co je potreba poklidit atd. a delam to az mam cas, takze jak zacne moc prudit rikam mu Uklid si sam ![]()
Můj teda ne…podle něj tu není nepořádek nikdy a ještě si ze mě utahuje před známými jsem jsem posedlá úklidem že mám na nábytku 5cm vrstvu pronta atd…hold u nich doma se asi nikdy moc neuklízelo tak není zvyklý no ![]()
Můj uklízí víc než já a pořád mě cepuje, když něco nedám na místo
Kromě praní, nemá problém s ničím, dokonce i žehlí ![]()
Tak návštěva je u nás snad jediný důvod proč uklízí i přítel. Vždycky řeknu, že zítra ti přijdou známí, tak ať se nepřilepí k zemi, to dokonce i vytře
Jedině mýt okna odmítá a já to v těhu dělat nebudu. Už vážně uvažuje i o tom, že si na to někoho najme ![]()
sieta.m píše:
Můj uklízí víc než já a pořád mě cepuje, když něco nedám na místoKromě praní, nemá problém s ničím, dokonce i žehlí
závidím ![]()
Můj by řekl,že musíme uklidit a pomohl by mi.My máme domácí práce rozděleny-po pár nedorozuměních.
Tchýni domů pouštím jen sporadicky-sbírá neviditelný drobky z koberce atd.nejsme nějaká uklízecí rodina-bordel v bytě šťastné dítě ne?! ![]()
můj je dobytek
mám takovej pocit,že koš na špinavý prádlo a šatní skříň jsou pro něj nepochopitelný věci
konferenční stolek,noční stolek a stolek na pc si asi plete se smeťákem
ale jen kdybych já někde něco nechala nebo by tu byl bordel to by bylo keců
mu musím říkat,že ať si to uklidí atd… jednže holky to je výchovou,za to ůžou tchýně-ta moje za synáčky dělala všechno,nikdy doma s ničím nepomáhali tak se není čemu divit,že to neznaj
Ten můj s úklidem a jinými domácími pracemi nemá taky problém. Když po něm něco chci, udělá to bez řečí, stejně tak jako sám od sebe, snaží se pomáhat i když třeba zrovna nepotřebuji. Dřív dokonce myl i nádobí, teď už máme myčku, tak doma automaticky vysává, utírá prach a dělá rajony v baráku, já dělám to ostatní. Zkrátka si na něj nemohu stěžovat, neříká mi jak často bych měla co uklidit a kde bych měla uklidit, jen na mě občas zkouší takové to „my doma jsme to dělali tak, my doma to máme tak, mamka to dělala tak…“. Tak z toho jsem ze začátku dost rostla, teď to pouštím jedním uchem dovnitř a druhým ven, vždycky ho odbudu tím, že oni ať si to doma dělají jak chtějí a já si to taky udělám po svém. ![]()
Jo ten můj vlastně uklízel ještě když nás měl přivézt z porodky. To byla akce. Doma jsem tehdy bordel neměla, jen jsem ho poprosila, aby odsunul sporák a pořádně vydrbal dlaždičky i za ním on nacákaného oleje, aby byl byteček komplet sterilní kvůli miminku. No a milý inženýrek na to šel vědecky - co by se dřel nějakým cifem, když tuk spolehlivě rozpustí ředidlo
Druhý den na návštěvě si sice stěžoval, že na něj vlítla horní sousedka, že jí digestoří zasmradil celý byt, ale že úkol splněn. Mě málem omyli a začla jsem vyhrožovat, že pokud bude doma smrad, z porodky se nevrátíme
Naštěstí to stihl vyvětrat, ale stejně jsem to pak musela drhnout sama, ředidlo ty fleky jen vybělilo a mastnota zůstala ![]()
mabit píše:
můj je dobytekmám takovej pocit,že koš na špinavý prádlo a šatní skříň jsou pro něj nepochopitelný věci
konferenční stolek,noční stolek a stolek na pc si asi plete se smeťákem
ale jen kdybych já někde něco nechala nebo by tu byl bordel to by bylo keců
mu musím říkat,že ať si to uklidí atd… jednže holky to je výchovou,za to ůžou tchýně-ta moje za synáčky dělala všechno,nikdy doma s ničím nepomáhali tak se není čemu divit,že to neznaj
nemáš doma toho mého?On sice pomůže s úklidem před návštěvou,ale jinak je to peklo.Přilepený víčko od jogurtu na konferenčáku
Hadry u postele,koš na prádlo považuje asi za věc co se v bytě nenachází,co u kde vypadne tak to tam leží.A za to může jak píšeš ta pinda tchýně
Když mu jěště ve 20ti a jeho bráchovi do 26 let uklízela pokoj.Zbírala po něm špinavý oblečení,pet flašky,nádobí.Všechno pěkně pod čumák.U oběda chtěli pití tak zahoddila příbor a běžela jim nalejt
A co s tím uděláš když ho dostaneš už takhle zhýčkanýho.Tolikrát jsme se pohádali,než pochopil že mít plný servis nebude.že nebudu každý den stát 2h u plotny,atd.
Holka vydrž,je to hrozný ![]()