Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nás syn si prošel 6 nemoci. Nám se tedy objevili jen horečky, ale nic víc. Teda bylo to před 7 lety. A ty horečky spis byly jen dva dny a pak z ničeho nic samy odešli. Zkoušela jsi na netu vyhledat přímo příznaky na 6 nemoc?
@Kačus82 píše:
Tak jestli doktorka zkusila crp a nic, tak bych ji verila. Jenom teda nevim- pred lety se to rozdelovalo, ze 3 dny horecky a 4.den osypani byla 5. nemoc a pupinky bez horecky 6.nemoc. Patou melo mimino a nez se osypalo, tak uz mi cvakalo v hlave (kolem 40 furt). A 6.mel nas tatka- jel do nemocnice na infekcni, tam nevedeli, ze to mohla byt spala, ze uvidi. Tak jsem zavolala do skolky a prej 3 deti a 4 tatove
Spalou se nakazí az dítě od 4 let věku. Co vim tedy já. ![]()
Příspěvek upraven 28.08.19 v 12:34
@MakynaStan ano zkoušela, ale většinou tak všude je, že se dítě celé osype a po několika dnech to odezní, malý se osypal jen v podbřišku a mírně kolem pusy a zádech, na břichu, kde to má prý být na nic ![]()
@MakynaStan píše:
Spalou se nakazí az dítě od 4 let věku. Co vim tedy já.Příspěvek upraven 28.08.19 v 12:34
Na te infekci byl otec, on se osypal a chytnul to ve skolce
@MakynaStan mě právě spala také napadla, ale nemůžu nikde dohledat, zda už ji může mít takhle malé dítě navíc už je bez teplot a bolest v krku ho evidentně netrápí
@marinka5 když je spala, jsou natekle krční mandle, které na sobě maji bílé povlaky a jazyk vypadá jako jahoda. Loni jsme si spalovou anginou prošli 4krat. Byl to boj. Myslím si, ze u tak malého ditka je to nepravděpodobné. A co třeba aftiky v pusince, nemá?
@Kačus82 z toho se da osypat?
naše děti se teda neosypali vůbec.
@marinka5 píše:
@MakynaStan ano zkoušela, ale většinou tak všude je, že se dítě celé osype a po několika dnech to odezní, malý se osypal jen v podbřišku a mírně kolem pusy a zádech, na břichu, kde to má prý být na nic
No co si pamatuju, tak u te pate mimino bylo taky tak - par fleku a bricho taky myslim. Bych si tipla. No ale to osypani teda prislo az po poklesu tech horecek. Tak se to pozná.
6.nemoc u taty se projevila tak, ze mel po celem tele rude mapy s pupenama, neco jako alergie, ale u dospelych je vsechno jinak
@MakynaStan na mandle se mu pořádně nekouknu, nenechá si tam sáhnout, vidím jen bílý povlak na jazyku
@MakynaStan píše:
@Kačus82 z toho se da osypat?naše děti se teda neosypali vůbec.
Tak kecam- ted to ctu. 6. Nemoc horecky a po poklesu vysev, 5.nemoc jenom vyrazka. Sorry za mystifikaci!
@marinka5 Momentálně řešíme totéž s 19m dcerou, horečka od noci z neděle na pondělí, srazit se dala jen na pár hodin, dneska to snad konečně začalo klesat. Větší vyrážku jsme ale zatím nepozorovali, horečka byla max. 38,5. Chová se normálně, takže je naštvaná, že nemůže ven.
Dcera mela takto 3 dny horecky a 4. den se osypala. Horecky nesly srazit, mela az kolem 39,5. Moc i CRP v poradku, nikde nic a pak mela lehce po obliceji a telicku pupinky - 6. nemoc. Dr nam rekl chovat se jak po nemoci a az odezni vyrazka, tak jeste 3 dny nikam ven, pak nejlepe jeste tak 3 dny nikam mezi lidi. Telicko je oslabene a ditko by mohlo neco chytit.
@marinka5 Dcera měla před 14 ti dny taky. 3 dny horečky, pak se mírně osypala a jazyk úplně bílý. Měla ho tak pár dní a teď už ho má normální.
Tak jestli doktorka zkusila crp a nic, tak bych ji verila. Jenom teda nevim- pred lety se to rozdelovalo, ze 3 dny horecky a 4.den osypani byla 5. nemoc a pupinky bez horecky 6.nemoc. Patou melo mimino a nez se osypalo, tak uz mi cvakalo v hlave (kolem 40 furt). A 6.mel nas tatka
- jel do nemocnice na infekcni, tam nevedeli, ze to mohla byt spala, ze uvidi. Tak jsem zavolala do skolky a prej 3 deti a 4 tatove