Které mléko nahradí kravské mléko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
4.5.14 22:46

@Marlej myslim, ze jde o tu bilkovinu… mlecne vyrobky s jogurtovou kulturou (bakteriemi) jsou jednodussi na traveni.

Příspěvek upraven 04.05.14 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
4.5.14 22:47

A jaké jogurty, nebo ml. výrobky může sedmiměsíční dítě? Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.5.14 22:50

@Terina89 no bezne se rika, ze nejlepsi je Hollandia, moje dite ma alergii na bilkovinu kravskeho mleka, takze ja to neresim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
4.5.14 22:52

Ideálně bílý, neslazený a aby tam bylo napsáno „jogurt“, ne mléčný výrobek, kysaný mléčný výrobek nebo tak. :-)

• Citovat
  • Upravit
2212
4.5.14 22:53

No to já přesně nevím, jen čtu v diskuzích že jogurty a třeba lučinu, žervé (i domácí) se dávají brzy… No nás se to zatím netýká, zatím je malá… Jen mě to zajímalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
4.5.14 23:00

Takže třeba bílá Activia, nebo ta Holandia by mohla být? Má chudák pořád dokola na svačinky ovoce, tak bych to chtěla obměnit, ale zase mu nechci uškodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
4.5.14 23:02
@brulinka píše:
No to já přesně nevím, jen čtu v diskuzích že jogurty a třeba lučinu, žervé (i domácí) se dávají brzy… No nás se to zatím netýká, zatím je malá… Jen mě to zajímalo :think:

Protože mléko obsahuje špatně stravitelný kasein, který blokuje vstřebávání vitamínu A, D,E a K. Bakterie obsažené v jogurtu (lučině, žervé) kasein natráví, navíc i ty bifidobakterie chrání střeva.
Jinak kravské mléko se podle výrobců umělých mlék nedoporučuje do 3 let, ale podle státního zdravotního ústavu se na pití doporučuje od jednoho roku věku. Čím to? :-)
Btw. je o tom něco napsáno v brožurce, která je součástí zdravotního a očkovacího průkazu…

• Citovat
  • Upravit
2212
4.5.14 23:05

@ncc1701 zajímavé :think: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
4.5.14 23:08

@Terina89
Activie je kysaný mléčný výrobek, mám takový dojem. Nevím tedy, jak bílá, ale ty ovocné určitě nejsou jogurt. Zmiňoval nám to týpek na fakultě, když jsme brali mléčné kvašení, že je to jen marketingový tah, ale že to s jogurtem nemá nic společného. Ale tady jsem se setkala s maminami, kterým activii doporučili i pediatři. Já osobně kupuju jen jogurty. Mám takový dojem, že slováci mají přísnější pravidla pro to, co smí nosit název „jogurt“, takže se řídím jejich složením.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
5.5.14 00:09
@Janha píše:
@Terina89 no bezne se rika, ze nejlepsi je Hollandia, moje dite ma alergii na bilkovinu kravskeho mleka, takze ja to neresim… :nevim:

Prosím, jak dodáváš vápník? díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.5.14 00:09

Když jogurt, tak hollandia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
5.5.14 06:38

Activii bych nedávala. Malé je osm měsíců a dávám jí holandie, bud bílou do které jí přidám třeba banán nebo ovocnou. Samotný bílý jogurt nesní. A pak jsou taky dobré ty ve skle, ale o ty naši malá taky nestojí. A tušim že tu maminy doporučovaly i choceňský jogurty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1897
5.5.14 06:51

Chocensky jogurty jsem davala ja. Jenze mala -rok- moc neji tak je nedava. Basti bobika a nic ji po nem neni. Dokonce snedla uz i vanilkovy pudink co jsem delala manzelovy normalne z mlika 3,5… a byla v poho. Mela ho jen malou misticku.. na Kravske mleko dle vysetreni z krve alegir neni co ji delaly v 11mesicich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
5.5.14 07:30

@Terina89 hollandia, selsky jogurt a choceňsky a vůbec ne aktivia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.5.14 07:51

@brulinka protože by výrobci UM nic neprodali