Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Netuším co to je, ale šla bych s tím v pondělí k lékaři. Možná si zkus vyhledat, jak vypadá impetigo.
Nejsem doktor, ale vsadila bych boty na impetigo. Nic jineho mu neni, teplota nebo tak?
@Pajka89 Nene, žádné teploty ani nic jiného. Pouze tento jediný pupínek. Nikde nic jiného nemá. A jak říkám, zpočátku to vypadalo jen jako štípanec od komára.
Ale četla jsem, že je impetigo dost nakažlivé, neměli by to i další členové rodiny? ![]()
Inkubacni doba muze byt az deset dni, takze se muze jeste nekomu dalsimu v okoli objevit. A nachylnejsi jsou k tomu spis deti. A klidně to mohl byt puvodne stipanec od komara, staci rozskrabnout a dostal se mu do toho stafylokok. Radsi bych zasla k mudr, jestli je to ono, predepise antibiotickou mast a bude po problemu…
Jsem si temer jista, ze to je impetigo. Nase dito melo taky, presne jak rikas, ze zacatku to vypadalo jako stipanec, pak se to rychle zhorsilo. Infekcni je ta tekutina. My to nemeli nikdo, ani nas kojenec, ale zvysili jsme hygienickou pozornost, menila jsem denne lozni pradlo (jeho), prikryvali jsme prodysnym obvazem. Pokud mas moznost jet na pohotovost, udelej to hned, rychle se to horsi a o to dele hoji.
@anjeliik Taky bych jela, navic mi podle první fotky připadá, že se mu dělá něco i no nosíku ![]()
Malá měla impetigo z cele rodiny naštěstí sama. Nikdo jsme nechytili. A to ji malém upadlo ucho a musela mít celkové antibiotika.
Co nám hodně pomohlo, každou hodinu potírat roztokem hypermanganu.
Foto je po měsíci léčení.
Důležité je dle MUDr. Vysusovat a léčit. Desinfikovat a prát ručníky každý den. Opravdu pozor
Tak děkuji za rady holky, byla jsem na pohotovosti a je to opravdu jen štípanec od komára, na který malej neměl dobrou reakci.
Koukali na mě jak na blbce, že je otravuju se štípancem. ![]()
Ajaj, to se moc omlouvam, nicmene u nas to presne takto vypadalo. Ale zase lepe 100× zbytecne, nez to jednou podcenit
No jen jestli to nejakej felcar na pohotovosti nahodou nepodcenil..
Zdravím, jdu k Vám s prosbou. Nevíte co by to mohlo být? Ze začátku to vypadalo jako štípananec od komára, ale teď už se mi to nezdá. Syna to nebolí, nesvědí a má to na tvářičce.
Ale netuším co by to mohlo být nebo co to mohlo způsobit. Nevíte někdo? Děkuji za radu.