Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mam takovy netypicky dotaz. Mudra me vzdycky rikala, ze u menstruace se prvni den pocita od silneho krvaceni. Jenze ja ted mela anovulacni cyklus, brala jsem Utrogestan a namisto bezne silne MS mam jen spineni. Uz je to 4. den a krvaceni ne a ne prijit. Vubec nevim, zda to mam brat jako MS, mam se totiz objednavat na ultrazvuk do Caru, aby se podivali, zda mi rostou folikuly. No a ja nevim, zda se ted neco bude dit…jsem z toho dost zmatena, jeste se mi to nestalo… Tehotna zrejme nejsem, neni az tak z ceho byt, navic to byl dle mudry anovulacni cyklus a tehu priznaky zadne nejsou. Poradite nekdo?
No já po vysazení HA jsem žádné krvácení neměla jen silnější špinění. Bylo to do doby než jsem otěhotněla (trvalo to necelé dva roky). Od porodu je zase MS „normální“. Já bych to ve tvém případě jako MS brala, ale těhu test bych si stejně udělala. Já jsem otěhotněla v měsíci, kdy byl manžel 3 týdny pryč a styk byl jedinkrát
. A ve dnech očekávané MS jsem taky dva dny špinila (ikdyž to bylo extra málo).
Alenko - já myslím, že to bude tím Utrogestanem. Nevím přesně, jak funguje, ale dává se na udržení těhotenství, ne? Tak možná nějak přibrzdil hormony, které normálně způsobují normální menzes
To je jenom moje dedukce. Takže myslím, že máš menstruaci a už se to víc asi nerozjede.
Možná, abys opravdu měla jistotu, bys měla zavolat na gyndu, tam ti určitě řeknou víc.
Alenko, pokud pořád bereš ten Utrogestan, tak ti to možná brzdí. Tak ho vysaď. Pokud ne, tak prostě počkej, co bude, pokud už se to nerozjede, tak to ber jako MS a objednej se na utz normálně, jako kdybys MS měla. Však ona dr. pozná, co se tam děje.
Utrogestan jsem prave dobrala a za dvy dny mela prijit MS. Spineni prislo az 4. den a spinim stale stejne. Asi za to muze opravdu ten Ureogestan jak pisou holky, utechou mi je, ze vidim, ze to na me nejak pusobi, brala jsem Duphaston a to bylo o nicem. Beru to mimo jine na upravu nepravidelneho cyklu. Ja bych to asi tak nehrotila, co to je, ale mela jsem si brat od 3.den MS Clostylbegyt a nebylo mi jasne, zda uz ten den nastal. nakonec jsem ho vzala 4.den a uvidi se.. Diky.
Ave, tak tos mela stesti na otehotneni
Ja s tim opravdu nepocitam, byla jsem na ultrazvuku a mela jsem anovulacni cyklus.
@Alenka píše:
Ahoj, mam takovy netypicky dotaz. Mudra me vzdycky rikala, ze u menstruace se prvni den pocita od silneho krvaceni. Jenze ja ted mela anovulacni cyklus, brala jsem Utrogestan a namisto bezne silne MS mam jen spineni. Uz je to 4. den a krvaceni ne a ne prijit. Vubec nevim, zda to mam brat jako MS, mam se totiz objednavat na ultrazvuk do Caru, aby se podivali, zda mi rostou folikuly. No a ja nevim, zda se ted neco bude dit…jsem z toho dost zmatena, jeste se mi to nestalo… Tehotna zrejme nejsem, neni az tak z ceho byt, navic to byl dle mudry anovulacni cyklus a tehu priznaky zadne nejsou. Poradite nekdo?
Obnovuji diskuzi. Mam ted stejny problem jako zakladatelka. Navstevuji CAR, snazime se o druhe dite pres rok. Byla jsem na pruchodnosti vejcovodu (OK) a UZ 10DC, folikulu bylo nekolik, dva dominantni 14mm, za 2 dny jsem mela pichnout Pregnyl 5000, za dalsich 9 dni jsem sla na krev, kde mi byla zjistena nizka hladina progesteronu (0,5), a pry ovulace nebyla a abych zacala brat Utrogestan do ms resp. negativniho tt. 14 dni po Pregnylu jsem testovala, samozrejme negativni, Utrogestan jsem vysadila, za 3 dny jsem zacala spinit, tak jsem cekala ze do druheho dne ms prijde, ale ono nic, spinim (nekdy vic, s cerstvou krvi) uz 6. den a BT se mi porad drzi nahore. Zkusila jsem jeste znovu tt dnes a opet negativni. Co to muze byt? Mam jeste cekat, jestli BT klesne a ms se rozjede, nebo uz to resit s CARem? Mam se objednat na UZ 10-12DC, ale takhle…? ![]()