Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. Včera jsem byla na UTZ ve třicátém týdnu. Byla jsem 30+4 a miminko má 1480g. Podle různých stránek na internetu je to tak akorát, ale v papírech jsem si ještě přečetla, že má 29,2cm a to už mi normální nepřijde. Není to moc málo? Mám strach, že je něco špatně, moc se o malého bojím. ![]()
Ahoj,
neplas zbytecne, zaprve myslim, ze kdyby byl problem, dr. by ti to rekl. A za druhe: vetsinou se meri jen od hlavy po zadecek, ja si uz miry nepamatuju, ale jestli se ti to zda malo, bude to tim.
Příspěvek upraven 24.06.10 v 18:16
Není, oni mimča měří od hlavičky po zadeček, takže si připočítej ještě nožky.
Já se takhle vyděsila taky.
Jee aha tak to je super, já jsem si říkala, že by to bylo divný aby váha seděla do průměru skoro přesně a centimetry tam takhle šíleně lítaly!!! =))) Děkuju moc, hned mám lepší náladu. Takže má kolem těch 40 cm, to je skvělý =)))
To, co již bylo řčeno přede mnou platí, dr. by tě jinak hnal na genetiku nebo min doporučil další vyšetření. Mně hrozili velkým mimčem a konal se „pouhý průměr“, 3,5 kg, Nejprve měl krátké nohy, o 2 týdny později zas moc dlouhé (a také je nakonec měl), ono to měření není nikdy dost přesné
. Klid a užij si zbytek těhu. ![]()
Ahoj řešila jsem něco podobného co ty. Doktoři mi pořád říkali, že mám nějaké malé bříško, že se jim to nezdá chodila jsem na různá vyšetření ultrazvuk monitor ale malej byl naprosto v pořádku jen byl prostě menší než většina dětí. Nic neměl pod normu, jen to vždy hraničilo. Když se narodil mělo 2800 rodila jsem ve 38tt.
Ted koukám na zprávu z ultrazvuku když jsem byla ve 30+6 Samuel vážil 1526g, ale nikde nemám kolik měří celkově jen délku femuru obvod hlavičky,břicha. Podle mě je vše naprosto normální
Neboj se
![]()
Ahoj, moje mala mela na tomto UTZ 1340g, ale je fakt, ze byla o dva tydny mensi a dr z toho problem delal. Sla jsem na mereni prutoku pupecnikem a to bylo ok. Pak me az do porodu sledovali, mala mela nakonec v terminu 2720g a 47cm. Pokud ti dr napsal, ze to ke ok, tak mu ver.
Ahoj,
dcerka měla 1600gr podle UTZ ve 31+1tt(podle UTZ ve 12tt). A při narození(podle UTZ 40+5tt) vážila 3460gr. Takže si myslím, že se vůbec nic neděje
. Oni nerostou rovnoměrně, vůbec nic se neboj. Mě tehdy řekl dokktor, že bude mít kolem tří kil při porodu, já se těšila, že po tom čtyřkilovém se mi narodí malinké miminko a skutek utek
. A ultrazvuk stejně není přesný ![]()
Zrovna nedávno jsem hledala tabulku s mírama miminka v těhotenství, tak se můžeš taky kouknout ![]()
http://www.rijen2008.estranky.cz/…-tehotenstvi
Podle téhle tabulky nemáš vůbec maličké mimčo.