Nechce pít čaj ani šťávičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
83
14.2.11 12:59

Nechce pit caj,ani stavicky

ahoj prosim vas o radu za tyden nam bude 7 mesicu a nemuzu sveho milacka naucit na caj, nechce ani stavicky proste nic jenom mliko je na UM uz jsem skousela i trochu prisladit ale bez vysledku uz mi to dela starosti pomozte prosim poradte pokud meli jste stejny problem jinak :nevim: co mam delat. Dekuju vsem kdo se ozve :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
14.2.11 13:03

A co obyčejná kojenecká voda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
14.2.11 13:04

to taky nechce aj dzus jsem skusila naredit a nechce. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
14.2.11 13:05

ahoj, taky bych zkusila vodu, mně děti doteď vpodstatě nic jiného nepijou .. teda kromě mlíka .. starší si teda občas dá čaj, ale to spíš na horách v zimě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
14.2.11 13:05

zkusila bych obyč vodu, náš taky čaje nechce a co třeba udělat slabší UM (třeba 100ml vody a 2odm prášku) a postupně snižovat, třeba si zvykne

• Citovat
  • Upravit
3212
14.2.11 13:08

A co zajímavý hrníček nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
14.2.11 13:14

Mě pila vodu jenom ohřátou. Nebo zkusit ohřát tu šťávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
14.2.11 13:17
Petra8a píše:

presne tak, mali sme rovnaký problém, bojovali sme 2 mesiace, nakoniec som prišla na to, že problém je v teplote, tak to skús :-D Znie to logicky, prečo by mali byť studený čaj, keď sú zvyknutí na teplé mliečko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
14.2.11 13:20
Petra8a píše:

Přesně tak, Kuba pije jen teplou vodu (teda UM má pořád k večeři a k snídani). Zkus dát tepolou vodu z klasického hrnečku. Sice bude cintat, ale u nás to perfektně zabralo, odmítal vodu z lahve i různých druhů učících hrnků, a teď už umí pít z hrnečku úplně sám bez vylití. Nakoupené zásoby čajů dopíjím já 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
14.2.11 13:44

Ahoj,mě v sedmi měsících nechtěl atky nic pít a to bylo v létě a byly pěkný vedra.. :-? Nedostala jsem do něj krom UM prostě nic,dr. mi říkala,že některé děti prostě nemají potřebu pít,neboj on se to časem naučí,pokud přikrmujete,v to mjsou taky tekutiny,takže já bych pití nabízela,ale nenutila.Ono se to časem srovná pít bude,nám je ted 15 měsíců a pije jak duha. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
14.2.11 14:11

Tak my jsme měly podobný problém. Malá byla asi tři měsíce jen na UM, když jsem jí dala čaj, trochu vypila, ale pak už nechtěla mléko, prostě pila čaj na úkor mléka. MUDr. mi řekla, že ji prostě musím rozpít, klidně i na úkor jídla. (malá měla infekci močových cest, tak bylo důležité, aby se jí z těla dostaly možné škodliviny). Tak jsem jí pořád nabízela čaj, snažila jsem se, aby vypila alespoň 50 ml denně. Zpočátku neuměla vůbec pít, chovala se, jakoby se v tom čaji topila, máchala ručičkama, zrychleně dýchala. A pak to najednou šlo. Teď má 5 měsíců a vypije denně klidně i 170 ml čaje, je jí jedno, zda je teplý nebo studený, bylinkový nebo ovocný. Ale musím jí ho prostě stále nabízet. Někdy žízeň nemá, někdy zas velkou, ale sama si neřekne. :-) Tak snad to půjde časem i u vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.2.11 14:33

Ahoj, měla jsem to samý! Nemohla jsem do něj nic dostat, jen mlíko, ale ve 13cti měsících se mi rozpil a lemtá čaj, šťávičky, prostě vše co mu naliju a vypije tak 250ml a víc, jak kdy (+ mlíko 220ml). Takže se vůbec nestresuj jestli ti nepije, je to normální a může se rozpít taky až po tom roce, já to prý měla taky tak. Zkoušej nabízet, ale nenuť mu to, on si o to potom řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
14.2.11 16:17

skousela jsem i teple i studene proste nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
16.2.11 09:07

Nám děsně šmakuje Junior Drink od Nestlé s cereáliema, ale myslím že ten není tak brzo, řekla bych že je až od jednoho roku nebo tak nějak :-?

Jinak určitě nějaký veselý hrníček, nebo zkoušet dát pít plyšákům při hře :-D

• Citovat
  • Upravit
1823
16.2.11 23:34

Ještě mě napadly dvě věci, které u nás zabraly.

1. zrovna dneska, taky stávkuje už asi tři dny. Odpoledne skoro suchý plínky. Flašku ne a ne, přitom UM pije bez problémů. Tak jsem dávala vodu po lžičce a najednou zhltla naráz skoro deci. Ale jinak by madam raději umřela žízní. Už se mi to párkrát osvědčilo. Je to sice otrava, ale úplně otvírala pusu, že chce ještě. Už jsem to použila párkrát i na UM

2. Přikrýt oči plínkou nebo kapesníčkem. Rekord je 100 ml UM. Ono se takhle dá dítě i uspat, ale nezvykala bych na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí