Které mléko nahradí kravské mléko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10799
14.2.11 22:00
Cappy píše:
Blanulina píše:
Kravské je hůř stravitelné a celkově nemá se dětem dávat do 3 let

Batolecí pokračovací mléka by měla být hodně podobná KM, akorát v tom jsou ty vitamíny.

Výhradně UM do 3 let mi přijde jako marketingový tah.

Neví někdo, co je na tom pravdy?

Svého času jsem tu na toto téma zakládala diskusi https://www.emimino.cz/…eting-43447/ a můj názor stále je, že po roce věku je čerstvé lepší než sušené (chemickým vitamínům nijak zvlášť nefandím).

Ale jinak pro zakladatelku… v 6m bych radši dala UM :nevim: to každopádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
14.2.11 22:23

Tak já dala starší dcerce v necelých 9m. kravské mléko- měli jsme domácí, prve ředěné a okolo 1roku neředěné, pediatričku jsem informovala a neměla námitky :nevim: Není alergik, potíže neměla a nemá dodnes žádné a domácí mlíko miluje dodnes
Mladší dcerka bude mít rok a tu stále kojím, až přestanu, tak bude mít taky kravské mlíko- taky zastávám názor raději čerstvé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.2.11 10:54

mužu se zeptat,znám spoustu maminek co davájí cca od 8 měsíce jogurty(choceňský ,holandii atd..) a to nezatěžuje organismus ,když je to z km? :lol: já osobně počkám do roka ,tchýně má statek a chová kravičky a telátka tak budem mít přírodní zdroj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.2.11 10:54

myslím s mlékem jogurty dám dřív ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
15.2.11 11:18

my dáváme od 8.měsíce Hollandii, a myslím, že z UM jí nevyrábějí :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.2.11 11:23

V jogurtu a spol. jsou už ty bílkoviny „předžvýkané“ bakteriemi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
15.2.11 12:22

Já dávám jogurty od 8 měsíce KM budu dávat od roka zatím kojím UM do tří let mi fakt příjde jako marketingový tah. Nic se nemá přehánět my jsme mlíko taky pili a žijem :palec: Do toho roku bych ale pokud bych nekojila dala UM :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
15.2.11 16:36

Já bych to s mlíkem nepřeháněla tak jako tak. Jako UM jasně, to je nutnost pokud se nekojí. Ale jogurty a podobné věci bych osobně vynechala aspoň do roka. Jednak mléko dost zahleňuje a pokud pije MM nebo UM tak nevidím důvod cpát do dětí další mléčné výrobky. Vím že je tradičně toto vysvětlováno tím, že je potřeba dodat vápník a v jogutech živé kultury kvůli střevní miklofloře, ale dneska už se postupně zjišťuje, že vápník z mléka je tak těžko vstřebatelný, že mlíko jako takové udělá víc škody než užitku, je třeba hledat další zdroje vápníku, spíš rostlinného původu. A co se týká zakysaných výrobků, tak z toho jogurtu se toho do střeva dostane tak málo, že je to taky jen reklamní tah… to je asi lepší třeba v období užívání atb. dodat laktobacily cíleně z lékárny než se cpát jogurtama… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
15.2.11 16:38

A hlavně mít zdravou výživu celkově, to pak není potřeba dodávat nic :wink: Ale pokud se budu cpát masem, smaženýma věcma, tučným jídlem apod… tak mě ani jogurty nezachrání :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
15.2.11 21:41
Pipet píše:
V jogurtu a spol. jsou už ty bílkoviny „předžvýkané“ bakteriemi :wink:

ale pořád jsou to bílkoviny od krávy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
4.5.14 22:24

Asi je to úplně debilní otázka, ale nedá mi to…
Kravské mléko se nesmí, ale jogurty a různé mléčné výrobky z kravského mléka se můžou, pomalu už od půl roku…?? Jak to tedy je? proč výrobky z kr. mléka ano ale mléko ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
4.5.14 22:44

@brulinka protoze v jogurten se tim kysnutim zmeni ted nevim presne jestli cukry nebo bilkovina a dite to snadno stravi ale v mliku ne to se smi az od roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.5.14 22:46

@Marlej myslim, ze jde o tu bilkovinu… mlecne vyrobky s jogurtovou kulturou (bakteriemi) jsou jednodussi na traveni.

Příspěvek upraven 04.05.14 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
4.5.14 22:47

A jaké jogurty, nebo ml. výrobky může sedmiměsíční dítě? Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.5.14 22:50

@Terina89 no bezne se rika, ze nejlepsi je Hollandia, moje dite ma alergii na bilkovinu kravskeho mleka, takze ja to neresim… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí