Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem v 2 měsíci těhu a začala jsem špinit. Mám se bát a jít k dr. je to je to normální? Dost mě to vyděsilo. ![]()
Špinění v těhotenství normální není, ale je časté a nemusí to ještě nic znamenat. Pokud by se něco dělo, tak tomu stejně nezabráníš, tak bych radila zkusit zůstat v klidu (ale sama vím, že je to spíš nemožné). Kdybys krvácela hodně nebo měla bolesti, tak bys určitě měla někam zajet, pokud chceš mít klid, jeď na pohotovost hned (nebo si někam zavolej). Pokud je to jen slabounké špinění, já bych asi počkala do rána
.
Ahoj Peťulko, občas se to stává. Já jsem na začátku těhu také špinila, ba i dokonce krvácela. Šla jsem raději k lékaři a ten mi napsal Duphaston a Ascorutin. Taky mi vystavil neschopenku. Dnes jsem ve 25.týdnu a vše OK. Raději si s tím zajdi. Lepší je zbytečně plašit, než něco zameškat.
Ahojky,
určitě k doktorovi co nejdřív zajdi!!!! Nemusí se jednat o nic vážného, ale lépe, když to posoudí lékař - já jsem brala do 12.tt ULTROGESTAN a nešpinila jsem ani kapičku…
S každým špiněním v těhotenství se má jít co nejdříve na kontrolu…
špinění v těhotenství
michala.mich | 10.6.2010
Pane doktore,
jak moc je obvyklé špinění - hnědé kousky - v 1. trimestru těhotenství?
děkuji za odpověď
Uživatel
Odpověď na dotaz
kouckymichal2 | 11.6.2010
Dobrý den,je obvyklé, tak cca 20% těhotenství s sebou krvácení/špinění nese.Při zintenzivnění je vhodná návštěva lékaře k ověření vitality těhotenství.
Pri prvnim tehu jsem zacala v 7tt primo krvacet a to hodne silne - fakt jsem myslela, ze jsme potratila. Ano jsme nechtela jet do nemocnice. Manzel me premluvil a neverila jsme kdyz mi primar rekl, ze vse je v porakdu, ze tam je „jen“ hematom. Tri dny jsme is polezela v nemocnici pak sjem byla do 4 mesice na neschopence. Krvaceni se do druheho dne zastavilo (brala jsme duphaston a ascorutin) pak jsme jeste do toho 4 mesice obcas spinila. No a vse v poradku.
Spineni ci krvaceni na zacatku tehu je dost caste, ale akzdopadne bych sla k doktorovi.