Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem v 17tt a po hospitalizaci v nemocnici, kvůli zakrvácení a nízko položené placentě.
Chtěl ajsem se zeptat těch, co s tím máte zkušenost, jak dlouho a často jste špinili? Mám to třeba jeden den nic a pak další den si třeba jednou trošku zašpiním. Placentu mám od pravého cípu k levému cípu, takže od zadu dopředu. Mám klidový režim, jen jsem z toho trochu vyděšená, protože už jsme měli neúspěchy a tohle je po 1.IVF naše vytoužené mimčo.
Díky za odpovědi
tak já měla úplně to samý,ale v 15tt,byla jsem týden v nemocnici,tam jsem týden brala zinek a pak už jsem vůbec nešpinila a ještě jsem prcka přenášela
akorát mě zakázali sex,tak to bylo nepříjemný.Taky ho máme po IVF,tak vím co prožíváš,já jsem taky ty dny probrečela,ale pak už bylo všechno v pohodě,tak se šetři a myslím,že se nemusíš bát ![]()
Dalčo díky
a na co jsi brala zinek?????
Sex máme taky zakázaný, hlavně klid na lůžku, šetřit se.
lenous píše:
Dalčo díkya na co jsi brala zinek?????
Sex máme taky zakázaný, hlavně klid na lůžku, šetřit se.
Ten zinek mě tam dávali ten týden,doma už jsem nic nebrala
,ale proč mě ho dávali to už si nepamatuju,ono je to už skoro 9 roků ![]()
dalča píše:lenous píše:Ten zinek mě tam dávali ten týden,doma už jsem nic nebrala
Dalčo díkya na co jsi brala zinek?????
Sex máme taky zakázaný, hlavně klid na lůžku, šetřit se.,ale proč mě ho dávali to už si nepamatuju,ono je to už skoro 9 roků
Aha
ale jinak díky
Nemáš zač,já ted čekám po dalším pokusu na testík,jestli to dopadne nebo ne ![]()
lenous-priprav se,ze se to muze opakovat castokrat a ne jen spineni,ale i opravdove(velke) krvaceni..Ja jsem ted 37+0tt,krvacela jsem nekolikrat(naposled minuly tyden,a pry cim se bude porod blizit,bude to jeste castejsi),ale zatim se drzime oba,uz jsem opitimista a verim,ze vydrzime do konce.
Placenta se mi nevytahla,rodit budu zkouset normalne v operativni pohotovosti a kdyz se to moc rozkrvaci,tak akutni CS.
Prakticky me krvaceni a spineni provazi vsemi trimestry
,ale uz jsem konecne u zdarneho konce.
Vim co je to za nervy,kdyz se to zas spusti,tak ti preju co nejmin prihod,co nejvic klidu a at ti to utika az do konce ![]()
Any teda taky pěkný. Ale 37 tt je už krásný, to už bude OK ![]()
Uvidíme, snad se mi vytáhne. Aspoň v to budu věřit. ![]()
Any píše:
lenous-priprav se,ze se to muze opakovat castokrat a ne jen spineni,ale i opravdove(velke) krvaceni..Ja jsem ted 37+0tt,krvacela jsem nekolikrat(naposled minuly tyden,a pry cim se bude porod blizit,bude to jeste castejsi),ale zatim se drzime oba,uz jsem opitimista a verim,ze vydrzime do konce.
Placenta se mi nevytahla,rodit budu zkouset normalne v operativni pohotovosti a kdyz se to moc rozkrvaci,tak akutni CS.
Prakticky me krvaceni a spineni provazi vsemi trimestry,ale uz jsem konecne u zdarneho konce.
Vim co je to za nervy,kdyz se to zas spusti,tak ti preju co nejmin prihod,co nejvic klidu a at ti to utika az do konce
Tak to je mě líto ,že to máš takhle
já měla průběh těhotenství už pak normální,a to špinění jsem měla jen jednou ![]()
Já měla nízko placentu u obou těhotenství, v prvním krvácení od 8tt do 25tt, s klidovým režimem a dvakrát hospitalizace, poslední krvácení bylo velmi bolestivé a nepříjemné, ale zvládli jsme to do 38tt…
Druhé těhu lehké krvácení v 16tt a do konce nic -40tt, oba porody ovšem císařem, u prvního byli i jiné indikace, ale placenta se nevytáhla ani jednou, zasahovala do branky.
Chce to klid, nic netahat, nesexovat, nejezdit dlouho v autě… prostě klídeček do porodu, tak držím palce, ať to máš za sebou a mimi v pořádku u sebe ![]()
Tak já měla ale úplně to samé, přesně v 17.tt, těhu po 3.IVF, takže vystrašená jsem byla neskonale.
Placenta se bohužel již nevytáhla, ale špinila jsem pouze jednou a potom již více zakrvácela v 37.tt. To jsem jela rovnou do porodnice, kde si mě nechali do 38+2 a rodila jsem CS. Vše proběhlo OK.
Sex jsme měli taktéž zakázaný, ale o dost dříve jsme si zkrátili šestinedělí ![]()
Taktéž nařízený klid. V úpůném klidovém režimu jsem vydržela jen 14 dni (bylo to kolem vánoc, tak to celkem šlo). Ptom jsem už začala trochu více „hřešit“, ale určitě se hodně šetři a odpočívej.
Mě právě říkali, že se normálně pohybovat můžu, že nemusím jen ležet, ale znáte to. Raději budu pár dní jen ležet. V úterý jdu do rizikové poradny, je v nemocnici, kde jsem ležela, takže informace má dr z první ruky
. Do té doby chci fakt jen ležet, ať je vše co nejvíc OK. Akorát v pondělí jedeme do gennetu na odběr krve na triply.
Holky díky za infa, kdo má ještě zkušenosti, jen to sem napište, budu ráda
Teď vlasně jen ležím u pc
, tak si ráda počtu
![]()