Je to alergie?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
4.1.05 19:07

Je to alergie?

Ahoj holky!

máte někdo zkušenost s vyrážkou na ručičkách? Jsou to taková oválná plastická ložiska pupínků, na povrchu suchá, červené barvy. Nevím, jestli to mohlo způsobit zavedení masa do výživy, nebo nějaká rekace na ovoce, nebo jestli je to z MM a já něco špatného zbaštila???

Máte s tím někdo zkušenost, poradíte mi?
Předem díky
Sendy a Mišák 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.1.05 19:36

Ahoj! Máme asi stejný problém a taky nevím oč jde… Kulaté červené suché pupínkaté plošky velikosti asi desetikoruny. Malá to měla po jedné na lýtkách, po čase to vybledlo a zmizelo, teď má jednu na ručičce. Objevilo se ji to v 6měs při plném kojení. První příkrm -mrkvičku, teď papáme asi týden. Já si dost hlídám co jím, malé peru stále ve stejném prášku, nezměnili jsme značku olejíčku na mazání ani olejíčku do koupele (obojí zcela přírodní, užíváme od narození). Příští týden jdeme do poradny, tak se přeptám. Zatím to jen promazávám krémem, ale efekt to moc nemá. Už mě i straší, zda to nemůže být třeba atopický ekzém?

• Citovat
  • Upravit
92
4.1.05 19:59

Ahoj, také se u naší malé takový flíček objevil na stehýnku asi v šestém měsíci, když byla ještě plně kojená, trvalo to asi měsíc než zmizel. Promazávala jsem olejíčkem jinak nic. Od té doby se to neopakovalo. Takže jsem také asi moc neporadila :( Třeba je to jen reakce na prostředí a samo se to srovná, ale dr. se radši zeptej.

Lucka a Petra 10m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.1.05 21:27

Ahoj, u mého prvního syna se také vyskytla nějaká vyrážka, ale nebylo to ani tak plastický.Bylo toněkdy kolem 9. měsíce a v únoru. Trvalo to do jara. Měl to na pažích zezadu a na stehnech také zezadu.Trochu červené suché plošky. Doktorka říkala promazávat. Za rok se mu to objevilo znovu, zhruba ve stejnou dobu. Teď se mu to objevuje vždy v zimě, tak to vypadá na alergii na chlad, neboť v létě to nikdy neměl.Kámoška také na to trpí a to má vždy červené lívance. Tak nevím. Posoudit to může jedině lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
5.1.05 07:53

Do rána to převážně zmizelo, zůstala pouze suchá místa, tak opravdu nevím, z čeho to mohlo být. Nejspíš asi z MM, protože prášek na praní jsme neměnili a máme ho od narození. Zeptáme se dr a uvidíme. Zatím díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.1.05 13:57

alergie

:roll: Ahoj holky,jsem tu nová, i když už nakukuju delší dobu. Četla jsem Vaše příspěvky na téma „alergie“,mám 9měs.syna,okolo 2měs.se u něj taky objevily červené,suché plošky na končetinách - jedná se o kojeneckou dermatitidu,je to obdoba toho,co se dělá miminkům ve vlasech.Nijak se to neléčí,jen promazávat - nejlíp olivovým olejem nebo Bepanthenem. Časem ale může mít prcek sklony k atopic.ekzému.Nám to zmizelo tak do měsíce.

Joke+Jonáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
2.3.05 21:07

ahojte maminky,
my máme tento problém při zavádění nových papáníček.Podle doktorky to může být způsobeno všeličím,ale atop. ekzém to naštestí není.Má to spoustu dětí.Napsala mi mast s kortikoidy,ale to jsem nechtěla.Pak mi teda řekla,že máme zkusit modrou indulonu a promazávat.Olejíčky nepomohly a po induloně vždy suché flíčky za pár dní zmizí.Zdravá miminka přeje :lol: Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
7.3.05 17:18

Ahoj maminky,my mame take ty suche flicky na stehynku a rucickach a pomaha modra Indulona. Myslim, ze to muze byt opravdu reakce na velky chlad venku.S&K(8 mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
7.3.05 20:23

Ahojky,
obě moje holky mají totéž a jedná se o seboroickou dermatitidu!
Nic se s tím nedělá, jen promazávat, popř. dělat olejové koupele - zakoupíte v lékarně - nám vyhovuje Balmandol! Jinak se opravdu doporučuje modrá indulona! Promazávat několikrát denně a za pár dní opravdu dojde ke zlepšení!
Tolik naše zkušenosti!

KEIKO + dvojčata (9měs)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.3.05 21:48

Ahoj,
synovi pomáhala koupel v olivovém oleji a lékárenská vazelina - stačilo 2× denně promazat a do roka vše zmizelo. Ve 3 letech se mu bohužel projevila alergie na trávy a objevil se atop. ekzém. Kožní i alergolog se schodli, že to může s těmi flíčky v kojeneckém věku souviset. Samozřejmě každé mimčo je jiné - dcera měla ložiska taky a dneska je bez jediného flíčku a bez jakýchkoliv problémů.
Přeju zdravá miminka s krásnou kůžičkou
 Verča

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky