Které mléko nahradí kravské mléko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kravske mleko
Mela bych dotaz proc nemuze jist 6 mesicni miminko kravske mleko ? Ktere mleko ho nahradi ? Dekuji za odpoved
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
hrozi alergie.A TEZCE STRAVITELNE.
A POUZIVAME UMELA MLEKA SUNAR,HAMI NUTRILON BEBA DM-Babylove.
A muzu se zeptat to je sranda?? Me to tak prijde protoze uz nase amminky pouzivali umele mleko urcene kojencum-sunar
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
UM má upravený poměr bílkovin, tuků a laktozy. Dále je zde snížené celkové množství minerálů a je obohacené o některé vitaminy a další prvky.
KM by mohle nadměrně zatížit dítě bílkovinou, vést k nedostatku některých vitaminů a minerálů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože miminko není telátko=)
Když si představíš mimino a tele, jaké asi mají nároky na výživu, rychlost růstu… Prostě to nemůže být stejné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se přifařit?
Z čeho vyráběj UM?
A proč je v mléčné kaši mlíko? Je tam napsané odtučněné mléko…
A to mě přivedlo na myšlenku, z čeho se vlastně vyrábí nutráč, sunar apod? Z kravskýho ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MirušeProdigy píše:
Můžu se přifařit?Z čeho vyráběj UM?
A proč je v mléčné kaši mlíko? Je tam napsané odtučněné mléko…
A to mě přivedlo na myšlenku, z čeho se vlastně vyrábí nutráč, sunar apod? Z kravskýho ne?
Jiste, ale ,meni se tam pomery bilkovin a dalsich latek
tady je to hezky popsane http://www.detskavyziva.cz/…ravske-mleko
- Citovat
- Upravit
Myslím, že v telce, nebo někde jsem četla, že lidskému mlíku je hodně podobné mlíko oslí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjednodušeně řečeno kravské mléko usuší, odstraní tuk (odtuční), u jedničkových mlék ještě upraví poměr kaseinu a syrovátky. A přidají laktozu (mléčný cukr, protože v KM je ho málo), místo mléčného tuku dají obvykle rostlinný ( protože MM obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin a ten tuk je v tomto ohledu podobnější rostlinnému) a pak ještě dodají zmíněné vitaminy a minerály.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kravské je hůř stravitelné a celkově nemá se dětem dávat do 3 let
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanulina píše:
Kravské je hůř stravitelné a celkově nemá se dětem dávat do 3 let
Batolecí pokračovací mléka by měla být hodně podobná KM, akorát v tom jsou ty vitamíny.
Výhradně UM do 3 let mi přijde jako marketingový tah.
Neví někdo, co je na tom pravdy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:Blanulina píše:
Kravské je hůř stravitelné a celkově nemá se dětem dávat do 3 letBatolecí pokračovací mléka by měla být hodně podobná KM, akorát v tom jsou ty vitamíny.
Výhradně UM do 3 let mi přijde jako marketingový tah.
Neví někdo, co je na tom pravdy?
taky mi to tak prijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nemá se to,ale u dcerky jsem jí ho začla dávat a to jí myslým tři ještě ani nebyly.Dnes je to vše úplně jiný co se ted nemá dávat tak naši maminky normálně dávaly.Tudle mi babička říkala jestly malá papká pribináky když jsem řekla,že to ještě nemůže do roka,že je tam tvaroh,že to zbytečně zatěžuje organismus,tak na mě tak nechápavě koukala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanulina píše:
No nemá se to,ale u dcerky jsem jí ho začla dávat a to jí myslým tři ještě ani nebyly.Dnes je to vše úplně jiný co se ted nemá dávat tak naši maminky normálně dávaly.Tudle mi babička říkala jestly malá papká pribináky když jsem řekla,že to ještě nemůže do roka,že je tam tvaroh,že to zbytečně zatěžuje organismus,tak na mě tak nechápavě koukala…
ja davam kravske od roka a dvou mesicu.Obcas dam sunar.
Ty vitamny dostane do sebe vyvazenou stravou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blanulina píše:
Já jsem to dost zjišťovala. U trojkových batolecích mlík už je rozdíl jen minimální - v podstatě kravské mléko obohacené o vitaminy a minerály. Bílkovina už není upravována, ani pomě kaseinu k syrovátce. Jinak současné doporučení je, že se může plnotučné kravské mléko dávat od roka ( tedy doporučení lékařů, ne výrobců mlék, ti klidně napíšou do 6ti let
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit