Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi jste chtěla vložit audio, ale nevidím ho tu. Laryngitidu provází vysoké teploty a kokrhavy zvuk.
Ano. Ale nejde vlozit.
vysoke horecky dnes po 2,5 dnech ustoupily. Ja jsem asi debil, ale nejsem schopna to identifikovat i.přes načtení všech projevů.
No, my měli pokaždé laryngitidu bez teploty. Přes den lehoučký chrapot, jinak absolutně žádné jiné příznaky, a najednou v noci z ničeho nic dusivý kašel, kdy se dítko nemohlo nadechnout. Naštěstí už je chladno a po minutě u otevřeného okna se okamžitě zlepšilo.
Hodně vyvětrat, mokrý ručník na topení, na noc dát Dithiaden a Sinecod.
No, nevim, jestli Vase dítě trpí laryngitidu, ale kdyby ano, je to na pohotovost. Studený vzduch to zlepšuje, ale nevyléčí.
Na pohotovosti jsme byli vcera v noci. Dali cipek. Ale jen na zaklade meho popisu. . Nekasle. Jen chropti.
Chápu, asi bych ho kontrolovala, jak dýchá a jestli nekasle pokud máte možnost být u něj/ní. Pokud by se to zhorsilo šla bych na pohotovost/volala sanitku. Když mě, případně bych zítra skočila za pediatrem. Držím palce.
Poslechla jsem si to audio. Zní to jako by měl hleny. Nemá prostě rýmu?
@Nora2 dekuji moc za reakce. Zitra lékař samozrejme. Ještě doplnim, ze synovi je téměř 5let.
@Nora2 ja nevim. Nudle nema žádné, ale mam pocit, že ucpany nos je. Zatim ale nekde vzadu.
@Nora2 to je jine. To me nenapadlo najit si to na utube. Moc dekuji za účast, opravdu.
@z1908 píše:
@Nora2 to je jine. To me nenapadlo najit si to na utube. Moc dekuji za účast, opravdu.
Není zač, držím palce. Buďte prostě u něj a pozorujte ho chvíli. Vše bude určitě ok. Dejte vědět, jak to dopadlo. ![]()
Také mám 5 leteho syna a ve středu jsem ho vyzvedávala ze školky, kde byl ochraptely, ale v noci to začalo teplota a kašel, jako by stekal pes a těžce dýchal. Takže první pomoc zabalit do teplého a otevřít okno, zvažovala jsem, že pojedeme na pohotovost, ale nakonec jsem tam jen volala a měla jsem dát dithiaden a něco na suchý kašel a od teploty, na pití nic teplého, to zhoršuje otok a dýchat chladný vzduch. Noc jsme zvládli a ráno ficeli k Dr.. Potvrzena laringitida jako vysita… také ji měl poprvé. Teď už vykašlává, tak snad během pár dnů bude v pořádku.