Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám dotaz. Měla jsem dostat menses, ale až zítra 27.11. a včera 25.11 jsem začala špinit a přes noc krvácet a lezou ze mě velký i malý kusy. Nevíte co to znamená? Břicho mě od rána tak strašně bolelo, jinak než při moji normální menstruaci… Když jsem se ptala své kamarádky, má tušení na samovolný potrat, že si mám prý radši zajít k doktorovi. Jak to poznám? a Jak to pozná doktor, co když to je normální menstruace, která mi prostě přišla dřív a u doktora tam budu za blbce. ![]()
Udělej si test, při brzkem potratu by zachytil hcg. Jinak ale tipuji spíše dřívější ms
@Tichošlápek píše:
Udělej si test, při brzkem potratu by zachytil hcg. Jinak ale tipuji spíše dřívější ms
Dobře a ty kusy jsou normální při ms??
@letníček píše:
Dobře a ty kusy jsou normální při ms??
U mne ano - i obr kusy.
Normální menstruace.plus mínus pět dní se bere jako normální. Jo ty jsi ta co měla sex týden po revizi bez ochrany?
Prosím o radu…27. 1. jsem podstoupila OPU a kvůli OHSS nebyl ET. Nyní čekám na MS, abychom mohli započít nový cyklus v přípravě na KET a já se mám objednat 10. - 12. den cyklu na první kontrolu. Před dvěma dny jsem začala slabě hnědě špinit a myslela jsem si, že další den MS dorazí, jenže druhý den opět hnědá, ale tentokrát silnější (už to bylo na vložku), přes noc se to rozjelo ještě trochu víc a krev už byla i červená. Jenže teď zase skoro vůbec nic. Normálně mám menstruaci hned od prvního dne strašně silnou a bolestivou a teď toto. Vůbec nevím, jak to brát a na kdy se objednat. Aktuálně jsem 26DC (takže špinění už od 24.DC), a normálně to dostávám 28.DC s tím, že den před tím lehounce zašpiním. Poradí mi prosím někdo?
@Anonymní píše:
Prosím o radu…27. 1. jsem podstoupila OPU a kvůli OHSS nebyl ET. Nyní čekám na MS, abychom mohli započít nový cyklus v přípravě na KET a já se mám objednat 10. - 12. den cyklu na první kontrolu. Před dvěma dny jsem začala slabě hnědě špinit a myslela jsem si, že další den MS dorazí, jenže druhý den opět hnědá, ale tentokrát silnější (už to bylo na vložku), přes noc se to rozjelo ještě trochu víc a krev už byla i červená. Jenže teď zase skoro vůbec nic. Normálně mám menstruaci hned od prvního dne strašně silnou a bolestivou a teď toto. Vůbec nevím, jak to brát a na kdy se objednat. Aktuálně jsem 26DC (takže špinění už od 24.DC), a normálně to dostávám 28.DC s tím, že den před tím lehounce zašpiním. Poradí mi prosím někdo?
Po IVF jsem měla MS také takhle, volala jsem do CAR, jako první den se počítá první den silného krvácení, spineni ne. Ale raději si zavolej. ![]()
Potřebuji poradit, nebo aspoň názor.
Na začátku listopadu jsem byla na kyretáži (zamlklé těhu). Asi po 5 týdnech se mi udělaly 2 docela velké cysty (ta větší 6×3 cm, druhá trochu menší). Dostala jsem injekci (na jméno látky si nevzpomenu) na puknutí cyst a zároveň vyvolání MS (aby to odešlo). MS přišla, zůstala jedna cysta (asi 3×3 cm). Dostala jsem další injekci na puknutí cysty. Přišlo špinění a drobné krvácení, což by odpovídala puknutí cysty. Po dalších 2 týdnech přišla MS (už bez injekce), ale divná. Spíš jen silnější špinění v podstatě bez krvácení. No a pak asi po týdnu pravidelně odpoledne/večer krvácím. Tak 2-3 hodiny. Celý den a noc nic…
Co si o tom myslíte???
Mám pocit, že další prohlídku už nevydržím. Další UTZ, další vyšetření. Od října chodím skoro každý týden…
Dobrý den, potřebuji poradit, 3 dny po menstruaci jsem začala lehce krvácet a těhotenský test jsem měla pozitivní. Na gyndě jsem byla a tam mi píchli něco pro zastavení ale vůbec to nepomohlo a už celí další týden slabě krvácím a prej to na těhotenství nevypadá. Má stím někdo zkušenosti? ![]()
Bohužel mám s tím zkušenost. špatnou… Ale nevzdávej se, nemusí to pokaždé tak skončit. Jedna známá krvácela do 20 tt
@pepiho
No zajdu si znovu k doktorovi, nikdy se mi nic podobného nestalo tak mám docela strach.
@pepiho
Dnes jsem byla tedy na gynekologii a doktor mi předepsal Norethisteron a jak přestanu krvácet tak se mám stavit.