Je Nutrilon opravdu nejlepší?

29.8.24 09:09

Je Nutrilon opravdu nejlepší?

Ahoj holky,
Mám dotaz, mám 2 měsíčního chlapečka.
Narodil se předčasně a jen tak tak se vešel do tabulek. Už ze začátku jsem měla problémy s kojením a hlavně on nechtěl vůbec přibírat na váze, proto musím dokrmovat (MM mám tak na jednu dávku jídla denně, ale vzdávat se pořád nechci). Začínali jsme s Hippem, to nám doktorka hnedka zatrhla, že to má nejvíce přidaných cukrů, prý pouze a jedině Nutrilon. Jenže po něm má hrozně nafouklé bříško, v noci nespí a opět nepřibíral (Myslím, že to byl Nutrilon Duo Probiotik). Známá mi doporučila Kendamil. Po něm se mu krásně tráví, prdíky mu mnohem lépe odcházejí a konečně začal přibírat, ale s tím měla doktorka opět problém se stejnou výmluvou, že je zase v této značce nejvíce cukru, ať se zase vrátím k Nutrilonu.
Stejná známá mi poté řekla, ať si dávám pozor, že spousty doktorů mají smlouvy s těmito značkami a musejí je takto propagovat.
Já vyrůstala na tom, že co doktor řekne, to platí a tohle mi přijde trochu přitažený za vlasy, ale co já vím, třeba to pravda je.
Za každý názor nebo zkušenost budu ráda. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27702
29.8.24 09:22

Dávej co mu dělá dobře mudr odkývej nutrilo a je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4903
29.8.24 09:33

„Já vyrůstala na tom, že co doktor řekne, to platí a tohle mi přijde trochu přitažený za vlasy“ - tak od toho doporučuju zkusit se co nejdřív oprostit. Ty jsi máma a ty nejlépe víš, co je pro tvoje dítě nejlepší. V dnešní době, kdy jsou informace velmi dobře dohledatelné. Takže pokud je tvoje doktorka typ, která nesnáší, když ji někdo odporuje, odkývej ji Nutrilon, ale dítě krm mlékem, které mu vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
29.8.24 09:33

No tak dávej Kendamil a doktorce řekni, že dáváš Nutrilon. Vůbec bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
29.8.24 09:49

Nutrilon vůbec není nejlepší, je to prostě jeden z tisíce druhů UM. Mým dětem taky nesednul. Tvoje dr mu evidentně dělá reklamu (moje ji taky dělala, všude letáky atd., teď po letech zas dělá pro Sunar, tak doporučuje Sunar). Dávej co uznáš za vhodné a hlavně teda doporučuji používat vlastní rozum 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
29.8.24 10:03

Davej co chces ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2482
29.8.24 10:08

Jak popsáno výše. Dej mu Kendamil a mudr. odkývej Nutrilon (Kendamil za mne tedy super mléko, dávala jsem synovi a spokojenost na obou stranách). Moje mudr. mi ho dokonce doporučila.
Myslím, že jakési loby tam ze strany doktorky bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.24 10:19

Díky moc, já se v tom sama nevyznám, prvomatka no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1868
29.8.24 12:01

Dávej to, co vám vyhovuje. Spousta lidí má dobře zkušenosti i s mlékem od DM.
Můžeš si také u mlék porovnat obsah. Je to skoro stejné.
Já nakonec musím kupovat v Německu Milasan, tady jsem zkoušela 3 druhy a ani jeden mu neseděl/nechutnal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 14:01

Ahoj Nela jsem to podobne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.24 14:10

Ahoj měla jsem to podobně, a už v porodnici mi dávali na dokrmení Sunar, já na tom zůstala jelikož doma jsem se nerozkojila (lepší mít najedené klidné mimčo) než břek, stres, a kojení dle doktorky a laktační por. každé 2hodiny a kojit alespoň 40min. No to jsme nedala, to bych nedělala nic jiného. S kojením a zkoušením jsem sekla snad 10den doma, zůstala jsem na sunaru, v poradně mi doporučili Nutrilon a malej po něm zvracel a vůbec mu nejel, nakonec jsme zůstali u klasického sunaru. Malej po něm spal celou noc, já i manžel jsme s vyspali :D a vše úplně na pohodu, jinak klukovi je dnes už 10let a žádné následky na něm Sunar místo mateřského mléka nemá ani zuby se mu nekazí má dokonce ještě plno zubů prvních a bez kazů, teď čekáme druhé a už teď vím že budu brát prášky proti laktaci a rovnou pojedeme klasický Sunar

• Citovat
  • Upravit
2416
30.8.24 14:23

Ma zvlastni nazory doktorka..sanozrejmne bych davala diteti UM, ktere dobre snasi a ne ktere ti porouci doktorka.neco jineho by bylo, kdyby potreboval treba specialni mleko.ja zacinala nutrilonem (protoze jsem proste pokracovala stejnym mlekem jako meli v porodnici).pak jsem presla na hipp a ted ma hami (ma ho uz jen tak 3 dcl denne)a vsechna mleka snasi dcera dobre.
Priste bych asi zustala u jednoho UM, kdyby mu vyhovovalo.ani nevim, proc jsem je ted meníla (jednou byl vlastne nutrilon vyprodan-tak proto)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
30.8.24 14:48

Já bych doktorce teda nelhala :roll: normálně se jí zeptej, jaká teda jiná výživa nemá moc cukru a není Nutrilon, že ten určitě kupovat nebudeš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová