Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To není o tempu, ale kdy máš ovulaci. Na to ti pak klidně stačí jeden sex za měsíc.
@pikola Ano je mi jasné, že jde hlavně o ten den D, jen mě zajímalo, jestli to je fáma nebo reálná informace s tím častým stykem…
Někomu stačí mít jen 1× sex a dítě je na cestě
během ovulace je to idealní. S tím častým stykem o tom jsem nic neslyšela, že by to nějak vadilo.
Prostě musíš vysledovat kdy máš ovulaci. Pokud ji budeš mít plus mínus kolem toho sexu tak si spermie najdou cestu.
@Anonymní píše: Více
Já otěhotněla na dovolené a tam to bylo víckrát za den každý den. Dovolenou jsme měli v plodných dnech a vyšlo to.
@Náměsíčná Děkuji, takže se nad tím asi nebudu pozastavovat
já si říkala, že to je divný, ale pak když člověk najde různé články kde i odborníci radí, že méně je více, tak z toho člověk lehce znejistí ![]()
Tak vzhledem k pracovní vytíženosti partnera potřebuješ, aby ti vyšla ovulace na víkend. Až se to stane, tak třeba hned otěhotníš.
S tím častým stykem je to samozřejmě pravda. Nechápu, že tohle někdo neví. Mužské spermie musejí dozrát. V PL dnech se doporučuje styk 1× za den. Spermie potřebují ten den na dozrávání. Pokud je styk vícekrát za den (ve vašem případě až 4×, tudíž za víkend 8×), tak jsou spermie nezralé a tím pádem logicky nejsou schopné oplodnit vajíčko. To je jasné.
U vás by se to mohlo podařit pokud by šlo o ten 1.styk, ale ten 2.-8.styk, těžko. Nezralá pohlavní buňka nemůže „fungovat“ stejně jako zralá. Ženy také mohou mít problémy s nezralými vajíčky, takže i kdyby byla naopak zralá spermie, taky by se to nepovedlo. Obě buňky musejí být zralé ![]()
Navíc, stačí se podívat na přítelův ejakulát třeba po 3.-4.sexu. V ejakulátu vystříknutém několikrát za den již ani nemusejí být spermie, natož zralé, ale žádné
Možná to má každý muž jinak, ale když se někdo „vyšťaví“ několikrát po sobě, tak pak už může být vystříknuta pouze tzv. semenná tekutina, čili ejakulát bez spermií. To poznáš tak, že to může být jen řídká a světlá tekutina. ![]()
@ZinaJudita1
Tak takhle úplně to není, pravdu máš jen částečně. V každém ejakulátu nějaké zralé spermie budou - tvorba spermií totiž trvá nějakých cca 72 dnů a tvoří se postupně a neustále. Tedy máš pravdu v tom, že při prvním styku bude v ejakulátu nejvíce zralých spermií, zatímco v tom posledním bude ejakulát tvořen z velké části světlou (až průhlednou) tekutinou. Ale VŽDY tam nějaké spermie budou.
A ano, proto se nedoporučuje styk více krát za den. Tohle doporučení se bude spíš ale týkat vztahů, kde vícečetný sex za den praktikují na denní bázi, než s frekvencí, kterou má zakladatelka.
Nicméně je to stále jen doporučení a není početí vyloučeno ani při tak četném styku. Jen to může trvat déle, než se těhotenství podaří…
Ahoj zakladatelko, pokud mohu dát malou radu, tak dokud vás sex baví a nemyslíš při něm na početí, tak věřím, že se brzy zadaří 🍀 ovulace ti určitě na nějaký víkend jednou výjde a pokud na to nespěcháte, tak to neřeš a nesleduj. Mě už z toho pak hrabalo, tlačila jsem na pilu a teď mě stejně čeká 3.KET, protože se nám nepovedlo. Ale ideální je mít sex co dva dny a pak nemůžete minout 😁 😁
Zdravím Vás, dámy… poslední dobou si pohrávám s myšlenkou, jestli je reálný, aby z intervalu, v jakém spolu s partnerem „spíme“ vůbec „něco“ bylo
, dítě chceme, ale nějak na to netlačíme, prášky neberu čtvrt roku, oba dítě máme z předchozího vztahu, takže neplodní nejsme, nebo aspoň doufám, partner je přes týden pracovně pryč a jezdí jen na víkendy a to je pak totální smršť, během víkendu spolu spíme průměrně 4× denně, baví nás to, co si budeme…
a zatím teda nic
spíš si říkám, někde jsem četla, že když je to takhle časté, je to spíš na škodu, tak se chci zeptat, měly jste to některá podobně a i přesto z toho dítko vzniklo…?
Asi nechceme ubírat na tempu, dokud nás to baví a je na to čas, tak proč se „omezovat“ ale zase nechceme na dítě čekat několik let… takže…? Díky za příspěvky a krásný den všem