Bojkot kojení ve 2m

40
26.8.24 19:36

Bojkot kojení ve 2m

Ahoj, máme 2m holčičku a v poslední době hlavně během dne začíná odmítat prso… vzteká se u něj, kope a pláče. Už od porodnice dokrmujeme, takže má občas lahvičku, ale doteď jsem hlavně kojila, UM měla max. 60-90ml za den.
Teď když mi odmítá pít z prsa tak aspoň odsávám a dávám jí z lahvičky. A teď po odsávání zjišťuju, že možná tomu množství co potřebuje nestačím… a spotřeba UM se dost zvyšuje.

Docela mě to už psychicky vyčerpává a kolikrát přemýšlím, jestli se na kojení nevybodnout úplně 😖
Prošly jste si bojkotem a překonaly ho? Stálo to ve výsledku za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5957
26.8.24 19:41

To, kolik odsaješ není důležité.
Většinou se odsaje podstatně méně, než si vytáhne miminko.
Problém je láhev. Miminko zjistí, že je to jednodušší, než z prsa a začne ho odmítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22861
26.8.24 20:01

Já také nikdy nic moc neodsala a kojila jsem obě děti 2 a půl roku.
Pozvala bych si laktační poradkyní a odbourala láhev. Chce to více, častěji přikládat, vydržet ten bojkot a ono se to srovná. Dudlík má? Případně odbourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.8.24 20:09

@lucynka25 Dudlík nikdy nechtěla, plive ho. S tou lahví to bude horší, ale doteď s tím nebyl problém, začala vyvádět až cca před týdnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
26.8.24 20:29

Ahoj, prošla jsem si bojkotem u obou dcer. Ale u každé to bylo jiné. U první jsem hrozně prožívala, že nechce pít, také jsem odsávala málo. Snažila jsem se co nejčastěji přikládat a střídat prsa, klidně několikrát během jednoho kojení. Také lépe pila v polospánku, takže v noci to bylo lepší. Každopádně trvalo to cca 3 měsíce. ale pak se to srovnalo a vše ok.
U druhé dcery bojkot přišel také, ale už jsem to brala trochu jinak… A tím jak jsem to neřešila, tak se to samo během měsíce srovnalo.
Z toho plyne: kojit co nejčastěji, střídat prsa i vícekrát během kojení

• celkově se zklidnit, pak se i kojení upraví
  • nedávat um, to je začátek konce kojení

Přeju hodně sil a hlavně vydržet, stojí to za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
26.8.24 20:35

Dcera měla bojkot ve 3.měsíci. Nepodlehla jsem a nedala lahev s UM. Vlastně žádné UM. Kojila jsem pouze ve stoje, pohupovala, dělala šššš a měla zapnutou hudbu. Pomohlo to. Trvalo to 3 týdny. Teď má 11 měsíců a prsa se jen tak nevzdá :D
Zkoušela jsi kontaktovat LP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
27.8.24 08:10

Bojkot kojení je běžný, zvlášť kolem 2. měsíce, a často je to jen dočasná fáze. Zkus nabídnout prso v klidnějším prostředí nebo při polospánku, někdy to pomáhá. Pokud to pro tebe začíná být psychicky náročné, je v pořádku přejít na UM – důležité je, abyste byly obě spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.8.24 09:46

@PetaVondrackova v noci je to právě zatím v klidu a prso normálně bere když napůl spí a je tma. Přes den je to peklo 😖 i když to zkouším v tichu a tmavém pokoji přes den, nechce ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová