Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Sice témat kolem kojení je hodně ,ale už mě štvou neustálé řeči jestli nemám slabé MM
Podle mě totiž slabé mléko není. Mám 2 měsíční holčičku kterou jsem na začátku kojila ,ale teď když ji kojím z každého prsa pomalu 20minut ,protože je to někdy souboj ji udržet u prsa
Ale po kojení vždycky plače až někdy hystericky
tak jsem koupila Nutrilon a dala jsem ji a po kojení byla klidná a usnula
Mě by zajímalo proč to kojení někdy nejde a co je hlavně ovlivněno někdy ztrátou mléka??? Nebo co spíše hodně slyším že mléko nemají
Kojit bych chtěla ale když mi prcek pořád pláče tak to nenechám trápit hlady. Přítel stým nesouhlasí abych kupovala Nutrilon a snažila se kojit já se snažím ,ale prostě má asi větší hlad tak jsem ho koupila potají Nutrilon abych se sním nemusela hádat
Takže kojím a dokrmuji i nutrilonem
Já když příteli řeknu že MM už tolik nemám tak má chytré řeči že ho mám hodně jak on to mlže vědět
![]()
ahoj,slabé mléko neexistuje,přikládej malou co nejčastěji,i když se cuká,tak to zkus třeba za hodinu znava,koj častěji,odsávej,tím tvorbu mléka zvýšíš,mrkni sem http://kojeni.net/
Spíš mi to přijde jako spurt.http://www.moje-rodina.cz/miminka/rustovy-spurt
taky jsem nesáhla po Nutrilonu, i když párkrát jsem slabou chvilku měla. Myslím, že jakmile naučíš na Nutrilon a bude krásně spát, už není prostě motivace kojit.
Mléka bude míň a míň pokud budeš tajně dokrmovat. Toť můj názor. Na druhou stranu, já to dělala kvůli přesvědčení a penězům, takže je to na každém. Sestra dávala Nutrilon a rozhodně není špatná matka.
Tak podle me teda slabe mleko neexistuje.To,ze ti mala nechce pit z prsa muze mit treba duvod,ze nechce tahat,je lina a pak ma hlad,proto place,z lahve to jde lip a pomalu samo,takze se naji najednou a dosyta.Nebo zkus kojit malou jinak,v jine poloze.Ztrata mleka ma hodne duvodu,maly prisun tekutin,jidla,stres,malo zenska priklada k prsu
.
Pokud ale kojit nechces,mas z toho akorat nervy,tak ji ten Nutrilon dej a budete spokojene obe.
kolem druhyho mesice se meni „vypousteni“ MM a musi mimco vic sat a to se jim nelibi, tak ji nedavej flasku, nez si na to zvykne, ono se to za chvilinku urovna ![]()
a jak dlouho kojíte na jedno prso ??? Mě se zdá že dlouho je u prsa ,ale pak začne plakat tak jsem byla už zoufalá že ho mám asi málo
odsávala jsem si po kojení mléko jestli tam něco nechala a nic jsem neodsála a přesto pořád plače
Tak Nutrilon zkusím na týden schovat a budu ji tedy přikládat častěji a uvidíme jestli bude změna
A je možné že by měla kvuli prdíkům nechtěla moc pít na holčičku s němi docela dost trpí a to nejím nic kořeněné
Zítra jdu do poradny tak se zkusím na to zeptat. Děkuji za rady jsem ráda že mléko není slabé a nemůžou tým na mě utočit ,že mám neustále slabé mléko ![]()
Taky bych rekla, jestli to neni rustovy spurt. Me se to taky delo nekdy v 2. mesici, ale vydrzela jsem, kojila, co nejcastejc to slo (klidne i co 1,5 hodky) a do tydne se to srovnalo. Nevim, jak dlouho to u Vas uz trva… Ale kdyz budes davat Nutrilon, tak si myslim, ze kojeni pujde pomalu, ale jiste do haje. Je to samozrejme na tobe ![]()
Taky si myslím,že slabé mléko neexistuje.Vypadá,že to bude růstový spurt.Hlavně nevzdávat a pořát přikládat.Taky jsme tím prošli a kojila jsem do 10,5 měsíce. ![]()
problém stým máme už od 4.týdne až do teď
teď jsem ji na kojila a plače zase tak ji jdu zkusit uspat ![]()
slabé mléko, to je taková fáma, ve skutečnosti nic takového není. Slyším, no jo, tvojí malé stačé 70ml, ty máš tučné mléko, já mám slabé a nestačí. je to nesmysl.
slabé mléko není, ale jestli kojíš z obou prsou, tak jestli si mimčo nevytáhne jen to přední mléko, které je na žížen a toho zadního mléka si tolik nevezme to je hutnější a víc zasytí
Ahoj,
chtěla bych ti napsat svoji zkušenost.
Mám dceru (3 roky), taky jsem chtěla kojit za každou cenu. Přikládala jsem jak se dalo. Po hodině, někdy i častěji. Byla jsem několikrát u laktační poradkyně, volala na laktační linku. Vše dělala správně tak jak jsem měla.
Bojovali jsme s tím asi měsíc, kdy jsem nechtěla přikrmovat. Snažila jsem se odstříkávat, pila čaje pro kojící matky,Gravimilk, homeopatika… nic. Natáčela jsem si i budík na noc a odstříkávala, protože v noci se více tvoří hormon prolaktin. (Natálka byla spavé dítě) Jenže Natálka se kojila třeba 45 min a stále měla hlad. Byla plačtivá a navzdory tomu, že jsem se snažila, tak brečela hladem. Začala jsem ji přikrmovat Nutrilonem proti ublinkávání, protože po normálním blinkala a takto jsem to vydrželi 14 měsíců. Nejdříve mlíčko ode mě, pak lahvička.
Teď mám druhou dceru (14 dnů) a je to to stejné. TAky kojím jak se dá, ale má
taky pořád hlad. Snažím se střídat prsa, mačkám jí prso, ať jí to lépe teče, ale nestačí jí to. TAkže zase přikrmujeme. Doktorka mi řekla, že můžu mít mléčné žlázy dost vzadu a pro mimi je strašně těžké to mléko vůbec vytáhnout.
Jsem ráda, že vypije ode mě aspoň něco, ale je pro mě důležitější aby byla spokojená a najezená a ne uplakaná a hladová.
Doufám, že i se Sofinkou to vydržíme tak dlouhou jako s Natálkou. AspoŇ těch
14 měsíců ![]()
Držím palce ať vám kojení jde!
A střídáš ty prsa při kojení? Já při spurtu prsa vystřídala i 4× a kojila tak 45min.