Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky… Dneska trošku zvláštní otázka. Až teď jsem zjistila že existuje něco jako taneční a přijde mi to jako skvělý nápad. Přemýšlím že za dva roky až na to dcera bude mít věk tak jí tam pošlu, samozřejmě jestli bude chtít… Bohužel jsem slyšela nepříjemnou zkušenost od kamarádky a chci vědět váš názor na to. Kamarádky syn na tanečních byl minulý rok a setkal se s velmi nepříjemným učitelem… Příšerně složitý dress code, u některých věcí ani kamarádka nevěděla co znamenají a takové určování co je dívčí a klučičí oblečení
Ale problém byl že na tanečních učitel zakázal dvoum klukům tancovat spolu ( byly prý jen přátelé) ale učitel měl prý dost kruté poznámky a tak… Po tomhle nevím jestli dceru přihlásil, nechci aby tohle slyšela a myslela si že je normální. Ale zároveň je to jen jedna zkušenost a tak mě zajímá vaše, setkali jste se s něčím podobným? Děkuji moc za rady/ odpovědi ![]()
@Emily Krol píše: Více
Nechápu, co je složitý dress code? A proč tančili dva kluci spolu?
@Emily Krol píše: Více
tak to si snad dcera rozhodně sama, jestli chce chodit do tanečních. Chodívají jako třída / škola společně
Tak jasně že někde se může setkat s někým toxickým, stejně jako ve škole, na kroužku, na táboře, v práci, v rodině… Ale asi to pravidlem není, že by taneční byly toxické.
To se dost nedivím že nedovolil tancovat klukům společně, jestli mají mít taneční nějakou štábní kulturu. Oblečení samozřejmě je taky v pořádku, to je snad jasné že děvčata půjdou v šatech, chlapci v obleku.
Obě dcery i neteře chodily do tanečních, párkrát jsem tam byla s nima i já. Že by byly taneční toxické, jsem neslyšela ani neměla takový pocit. Holkám se v tanečních líbilo. Kluci měli tmavý oblek a motýlka, nevím co je to „příšerně složitý dress code“. U holek bylo oblečení různorodé, ale všechny byly hezky oblečené.
Hihi, to by bylo dobre udelat anketu, kolik lidi si dokaze predstavit, ze ve Stardance budou tancovat stejnopohlavni pary, to by bylo vzruso. A ted si (nektere se stabni kulturou) predstavte, ze existuji tance, dke se pojem muz a zena vubec nepouziva, pouziva se leader a follower a muze byt kdo chce co chce.
To zni jak diskuze od Rotha
, ale ten ma ban. Ten se taky vsemu divi.
Nazýváš taneční toxickými jen proto, že jedna paní povídala? ![]()
Do tanečních bohužel patří (aspoň za mých let) šaty, elegantní boty, obleky. Tančí se různé tance a podle toho je i oblečení - country např. Měli jsme staršího pána a ten si na tyhle věci potrpěl. I přes to byly taneční krásný zážitek
@Hibou píše: Více
Já si to představím klidně, nijak mě to neirituje. Máme snad 21. století.
@Emily Krol Nechápu, co je složitého na šatech nebo společenských kalhotech pro dívku a obleku pro kluka?
Ale jo, setkala jsem se osobně taky s hodně nevhodně se chovajícím učitelem. Tak ono se stačí podívat se třeba na Chlopčíka. To jsou prostě ty typy, co se s tím nemažou a věřím, že dokázal hodně mladých za svoji kariéru srazit. Je to celkově hodně konkurenční prostředí.
Ale je to o lidech, a kor v dnešní době už člověk určitě najde i hodně laskavých učitelů.
Mě na tom zaráží spíš to, že zakladatelka v životě neslyšela o tanečních… To žila někde v izolaci?
Fakt to byl děs. Holka vždy 2 hodiny v koupelně, líčení, vlasy, pak šaty. Hrůza, muselo to být dokonalé.
Kluk první oblek, polobotky, motýlek. Seklo jim to a užili si to oba. Taneční měli moderní, ale vyžadovalo se, aby byli ve společenském. Tepláky a tenisky nee. Spíš tančily některé holky spolu, bylo méně tanečníků, tak aby holky neseděly. Na závěrečné jsem zamáčkla slzu. Z klacků a cácor byli mladí muži a mladé dámy.
@Barevné klubíčko píše: Více
jinde psala, že je cizinka nebo něco takového.