Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ano, pri pravidelnej ms, byva aj ovulacia pravidelna. otazka vsak aj tak je, ze ktory den prebieha. pri cykle 28 dni, to moze byt v rozmedzi 10ty az 18ty den cyklu.
cize odporucam kazdy druhy treti den styk a pokial nie je ziaden vacsi problem, do roka, vacsinou skor, by sa malo zadarit ![]()
Ano bývá pravidelná jak píše Soldi, ale také nemusí být vůbec, hodně tu hraje hodně faktorů: věk, výtoky, nemoc,..... Jinak nechci brát iluze, ale na početí je brána 23% úspěšnost /zděleno gyn./, tak přeji brzké zdaření při snažení. A doporučuji sexík ob den.
![]()
jak je napsáno výše, pravidelná je u pravidelného cyklu, ale moc bych se neřídila předpokládanými dny ovulace podle délky cyklu. Já měla cyklus 33dní a všude jsem načetla, že ovulace příjde nejdřív okolo 17.dne, nakonec jsem byla 11.den cyklu u doktora a ten mi řekl, že v nejbližších dnech k ovulaci dojde - měla jsem ji podle příznaků a potvrzenou i testy na přelomu 12 a 13DC a teď je z toho 14týdenní miminko v bříšku ![]()
Taky jsem se ovulačním testům bránila, 3 měsíce a pak jsem si je pro jistotu udělala a hned to vyšlo ![]()
LadyTommy píše:
jak je napsáno výše, pravidelná je u pravidelného cyklu, ale moc bych se neřídila předpokládanými dny ovulace podle délky cyklu. Já měla cyklus 33dní a všude jsem načetla, že ovulace příjde nejdřív okolo 17.dne, nakonec jsem byla 11.den cyklu u doktora a ten mi řekl, že v nejbližších dnech k ovulaci dojde - měla jsem ji podle příznaků a potvrzenou i testy na přelomu 12 a 13DC a teď je z toho 14týdenní miminko v bříškuTaky jsem se ovulačním testům bránila, 3 měsíce a pak jsem si je pro jistotu udělala a hned to vyšlo
ak si mala cyklus 33 dni, tak ovulacia mohla prebiehat kludne okolo 15-16 dc, cize 11dc Ti kludne mohol povedat, ze v najblizsich dnoch k nej dojde, ani dok to nevie presne na den odhadnut, kedze folikul kazdemu praska pri inej velkosti ![]()
Já si BT měřila abych neotěhotněla hned po vysazení HA se kterou jsem měla potíže. Nejdřív jsem si chtěla srovnat cyklus (pravidelný jsem ho měla jen díky pravidelným vyvolávačkám). Podle BT první tři měsíce jsem měla ovu tak 14 - 18 den cyklu. Takže jsem se spolehla že 9den cyklu je neplodný den a pozor si dávat nemusíme. Tomu „neplodnému dnu“ je už 7 let
. Dceru jsme zase museli počít až po 20 DC. Takže u mě rozhodně žádná pravidelnost není.
soldi píše:LadyTommy píše:ak si mala cyklus 33 dni, tak ovulacia mohla prebiehat kludne okolo 15-16 dc, cize 11dc Ti kludne mohol povedat, ze v najblizsich dnoch k nej dojde, ani dok to nevie presne na den odhadnut, kedze folikul kazdemu praska pri inej velkosti
jak je napsáno výše, pravidelná je u pravidelného cyklu, ale moc bych se neřídila předpokládanými dny ovulace podle délky cyklu. Já měla cyklus 33dní a všude jsem načetla, že ovulace příjde nejdřív okolo 17.dne, nakonec jsem byla 11.den cyklu u doktora a ten mi řekl, že v nejbližších dnech k ovulaci dojde - měla jsem ji podle příznaků a potvrzenou i testy na přelomu 12 a 13DC a teď je z toho 14týdenní miminko v bříškuTaky jsem se ovulačním testům bránila, 3 měsíce a pak jsem si je pro jistotu udělala a hned to vyšlo
no, však on neřekl, který přesně den, ale říkal, že už je hodně veliký a že to vidí na dva tři dny, než dojde k ovulaci
z toho jsem chtěla jenom aby vyplynulo, že jsem byla všude zblbnutá tím, že jsem se dočetla, že při mé délce cyklu mám s ovulkou počítat až tak 17.den, vůbec by mě nenapadlo 12DC považovat píchání za ovulaci, kdyby mě na to doktor neupozornil, předešlé měsíce jsme se snažili nejvíc tak od 15DC. Proto nevěřím na ty rozmezí, kdy počítat s ovulací. Ségra ji měla asi 4 nebo 5DC, ještě během konce menstruace a teď je z toho 6 měsíční miminko ![]()
Zakladatelka : Děkuji holky, já mám právě ovulaci asi velice brzy, už jsem tak otěhotněla, protože jsem si řekla, že hned po skončení ms nemůžu mít ovulaci. No a asi byla. Tak teď jestli mám předpokládat, že ovulka by mohla být zase tak brzy. Cyklus mám cca 30dní. A opravdu docela pravidelný. Jen ovulaci na sobě nepoznám. Výtok asi nemám, bolesti taky žádné. Prostě nějak to nejde poznat. Ale mít jsem ji musela, když jsem tak otěhotněla. Jedině mi zbývá právě předpokládat, že ji mám zase tak na začátku. Testy a měření se mi moc nechce. Asi by mě to jen stresovalo.
