Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Trochu nevim, co si o tvém způsobu vyjadřování myslet vůči tebou uvedenému veku. Ale na tvoji otázku - zena, co o tom v sobě nonstop mluví jako o miminku a neviňátku, dost možná potrat ponese velmi těžce. Přemýšlíš o něm a o tom jak bude žít, skoro vůbec do rovnice nedáváš sebe a když už, tak ze to zvládneš.
Jinak, tvůj ex není poslední chlap na světě. Nejsou jen dvě varianty - vrátit se k ex nebo zůstat celý život jako samozivitelka.
Tento rok mi bude 18, zjistila jsem, že jsem těhotná.
Takže teď je ti teprve 17, máš se starším chlapem dlouhodobý vztah a nějakou dobu jste spolu i bydleli?
Kolik ti bylo, když jste spolu začali chodit? A jak se k tomu stavěli rodiče? Mě by rodiče asi radši zabili, než aby mi dovolili v 17 bydlet se starším chlapem, který už má děti.
Nevěřím. V životě jsem nepotkala 17 letou holku, pro kterou je potrat vražda. Leda z nějakých praštěných katolických kruhů, ale ta zase nebude mít sex s kde kým. ![]()
Rozhodnutí o interrupci je velmi osobní a záleží na vaší konkrétní situaci. Pokud cítíte, že byste dítě nemohla poskytnout vše, co potřebuje, je důležité volit cestu, která ochrání vás i jeho budoucnost.
Tohle nepíše smutkem zničená osmnáctiletá těhotná holčina, to se prostě pozná. Prázdniny v dalším kraji, námět na článek, nuda a potřeba exhibovat zde, ale pravda to není.
Je ti 17let tedy a finančně nebudeš mít problém se o dítě postarat? A už jsi byla nevlastní matkou… a děti tě milovaly… Noo dobrá tedy.
A jinak proč by dítě samoživitelky mělo rychleji dospět, přijít o dětství atd?? Záleží jak mu to ta matka udělá… znám samožiitelku a je to skvělá matka, pro děcka by se rozkrájela… pořád zábava, tvoření, hory, stanovačky, dovoelné… a do problému je nezatahuje…
Zní to jako výplod AI, rozhodně ne text od 17 zbouchnuté slečny. Ano, jdi na potrat, pak si dodělej školu a dozraj ![]()
@KKK85
Děti jsou neskutečně citlivé a vnímané. V momentě, kdy jim chybí jeden z rodičů, poznamená je to. Věřím tomu, že kamarádka odvádí úžasnou práci, děti nezatahovat do svých problémů, je správné. I přesto to vycítí, nemusí vědět o něčem konkrétním.
Když si něčím matka prochází, ovlivňuje jí to, její život a to samozřejmě ovlivní i dítě.
Prosím tě nesnaž se tady těmi bláboly si ospravedlnit, že jdeš na potrat.. nevím proč by dítě samoživitelky mělo mít zničený život a mělo by tím být poznamenané
.. můj otec byl idiot, kterého jsem viděla jednou za život a fakt mě to teda nepoznamenalo nijak..je mi to úplně jedno.. vyrůstala jsem s maminkou a jinými členy rodiny v láskyplném prostředí a jsem zcela normální a šťastný člověk..moje děti taky vyrůstají bez otce, který prostě odešel od nás a teda jako nevšimla jsem si, že by to byly nějaké nešťastné chudinky.. stejně jako já vyrůstají v milujícím prostředí a jsou naprosto v pohodě ve všech směrech..
![]()
T - PO. 25. 2. 2025.
Příspěvek upraven 24.02.25 v 09:03