Je moc "tlustý"?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Je moc "tlustý"?
Všechny zdravím.
Mám 5m syna. Od 3,5 m je na sunaru (defense). Od 4,5 m mi doktorka doporučila začít s příkrmama. Už zvládáme zeleninové a masozeleninové příkrmy a ke sváče jablíčko a banán. Má 5 jídel denně a nepřipadá mi, že bych ho nějak překrmovala. Dnes mi doktorka, resp. sestra řekla že je moc tlustý - má 8,53 kg a že ho překrmuju. Přitom můj prvorozený byl na 5 m plnně kojen a měl 8,30kg. Máte někdo nějakou podobnou zkušenost?? Připadá mi, že doktoři mají tabulky jen na kojené děti:(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No já teď koukla do grafů a vychází to na cca 90% percentil, což je dost…ale já nemám co mluvit, u nás je opačný problém, váhu tvého dítěte má můj syn v roce a půl, takže já nemám moc představu o „tlustých“ dětech, spíš řeším nedochůdče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen jsem se chtěla zeptat, jaký byl důvod začít tak brzo s příkrmy, už mu to UM nestačilo? Málo přibíral, nebo jen paní doktorka měla pocit, že už byste měli začít, protože není kojenej? Mě to jen přijde docela brzo, jestli přibíral pěkně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No byl na UM měsíc a přibral skoro kilo. Stejně mi řekla, že nekojený už maj přejít na příkrm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolik měří? Můj syn měl teď ve 4,5 měsících 70cm a 7770g a tlustý určitě není a doktorka je z něj vždycky nadšená, že krásně roste a prospívá. Ono asi jinak vypadá dítě co má 8kg a 60cm, ale to asi u dítka 5 měsíců starého nehrozí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůžu si pomoct, ale pokud přibíral krásně na UM, tak nebyl přeci důvod začít přikrmovat.
Umělá mléka se snaží dělat tak, aby tam byly všechny potřebné živiny, tak nechápu, proč doktorka spěchá.
Je fakt, že netuším, zda je tlustý nebo ne, jen bych ho nechtěla nosit na rukou. ![]()
Takže jsem ti vlastně moc nepomohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
LucS píše:
Všechny zdravím.
Mám 5m syna. Od 3,5 m je na sunaru (defense). Od 4,5 m mi doktorka doporučila začít s příkrmama. Už zvládáme zeleninové a masozeleninové příkrmy a ke sváče jablíčko a banán. Má 5 jídel denně a nepřipadá mi, že bych ho nějak překrmovala. Dnes mi doktorka, resp. sestra řekla že je moc tlustý - má 8,53 kg a že ho překrmuju. Přitom můj prvorozený byl na 5 m plnně kojen a měl 8,30kg. Máte někdo nějakou podobnou zkušenost?? Připadá mi, že doktoři mají tabulky jen na kojené děti:(
Není důležité, kolik váží, ale je dobré sledovat poměr hmotnost/délka a podle grafu v průkazce, kterou jste pravděpodobně dostali v porodnici kontrolovat, zda se příliš neodchyluje od své křivky. Jestli je na 90.percentilu od začátku, tak je to v pohodě, pokud ale byl třeba někde kolem 50. a teď skočil na 90., tak už bych to chtěla řešit. Mája je zase na spodní hranici grafu, ale zatím se drží svého 3.percentilu a doktorka to neřeší
.
Taky mi přijde, že bylo zbytečný začít s příkrmy tak brzy, ale to už asi nezměníš, tak zkus hlídat, kolik toho do něj dostaneš
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
má 68 cm. Má faldíky na nožičkách to jo, ale jinak mi tlustý nepřipadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fly, on s příkrmy každý chvátá, ale je to hodně vlivem okolí, vlivem chytrých tchýní ![]()
Každopádně s tím, že má příkrmy nic neuděláš, ale myslím, že je tak nějak v normě
a ty faldíky brzy vyběhá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u nás to nebyla tchýně ale Mudr.
Začínám toho litovat, ale už je bohužel pozdě. První UM neměl tak jsem myslela že je to normální u UM. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám též 5 měs. chlapečka a máme 9650g.To by mě zajímalo,co by řekla nám.Nedělej si s tím hlavu,každé dítko je jiné a to,že se nevejde do jejich tabulek… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je fakt, že každé dítko je jiné a taky každa doktorka je jiná. Radši mít spokojené a usměvavé mimčo než být podle tabulek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nevím, ale syn měl v 6-ti měsících 10500g a dr tlustý nepřipadal
A dcera měla v 6- ti měsících 9270g
Tak nevím, ale neřešila bych to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle tabulek se neřiď. Hlavní je že je dítko zdravé a prospívá.
Jiná doktorka by ti určitě nic neřekla na to že je silnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlasím
Já mám taky „otesánka“. Ale on už se velký narodil.
Napiš mi jídelníček, co, množství a v kolik hodin papá, já ti to zkouknu.
Zase na druhou stranu, pokud papá víc než je potřeba, zbytečně se mu vytváří tukové buňky, které bude mít na celý život. A to je škoda.
LucS píše:
No je fakt, že každé dítko je jiné a taky každa doktorka je jiná. Radši mít spokojené a usměvavé mimčo než být podle tabulek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit