Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mabit píše:
můj je dobytekmám takovej pocit,že koš na špinavý prádlo a šatní skříň jsou pro něj nepochopitelný věci
konferenční stolek,noční stolek a stolek na pc si asi plete se smeťákem
ale jen kdybych já někde něco nechala nebo by tu byl bordel to by bylo keců
mu musím říkat,že ať si to uklidí atd… jednže holky to je výchovou,za to ůžou tchýně-ta moje za synáčky dělala všechno,nikdy doma s ničím nepomáhali tak se není čemu divit,že to neznaj
Chtělo byt to pořádat nějaké pracovní tábory pro takové přítele, tatínky, manžílky. Já bych ho tam poslala z fleku.
Farllin píše:můj je dobytekChtělo byt to pořádat nějaké pracovní tábory pro takové přítele, tatínky, manžílky. Já bych ho tam poslala z fleku.mám takovej pocit,že koš na špinavý prádlo a šatní skříň jsou pro něj nepochopitelný věci
mu musím říkat,že ať si to uklidí atd… jednže holky to je výchovou,za to ůžou tchýně-ta moje za synáčky dělala všechno,nikdy doma s ničím nepomáhali tak se není čemu divit,že to neznaj
Přesně ![]()
Anonymní píše:mabit píše:
můj je dobytekmám takovej pocit,že koš na špinavý prádlo a šatní skříň jsou pro něj nepochopitelný věci
nemáš doma toho mého?On sice pomůže s úklidem před návštěvou,ale jinak je to peklo.Přilepený víčko od jogurtu na konferenčáku
Holka vydrž,je to hroznýHadry u postele,koš na prádlo považuje asi za věc co se v bytě nenachází,co u kde vypadne tak to tam leží.A za to může jak píšeš ta pinda tchýně
![]()
Když mu jěště ve 20ti a jeho bráchovi do 26 let uklízela pokoj.Zbírala po něm špinavý oblečení,pet flašky,nádobí.Všechno pěkně pod čumák.U oběda chtěli pití tak zahoddila příbor a běžela jim nalejt
A co s tím uděláš když ho dostaneš už takhle zhýčkanýho.Tolikrát jsme se pohádali,než pochopil že mít plný servis nebude.že nebudu každý den stát 2h u plotny,atd.
Hele nejsi náhodou moje švagrová?!
ten popis sedí
![]()
Ahoj. Tak ten můj je doslova případ. Když jsme se seznámili, měla jsem až obavy, co je to za chlapa posedlýho pořádkem a čistotou. Ale asi mě jen chtěl vycvičit, když po mě i přisouval židli ke stolu, leštil dřez a podobně. Dneska spolu žijeme a majzla bych ho, jakej je bordelář. Asi věří na levitaci a doufá, že věci samy odlétnou na své místo. Všude po bytě mám „dekoračky“ z jeho oblečení, všude skladiště šroubků, hřebíčků, drobáků,… Taky mi někdy říká, co by bylo potřeba udělat, ale nedám se a řeknu mu, ať si to uklidí sám (ale samozřejmě dělám všechno sama). ![]()
mabit píše:
jéé není tovje tchýně příbuzná s mojí? ![]()
PetaP píše:![]()
To můj by asi neřekl.. Uklízí teď za mě, když jsem těhotná a jinak mi taky pomáhá - sám od sebe, nikdy mu nemusím říkat, takže jeho by to asi ani nenapadlo mi říct
tak toho si važ…a uvidíš,jak dlouho mu to vydrží… ![]()
jinak souhlasím s názorem,že za chlapy může výchova od maminky… ![]()
to samé mám doma já..jen s tím rozdílem,že se už i naučil uklízet po sobě/občas/,ale začal být pedant na nádobí..byt máme myčku,pro něj není přeci problém omýt nádobí v ruce
a proč to také neděláme??nač asi máme myčku že…a chtít po něm,aby ho napadlo něco uklidit??ani omylem…jo když řeknu,postavím před něj iron a hadr…tk ho to už i napadne… ![]()
jo není to lehký s nima…ale dají se postupně naučit na jakžtakž pořádek… ![]()
tak já jsem s manželem 12let a manžel mi pomáhá, začli jsme to tak dělat hned a taky to i zůstalo ![]()
Manžel pomáhá v podstatě se vším, co mu řeknu.
Kdyby mi řekl, že přijdou jeho známí a ať poklidím, tak s ním vyběhnu. Jsou to jeho známí, tak ukízí on. Když má přijít třeba moje máma nebo sestra, makám zase já. Tak mi to přijde spravedlivé a shodneme se v tom.
verenika píše:sieta.m píše:
Můj uklízí víc než já a pořád mě cepuje, když něco nedám na místoKromě praní, nemá problém s ničím, dokonce i žehlí
závidím
Můj by řekl,že musíme uklidit a pomohl by mi.My máme domácí práce rozděleny-po pár nedorozuměních.
Tchýni domů pouštím jen sporadicky-sbírá neviditelný drobky z koberce atd.nejsme nějaká uklízecí rodina-bordel v bytě šťastné dítě ne?!
Jj s tím bordelem v bytě souhlasím, to je stará pravda
Jinak pedant na úklid není tchýně, ale moje matka a já se od ní daleko odstěhovala a jak se říká- odříkaného chleba největší krajíc, tak mi pánbůh za matku nadělil stejného chlapa. Než jsem šla do porodnice tak srovnal ve skříni všechny ručníky podle velikostí a barev, chytil mě za ucho, dovedl ke skříni a řekl - a takhle to tady bude vypadat
. No co si budem povídat, už jsem před pár dny narušila stoh těch modrých a dala na ně oranžové, ještě to nezjistil
![]()
Tak ten muj rekne,melo by se to a to,nebo ja sem uklizel driv to a to.....
treba prach…tady se vytvori za jeden den,ja utiram 2krat tydne.....nemam cas kazdej den,mimco…zahrada atd.a reci,ja sem nikdy tady nemel prach me dokazou nastvat......
To by utiral kazdej,kdyby pracoval 8h a zbytek casu sedel na komplu
.
ja sem cistotna,ale nekdy to proziva vic jak ja,kdyz ma volno,tak tak jednou do mesice si ten pokoj uklidi sam a je to,me to pomuze a mu neuskodi ![]()
Ahojky tak můj by mi to neřekl bylo by mu celkem jedno že jeho kolegové v práci vidí jestli tam je,nebo není nepořádek,ale mě ne.Takže když má někdo přijít na návštěvu,tak mu řeknu co má uklidit on co uklidím já a je to.Bydlíme spolu tak můžem spolu i uklidit ![]()
Tak já si nemůžu stěžovat, manžel uklízí sám od sebe ![]()
Ani by mě k tomu nepotřeboval, ale je mi většinou blbé „flákat se“, když ho to chytne - tak stoupnu a jdem dělat oba
- to jsou ty větší úklidy (návštěva, Vánoce…)
jinak si v podstatě uklízíme každej po sobě ![]()
Koukám na to, že mám doma asi svatého chlapa. Sice bordel taky nadělá, ale nemá problém si ho po sobě uklidit( i když občas až po upozornění). A říct mi, někdo přijde, ukliď, to by zkusil jen jednou.
Jen k prádlu ho pro jistotu nepouštím to by nedopadlo dobře.
Tak u nás je to spíš naopak, asi se budu muset nad sebou zamyslet
přítel se naštěstí úklidu účastní, ani mu nemusím říkat, takže v tomto směru u nás relativně v pohodě (pokud ovšem se nečekaně nezastaví jeho rodiče, jak mají někdy ve zvyku, to bych vyskočila z kůže…). Ale třeba můj táta, to je případ. Sám se doma jen válí, ale pak ty přednášky, jak se má co uklízet a podobně…jako by mamka byla neschopná, přitom zrovna moje mamka je na úklid fakt pes, ta musí mít vše jak ze škatulky ![]()