Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, máme 2m holčičku a v poslední době hlavně během dne začíná odmítat prso… vzteká se u něj, kope a pláče. Už od porodnice dokrmujeme, takže má občas lahvičku, ale doteď jsem hlavně kojila, UM měla max. 60-90ml za den.
Teď když mi odmítá pít z prsa tak aspoň odsávám a dávám jí z lahvičky. A teď po odsávání zjišťuju, že možná tomu množství co potřebuje nestačím… a spotřeba UM se dost zvyšuje.
Docela mě to už psychicky vyčerpává a kolikrát přemýšlím, jestli se na kojení nevybodnout úplně 😖
Prošly jste si bojkotem a překonaly ho? Stálo to ve výsledku za to?
To, kolik odsaješ není důležité.
Většinou se odsaje podstatně méně, než si vytáhne miminko.
Problém je láhev. Miminko zjistí, že je to jednodušší, než z prsa a začne ho odmítat.
Já také nikdy nic moc neodsala a kojila jsem obě děti 2 a půl roku.
Pozvala bych si laktační poradkyní a odbourala láhev. Chce to více, častěji přikládat, vydržet ten bojkot a ono se to srovná. Dudlík má? Případně odbourat.
@lucynka25 Dudlík nikdy nechtěla, plive ho. S tou lahví to bude horší, ale doteď s tím nebyl problém, začala vyvádět až cca před týdnem.
Ahoj, prošla jsem si bojkotem u obou dcer. Ale u každé to bylo jiné. U první jsem hrozně prožívala, že nechce pít, také jsem odsávala málo. Snažila jsem se co nejčastěji přikládat a střídat prsa, klidně několikrát během jednoho kojení. Také lépe pila v polospánku, takže v noci to bylo lepší. Každopádně trvalo to cca 3 měsíce. ale pak se to srovnalo a vše ok.
U druhé dcery bojkot přišel také, ale už jsem to brala trochu jinak… A tím jak jsem to neřešila, tak se to samo během měsíce srovnalo.
Z toho plyne: kojit co nejčastěji, střídat prsa i vícekrát během kojení
Přeju hodně sil a hlavně vydržet, stojí to za to!
Dcera měla bojkot ve 3.měsíci. Nepodlehla jsem a nedala lahev s UM. Vlastně žádné UM. Kojila jsem pouze ve stoje, pohupovala, dělala šššš a měla zapnutou hudbu. Pomohlo to. Trvalo to 3 týdny. Teď má 11 měsíců a prsa se jen tak nevzdá ![]()
Zkoušela jsi kontaktovat LP?
Bojkot kojení je běžný, zvlášť kolem 2. měsíce, a často je to jen dočasná fáze. Zkus nabídnout prso v klidnějším prostředí nebo při polospánku, někdy to pomáhá. Pokud to pro tebe začíná být psychicky náročné, je v pořádku přejít na UM – důležité je, abyste byly obě spokojené.
@PetaVondrackova v noci je to právě zatím v klidu a prso normálně bere když napůl spí a je tma. Přes den je to peklo 😖 i když to zkouším v tichu a tmavém pokoji přes den, nechce ho…