Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je to kravina a vím, že mi těžko odpovíte. Snažíme se o druhé mimi už rok, měla jsem dvě těhot. obě šla hned a zdruhého máme syna a teď rok nic. Lékař říkal, že jsem naprosto v pořádku i dle rozboru krve, manžel když mě otehotněl dvakrát, tak bude taky v pořádku. No a teď mám dostat v pátek MS a normálně mě příšerně bolí prsa a teď nic, jsou nalitá jak kojná a kde nic tu nic. Ovu jsem měla o den posunutou. Ale tak 4-5dní před MS vždy bolely. Mohla bych být těhu? Vím, že mi písnete, že jo, můžu, spíš chci jen pokecat. Nestojím o řeči typu - tyto otázky nesnáším. Vím, že mi neuděláte po netu těhu test
.
Kéž by šly dělat po netu těhutesty, že?
Já myslím, že od momentu kdy je vajíčko zahnízděné, tak může být příznak všechno
Budu držet palečky, aby to těhu bylo ![]()
Já když byla těhu tak mě prsa bolela úplně jinak než jako před MS. Nateklá byla tak stejně ale místo bolení mě v nich úplně tak jako bodalo… když jsem si na prs jen jemně zatlačila tak mě bodala snad každá „mléčná žlázka“ ![]()
Jinak před MS je mám prostě nateklá a spíš cítím tlak než bolest.
V tuto chvíli opravdu těžko něco radit, sama víš co máš dělat, ale znám to - člověk prostě potřebuje pokecat a svěřit se… ![]()
Držím palec aby to dobře dopadlooo… ![]()
Tak to znám. Taky mě bolí prsa, skoro se mi nevejdou do podprsenky a taky bych ráda, abyste mi řekly „jasně to je těhu, to znám“
Takže bych nám oběma přála, aby ty příznaky byly tento měsíc ty pravé ![]()
Mě hlavně ubíjí neustálé dotazy lidí - a co druhé apod. A taky kamarádky se kterýma jsem byla v říjnu - obě říkaly, že od září to zkouší a o vánocích se všechny pochlubily, že jsou v tom. Sousedka má porod v lednáu, druhá v únoru, třetí porodila druhé škvrně v září. Tohle mě nějak deprimuje.
Kolem mě taky všichni rodí, ale fakt všichni. A co mám teda úplně nejradši je rada typu „nesmíš na to tolik myslet, ono to přijde samo“. No to může říct jen ten, kdo do toho spadnul hned…
Luci a jak dlouho se snažíte vy?
2roky nikdo nebyl těhotný a nikdo nerodil, vlastně nějak po našem porodu to ustalo a teď když chci taky druhé, tak všichni se chjlubí jak jsou těhu, nebo ukazují bříška. Přeju jim to, ale člověk to pak víc u sebe prožívá. Kdyby to bylo půl roku po porodu, tak jsou mi šichni ukradeni.
My od září. Vím, že to zatim neni moc dlouho, ale stejně na to pořád myslim. Snažíme se o první, tak uvidíme, jak to půjde. Mam 4 sestry a teď 3 za sebou rodily. Sestřenici se narodil dneska syn a pak mam těhotnou kamarádku, nějaká epidemie nebo co ![]()
To máš pravdu, asi je epidemie. Jé to jsi několika násobnou tetou ! Gratuluju !
Myslela jsem si, že když to šlo dvakrát rychle, že to půjde hned a vlastně jsem s tím i počítala, že do 8měsíců určo otěhotním, když na jaře musím nastoupit po RD do práce. Tak hold se nezadařilo do září. Před tím jsem si řekla od ledna jdeme na to a v lednu jsem byla těhu a teď nic. Někdy jsem zoufalá hlavně těma kecama od lidí, kdy bude další a zda jsme v pořádku a tak a pak tím, jak jsou všichni těhotní či rodí.
No několikanásobná, moje nejstarší sestra má už 4 děti, celkem mám 5 synovců a neteří a 6. je na cestě. Takže doufám, že se brzo přidám…
jejda, vy jste velká rodina - to budete mít dárečků pod stromečkem
.Sestra manžela má 3děti a mám pocit, že pořád kupuju dárky - tu má jeden narozky, pak jeden svátek, pak vánoce všichni
.
Tak držím palec, ať to příznak těhu je. Já teda naopak poznala těhotenství právě podle neuvěřitelné bolesti prsou. Před MS mě pobolívají, ale na začátku těhotenství to bylo fakt maso
Jé to bych byla těhu pořád, já před MS mám děsně bolestivé a snad o 2 čísla větší (na to, že nemám normálně nic). Dnes mi přijde, že mi teče trošku mlíko, ale to může být hormony třeba před MS.
Osmanka píše:
jejda, vy jste velká rodina - to budete mít dárečků pod stromečkem.Sestra manžela má 3děti a mám pocit, že pořád kupuju dárky - tu má jeden narozky, pak jeden svátek, pak vánoce všichni
.
No díkybohu žijeme různě rozstrkaný po světě, takže se na vánoce ani nesejdem, to bych nechala za dárky majlant ![]()
Jinak mě prsa bolej furt stejně, tentokrát začly dost brzo, takže se mám ještě na co těšit…