Anonymní píše:
Zakladatelka : Děkuji holky, já mám právě ovulaci asi velice brzy, už jsem tak otěhotněla, protože jsem si řekla, že hned po skončení ms nemůžu mít ovulaci. No a asi byla. Tak teď jestli mám předpokládat, že ovulka by mohla být zase tak brzy. Cyklus mám cca 30dní. A opravdu docela pravidelný. Jen ovulaci na sobě nepoznám. Výtok asi nemám, bolesti taky žádné. Prostě nějak to nejde poznat. Ale mít jsem ji musela, když jsem tak otěhotněla. Jedině mi zbývá právě předpokládat, že ji mám zase tak na začátku. Testy a měření se mi moc nechce. Asi by mě to jen stresovalo.
Já být tebou tak bych byla zatím v klidu pokud, by to nešlo delší čas tak bych koupila ovu testy
Jinak buď v klidu a nestresuj se, že by to nemohlo vyjít, většinou je to všechno v hlavě a to by byl pak problé. Vytvořila by sis blok a těhu by nemuselo dopadnout. Přeji ať brzo najdeš //. ![]()
Prosím je možné aby ovulace byla 5dní před menstruací ![]()
Mám po vyndání Mireny (to jsem nemenstruovala vůbec)
Ahoj holky, obnovuji diskuzi.
Snažíme se už nějakou dobu o otěhotnění. Tento měsíc jsem začala zkoušet ovulační testy, ale zatím ovulace nebyla a nejspíš ani nebude. Chtěla bych se zeptat, jestli teda mohu předpokládat, že když nebyla teď, že jí nemívám vůbec žádný cyklus? A nebo může být některý cyklus s ovulací a některý bez? Nevíte?
A pokud mám opravdu cykly bez ovulace, tak mi na to dá doktor nějaké léky? A za jak dlouho zaberou?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuji diskuzi.Snažíme se už nějakou dobu o otěhotnění. Tento měsíc jsem začala zkoušet ovulační testy, ale zatím ovulace nebyla a nejspíš ani nebude. Chtěla bych se zeptat, jestli teda mohu předpokládat, že když nebyla teď, že jí nemívám vůbec žádný cyklus? A nebo může být některý cyklus s ovulací a některý bez? Nevíte?
A pokud mám opravdu cykly bez ovulace, tak mi na to dá doktor nějaké léky? A za jak dlouho zaberou?
Nějaké závěry bych dělala po třech měsících kdy by se ovulace neprokázala ani podle testu ani bazální teploty. Pak je pravděpodobné že anovulacni cykly jsou všechny. Párkrát za rok, jednou dvakrát je to normální. Pokud by se absence ovulace potvrdila, šla bych k lékaři, obvykle se zjišťuje ovulace ultrazvukem, dělá se hormonální profil, dodávají se hormony atd. A je to individuální postup.
Maminky, přidám se s dotazem. Nemáte někdo zkušenost? Je možné otěhtonět (resp. mít ovulaci) při cyklech kolem 14 dní? Mám teď ms strašně nepravidelně, ale často po 14 - 20 dnech. Popř. kdy zkusit ovul. test? Dřív jsem mívala cykly dlouhé (kolem 35 dní) a ovu cca 19.den..
@Anonymní píše:
Maminky, přidám se s dotazem. Nemáte někdo zkušenost? Je možné otěhtonět (resp. mít ovulaci) při cyklech kolem 14 dní? Mám teď ms strašně nepravidelně, ale často po 14 - 20 dnech. Popř. kdy zkusit ovul. test? Dřív jsem mívala cykly dlouhé (kolem 35 dní) a ovu cca 19.den..
A není možné že to krvácení je ovulační? To by časově odpovídalo.
Každá má ovulaci jinak takže může být v jinou dobu než má být a někdy přesně a někdy ne a hlavně každá žena je jiná
Ahoj ráda bych se zeptala, zda bývá ovulace při pravidelné MS každý měsíc zhruba ve stejný čas nebo je to měsíc co měsíc jiné. Plánujeme početí, tak abych orientačně věděla. BZ jsem si nikdy neměřila, OT jsem nedělala. Nechceme se zase tímto moc stresovat. Děkuji za každý názor.
Anonym proto, že zde je i má rodina, snažíme se už dost dlouho a nechci poslouchat zase nějaké „povzbuzující“ hlášky tipu, ono se to jednou povede atd…Děkuji za pochopení.