Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím kolik by cca mělo miminko vypít v jednom týdnu? Malý je dnes přesně týden. Vypije 20-45ml při jednom kojeni. A kojim tak 8-9× za den. Nevím jestli mám málo mléka nebo je to jen proto že je spava a obcas si jen tak dudla. Ale každopádně podle váhy doma zhubla od včera 10g. Mám z toho nervy. Mám začít dokrmovat nebo je to normální a mám být trpělivá? Dekuju moc za všechny rady
![]()
Poradím ti jediný. Nevaž před a po kojení. Nestresuj se. Nechej vážení jen do poradny. Pokud prospívá, tak není třeba plašit. Užívej toho malého drobečka. Hrozně rychle to uteče
pamatuji si, jak jsem také takhle plašila a teď má ta moja cácorka 11 měsíců ![]()
Váhu zahod. Koj podle potřeby. Sleduj jestli má dost pocuranych plen.
@AnnaP píše: Více
Přestaň vážit a nebudeš mít nervy v kýblu.! Pokud pije a má dost počítaných plen tak nevím co tě vede k vážení? Dcera měla pod 3 kila, vážila se jenom v porodnici a pak jednou týdně u Dr. Tam ti to bude dělat problém protože každá váha váží jinak. Tak se ti může stat, že váhy nebudou souhlasit a co? Budeš se zbytečně hroutit. Prostě Koj!
Bereš u toho hubnutí v potaz kolik měla předtím v bříšku natraveneho mléka a kolik ho má nyní? Já jen, že občas to jsou pěkný nálože ![]()
Prcek má 2 měsíce a já jsem tohle nikdy neřešila. Chtěla jsem, aby nebrečel hlady a to stačilo
Zahoď váhu, koj co nejvíc (na požádání a klidně i aktivně nabízej). Mimču je týden? Tak to půjdete na kontrolu ve 14 dnech, tam váhu zkontrolují
Kontakt kůže na kůži, mazlení a co nejvíc kojení (i v noci, kdyžtak bych budila max po 3 hod.) - a hlavně, buď v klidu a pohodě ![]()
Nedokrmovala bych, nesledovala váhu a desítky gramů; kdyby neprospívala, tak se to bude řešit po kontrole. Bude to dobrý ![]()
Jak píšou holky, neřeš nějaké vážení. Kojila jsem 13 měsíců a fakt nevím, kolik si kdy syn vypil ![]()