Zase dělá problémy - zapsání otce a příjmení dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3127
18.8.10 09:59

on se chce nechat zapsat jako otec, ale chce, aby mělo jeho příjmení. Ale to nechci já, protože si to po tom všem nezaslouží! Po tom, kolik jsem musela trpět a snášet jeho urážky.

Teď ze sebe dělá, že se změnil, že se bude starat, ale za to vše chce, aby měl prcek příjmení po něm. :zed: :zed: Rázně jsem to odmítla a on se začal ovívat paragrafama, že mi může dítě klidně sebrat, protože jsem bez příjmu a prostředí, kde bude vyrůstat pro něj není vhodné, proto máme doma alkoholika a ten je pro dítě nebezpečný.

Abych pravdu řekla, taky mě to napadlo, že máma je občas nebezpečná, když se napije, ale alkoholu se vzdát nehodlá. A já se bojím, že mi ho opravdu vezmou :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Navíc nám v bytě leze nějaká havěť, která se sem dostala od sousedů a nemůžeme se toho zbavit. Byla tu deratizátorka, vystříkala celý byt, vyplázli jsme 3000,– a máme tady ty svině znova. No a jedna ta potvora kousla MAMÁNKA, když tu byl na návštěvě, takže hned hrozil, že to udá na sociálce. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Jo a navíc máme pejska a podle MAMÁNKA to není pro dítě dobré. Prý by pro něj mohl být hrozbou a mohl by vyvolat alergie. No, jestli to dítě bude cíťa po něm, tak jo. MAMÁNEK je vždycky oteklej, když se k němu pes přiblíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
18.8.10 11:33

no já nevím, stojí uvedení otce v RL za tyhle potíže (a kdoví čeho, se od něj ještě dočkáš :cert: ) :?: :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
18.8.10 11:33

Tak o to víc bych se na nějaké zapisování do RL vybodla, pokud to tedy zvládneš finančně bez výživného. Protože pokud ty budeš hrát mrtvého brouka, tak on zapsaný v RL nebude, tudíž nebude mít k dítku žádná práva… a aby tam mohl být zapsaný, tak by musel dát návrh k soudu na určení otcovství on… a to že vyhrožuje ještě neznamená, že až by přišlo na věc, že by byl opravdu schopen to začít přes soud řešit, spousta lidí se na to vybodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.10 13:12

Veverko,

jak jsem tu četla tvůj první příspěvek, tak jsem měla chvilku pocit, že jsem to tu napsala já sama :cry:

Já ti radím, vykašli se na něj a nezapisuj ho tam, já to měla podobný, odešel ode mě, když jsem byla v 5.měsíci těhu a před porodem se začal najednou zajímat, nicméně asi 3 dny po narození malé ( předem jsme byli domluveni, že zajdem na matriku, kde se on nechá zapsat jako otec) mě začal osočovat, že si myslí, že malá asi není jeho, takže se nechá zapsat až po udělání DNA testů…to mě tak ponížilo, že i když se ty dna testy po nějaké době udělaly, tak už jsem ho tam zapsat nedala…

Co se týče financí, tak mi ze začátku sociálka přispívala cca 2500,–, což si myslím, že by ti stejně na alimentech víc nedal…mi teda určitě ne…
Do 1. roku mi sice posílala nějaké peníze, ale to jen proto, že měl strach…pak jsem poznala sevého současného přítele a bio otec malé, když to zjistil, tak hned přestal na malou posílat peníze a dokonce i přestal volat, že by ji chtěl vidět…spíš to vypadalo, že si oddychl, že jsme si někoho našla…a já si oddychla, že jsem se tehdy nenechala zlomit a nezapsala ho do toho rl, protože bych se ted ještě hádala o to, že by si malou chtěl brát a s s tím jaký měl kdysi přístup, tak bych to prostě nezvládla, že by ji měl mít někdy u sebe…

takže asi tak, mi to rozhodně stálo za to ho tam nezapsat, i když jsem tím přišla o jeho peníze, ale mám svatý klid a to je za všechny peníze…takže si to zvaž, jestli si ochotna se vzdát peněz…a mít klid…

raději anonym ( nepřihlášená jeanette, ale těch tu může být :lol: )

• Citovat
  • Upravit
3866
21.8.10 19:51

ahoj holky no tak ja se trochu taky pozeptam vidim , ze jste tu v tom zbehle :-)
cekam mimi s jeho otcem nejsme .. takze prijmeni bude mit mala automaticky po me ? I kdyz otec bude zapsan v RL …ale… musi jit semnou na tu matriku podepsat nejaky spesl papir , ze s tim souhlasi ..chapu to dobre?
a pak jeste .. na tu matriku se chodi kdy?? Vzdy az po porodu nebo se muze jit uz i pred nim?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.8.10 20:35

Ahojky Veverko já budu mít asi tedka něco podobnýho, proto jsem se na tom vyptávala co se týče příjmení s tím by sis neměla dělat starosti, chlap to nijak neovlivní. Protože ty půjdeš na matriku dáš si svoje jména i svoje přijmení, otce dáš neznamý a víc nic řešit nemusíš teda jestli tě bude nějak obtěžovat nebo něco vyhrožovat to už jiná věc, jenom musíš počítat s tím že alimenty v tomhle případě po něm žádat nemůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.8.10 20:41

anonymní(přihlášená jeanette) to jsi udělala nejlíp jak jsi mohla a to bych poradila i bez nulových zkušeností i Veverce…mám prostě takový názor a jsem ráda že nejsem jedinná, snad si to zvládnu i já v tom nejvíc možným klidu a snad vše dopadne dobře ,když už vše kolem toho chlapa stojí na nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
21.8.10 20:54

Když chceš mít otce v RL, tak musíte oba dojít na matriku (nemusíte současně) a tam podepsat souhlasné prohlášení, které ovšem obsahuje i domluvu příjmení. Když nebude uveden otec (nebude tedy domluveno příjmení), dítě bude mít příjmení po tobě. Když se pak vezmete, tak není problém změnit příjmení tobě i dítěti (a při případném rozvodu, není problém změnit zpátky na rodné příjmení - tobě a i dítěti, bez souhlasu otce).
Na matriku se dá dojít ještě před porodem (klidně hned, co se zjistí těhu), tak i kdykoliv potom.

kalimerko píše:
ahoj holky no tak ja se trochu taky pozeptam vidim , ze jste tu v tom zbehle :-)
cekam mimi s jeho otcem nejsme .. takze prijmeni bude mit mala automaticky po me ? I kdyz otec bude zapsan v RL …ale… musi jit semnou na tu matriku podepsat nejaky spesl papir , ze s tim souhlasi ..chapu to dobre?
a pak jeste .. na tu matriku se chodi kdy?? Vzdy az po porodu nebo se muze jit uz i pred nim?? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
26.8.10 08:43

dekujiiii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kofinka777
7.3.12 10:45
LadyRebeka píše:
Jo jinak ho do rodného listu zapsat můžeš, ale na matriku chodít nemusíš, tam se chodí jen v tom případě, že bys chtěla aby se malý jmenoval po něm.

Promin že ti do toho skaču ale konečně se mi ulevilo jak jsi tu napsala že na matriku musím jedine tehdy když chci aby se jmenovala po něm což ja nechci,jenomže jsme na tomhle byli domluveni už předtím a ted když jsme se rozešli tak se mi vyhrožuje před porodem že chce stuj co stuj aby mela přijmeni po něm,když ho nedam do rodneho listu tak nevím zdali on se nepřihlasi jako bio otec a ja s toho nebudu mit potíže nakonec což nechci nechci s eo malou ani přetahovat jelikož je nezodpovedny a jeho rodina je cela šasla.Jsem zoufala a nevím co delat budu vděčna za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
841
7.3.12 13:08
Kofinka777 píše:
LadyRebeka píše:
Jo jinak ho do rodného listu zapsat můžeš, ale na matriku chodít nemusíš, tam se chodí jen v tom případě, že bys chtěla aby se malý jmenoval po něm.
Promin že ti do toho skaču ale konečně se mi ulevilo jak jsi tu napsala že na matriku musím jedine tehdy když chci aby se jmenovala po něm což ja nechci,jenomže jsme na tomhle byli domluveni už předtím a ted když jsme se rozešli tak se mi vyhrožuje před porodem že chce stuj co stuj aby mela přijmeni po něm,když ho nedam do rodneho listu tak nevím zdali on se nepřihlasi jako bio otec a ja s toho nebudu mit potíže nakonec což nechci nechci s eo malou ani přetahovat jelikož je nezodpovedny a jeho rodina je cela šasla.Jsem zoufala a nevím co delat budu vděčna za každou radu.

Proč by jsi z toho měla mít potíže? to nebudeš maximálně když nebudeš souhlasit se zápistem do rodného listu tak on může podat návrh k soudu. Udělaj se testy DNA a pak bude platit alimenty i spětně a bude se moc stýkat s ditkem. to je vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí